Nollatuloksen metsästys jatkui tänä viikonloppuna, kun suunnistimme Virpiniemeen KAS:n agilitykisoihin. Tarjolla oli molemmille päiville 2 starttia kaikille tasoluokille. Radat tuomaroi Reetta Mäkelä, joka oli minulle uusi tuomarituttavuus. Ykkösluokkien radat eivät olleet ihan sieltä helpoimmasta päästä, mutta eivät mitään mahdottomiakaan. Tuomari itse vaikutti todella mukavalta, antoi rennon vaikutelman ja hymyili paljon. :)

Lauantaina 7.6. sää oli heti aamusta alkaen todella helteinen, lämpötila taisi kivuta jonnekin 25 asteen tienoille? Arvelin, että Mörkön juoksuvauhti ei kuumuuden vuoksi olisi välttämättä ihan sitä, mitä yleensä. Vaan kerrankos sitä erehtyy: todellisuudessa lämpötila ei näyttänyt vaikuttavan Mörköön mitenkään, vaan se oli tosi innokkaalla fiiliksellä kisapaikalla ja eteni radoilla todella säpäkästi! Jopa niin säpäkästi, että eka rata hyllytettiin heti kolmannella esteellä, kun Mörkö hienosti pinkoi mun selän takaa putken väärään päähän. Naurattaa vieläkin, kun tuota kohtaa katsoo videolta. :D Sokka irti..

Muurilta tipahti yksi palikka alas ja puomin alasmenokontaktin Mörkö taas vaihteeksi loikkasi. Ja minä pöljä en älynnyt ottaa sitä kontaktia uusiksi, vaikka se olisi ollut ihan mahdollista, kun ratakin oli kerran jo aikaisemmin hylkääntynyt! -__- Seuraavalla kerralla olen toivottavasti tämänkin asian suhteen viisaampi..

M%C3%B6rk%C3%B6_SariEskelinen_agi-normal

Hyppyradalla oli ihan mielenkiintoinen alkusuora, kun kahden hypyn jälkeen pitikin koira kääntää sivussa olevan mutkaputken kauempaan päähän, vaikka suoraan edessä häämötti hyppy ja suoran päässä toinen putki "houkuttimena". Ei mikään maailman helpoin paikka, mutta kunnialla siitä selvittin Mörkön kanssa! Rata rullasi muutenkin melkoisen hyvin, mutta muurin jälkeisen hyppyriman toinen pää tipahti maahan..

Vaan niin siinä kuitenkin kävi, että meille merkattiin tuolta radalta tulokseksi nolla! En oikein usko, että tuo riman puolikas tipahtaminen olisi tuomarilta tai ratahenkilöiltä voinut jäädä huomaamattakaan, mutta olisiko tuo sitten tulkittu niin, että virhettä ei merkattu, kun rima ei pudonnut kokonaan?? Harmittaa vähän, kun en sitä tullut kisapaikalla kysyneeksi. Yritin jälkeenpäin netistä etsiä, että olisiko muillekin sattunut vastaavanlaisia tilanteita, mutta en onnistunut löytämään ainuttakaan. Ei liene tuollainen riman puolikas tipahtaminen kisoissa kovin yleistä..

Mutta sillä mennään, mitä on kisakirjaan merkattu. Eli Mörkö sai sertin ja sitä myöten siirron kakkosluokkaan! Mörkö sijoittui radalla ensimmäiseksi ja etenemäksi oli laskettu 4,16 m/s, eli melko vauhdikasta menoa!

http://youtu.be/_OZVHaKL67g

M%C3%B6rk%C3%B6_kas_sert-normal.jpg

Luokkanousulla Mörkö tienasi meille sunnuntaiksi pari tuntia myöhäisemmän aamuherätyksen, joka ei luonnollisestikaan harmittanut yhtään. Lauantaista poiketen sää oli harmaa ja sateinen (ratojen aikana ei sentään tullut vettä muuta kuin yksittäisiä pisaroita). Tulipahan ainakin testattua Mörkön "säänkestävyyttä" yhtenä viikonloppuna oikein urakalla. Ja todettua, että eipä tuolla säätilalla näytä Mörköön isommin olevan vaikutusta kun agilitystä on kyse ja se oli oikein mukava huomata!

Kakkosluokkien radat eivät tuntuneet ollenkaan mahdottomilta, vaikka toki niissä oli muutamia hankalampia kohtia mukana. Meidän meno ei kuitenkaan tökännyt niihin hankaliin paikkoihin, vaan virheet tuli muualta. Ekalla radalla Mörkö lipesi alas puomilta ja siitä saatiin 5 (ja aikaa tietenkin kului myös jonkin verran). Onneksi ei käynyt mitenkään! Liekö tuo puomi ollut vesisateen vuoksi normaalia liukkaampi?

Virpiniemi080614a_SariEskelinen-normal.j

Puomilta napattiin myös kontaktivirhe alasmenossa ja sen jälkeen Mörkö pyyhälsi suoraan eteenpäin (sen sijaan, että olisi kääntynyt putkeen) ja kävi mutkan rata-alueen ulkopuolellakin. Ilmeisesti se luuli, että siellä edessä päin oli joku agieste, kun kehänauha oli pönkätty paikoilleen hyppyrimojen siivekkeillä ja ne näkyivät suoraan Mörkön kuonon edessä?

Aikaa kului taas varmaan joitain sekunteja ja tuomari ehti ristiä kätensä hylkäyksenkin merkiksi, mutta kävi ilmeisesti perumassa sen jälkeenpäin. Uskoisin, että tuomarikin katsoi tilanneta vähän sen mukaan, että se kehänlaita oli kuitenkin todella lähellä lähimpiä esteitä, joten ei sinänsä mikään ihme, jos koira vahingossa erehtyi rata-alueen ulkopuolelle. Ja Mörkö kuitenkin palasi hyvin pian takaisin radalle, eli mistään sellaisesta ei ollut kyse, että se olisi vaan lähtenyt omin luvin radan ulkopuolelle humputtelemaan.

Virpiniemi080614c_SariEskelinen-normal.j

Loppurata meni puhtaasti, joten lopputuloksena 10 + pikkuisen yliaikaa. Jälkeenpäin videolta katsoessa huomasin, että keinulla Mörkön toinen takajalka lipsahti esteeltä pois, joka edelleen vahvisti mun oletusta siitä, että taisi vesisade vähän liukastuttaa noita kontaktiesteitä.

Toisella agiradalla napattiin keinulta kieltovirhe, kun Mörkö mun yllätykseksi hyppäsi (tai liukastui?) esteeltä alas melkein samantien. Mitenkään pelokkaalta Mörkö ei keinulla vaikuttanut, vaan kiipesi sille sujuvasti takaisin tuon tipahduksen jälkeen, joten ehkä tuossa oli tosiaan kyseessä vaan joku kertaluontoinen lipeäminen? 

Virpiniemi080614e_SariEskelinen-normal.j

Loppurata sujui jälleen hyvin, mutta puomin alasmenolla pysäytin Mörkön vahingossa vähän liian ylös ja loikkahan siitä taas seurasi. Ja itse jäin tuossa kohdassa sen verran jälkeen, etten ehtinyt ohjaamaan Mörköä renkaan jälkeiselle putkelle, joten Mörkö sujahti putken lähempään (väärään) päähän, eli tuloksena näppärä HYL toiseksi vikalta esteeltä. :D

http://youtu.be/z_fJt6Rdn7o

Mutta hyviä ratoja nuo kumpikin minun mielestä oli, jos ei lasketa noita liukasteluja sun muita mukaan. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että Mörkö teki viikonlopun aikana kaikki neljä pujottelua täydellisesti! En epäile hetkeäkään, etteikö Mörköllä olisi kaikki edellytykset pärjätä myös kakkosluokassa - on se sen verran pätevä otus! Puomia yritämme päästä treenaamaan ennen seuraavia kisoja, koska se nyt edelleen on meille se isoin kompastuskivi yksittäisistä esteistä. Mutta eiköhän sekin vielä kuntoon saada.. :) Seuraavat kisat taitaakin näillä näkymin olla tiedossa vasta heinäkuun puolella.

Virpiniemi080614h_SariEskelinen-normal.j

Mörkön hienoista ratakuvista valtavan iso kiitos Sari Eskeliselle! :)