Käytiin taas Mörkön kanssa vähän agilitykisoissa. Tällä kertaa korkattiin OKK:n uusi Animagi Areena virallisten kisojen muodossa. Juostavana la 22.11. kolmosille pari agirataa ja hyppäri: minien agilityradat tuomaroi Timo Vertanen ja hyppyradan Hilpi Yli-Jaskari. Pikkuisen pelonsekaisin tuntein odotin Vertasen ratoja, koska mun viime kokemus niistä oli, että ihanneaika tiukka ja hirveästi takaakiertoja ja muuta mukavaa (Jedin kanssa korkattiin kolmosluokka Pellossa Vertasen radoilla viime keväänä). 

No, nuo pelot osoittautuivat onneksi osittain turhiksi, koska tällä kertaa Vertasen radat olivat varsin mukavan oloisia ja etenemävaatimuskin oli vaan 3,4 m/s. Takaakiertoja oli jonkun verran, mutta ei minusta niin paljon tai sellaisissa paikoissa, että ne olisivat hirveästi vaikuttaneet radan sujuvuuteen (tarkkuutta ne kyllä vaativat). Mörkö oli ennen ekaa rataa taas melkoisen intopiukeana, mutta koitan ajatella, että se on vaan positiivinen asia, koska sillä tuo innokkuus ei ainakaan vielä mene mitenkään "överiksi". Ennen meidän vuoroa lämmittelin ja virittelin Mörköä lelulla ja hyvin Mörkö lähti mukaan leikkiin, riuhtoi pöljänä ja vähän ärinääkin oli mukana.

Eka rata sujui hyvin, kunnes itse mokasin, enkä näyttänyt yhtä takaakiertoa Mörkölle tarpeeksi selkeästi. Kattokaapa videolta, kun meikäläinen huitoo jonnekin taivaisiin ja vasta siinä vaiheessa, kun Mörkö on jo ehtinyt juosta mun ohi. Melkoinen ihme olisi ollut, jos Mörkö olisi vielä jollain ilveellä päässyt mukaan ohjaukseen (ja lentänyt ohjauksen mukaisesti sinne taivaaseen..). Eli mun moka, olin myöhässä, enkä ohjannut kunnolla, joten HYL siitä. Radan lopussa Mörkö ei pysähtynyt puomin kontaktille, joten otettiin se uusiksi. Kontaktialueella oli vissiin joku tosi hyvä haju, kun uusintayrittämällä en meinannut saada Mörkön kuonoa siitä millään irti.

Toka rata oli aika pitkälle eka rata toiseen suuntaan juostuna. No, meidän meno tökkäsi heti puomille, kun Mörkö loikkasi just ennen kontaktia alas mua kohti. Voi plääh! Aika turhauttavaa, kun pysäytyspuomit on treeneissä toiminut viime aikoina tosi hyvin, mutta kisoissa menee roiskimiseksi. Olin ensin, että mistä ihmeestä tuo johtuu, kun en tiedä, että tekisin jotain ratkaisevasti eri tavalla kuin treeneissä. Sitten katsoin videon. Sen sijaan, että olisin juossut Mörkön rinnalla puomin loppuun saakka KUTEN SUUNNITTELIN, stoppasinkin vauhdin "ALAS" -käskyn myötä kokonaan. Että ei tartte ihmetellä, jos koira kääntyy, kun ohjaaja yhtäkkiä pysähtyy kesken kaiken. En tiedä, johtuiko nuo puomiongelmat tuosta pelkästään, mutta tuskin se ainakaan asiaa auttoi. Eli seuraavaksi minä opettelen kisoissa juoksemaan ja sanomaan "alas" samanaikaisesti. Ja sitten koitetaan päästä treenaamaan puomia enemmän myös vieraisiin halleihin. Jospa tää tästä.. 

Nyt en tuon puomivirheen jälkeen jatkanut radalla matkaa, kuten olen joskus tehnyt, vaan jäin korjaamaan kontaktin, jotta Mörkö toivottavasti jossain vaiheessa hoksaisi, että treeneissä ja kisoissa pätee puomin kanssa samat säännöt. Eli HYL tuli tienattua myös tältä radalta. Puomin ja seuraavan hypyn jälkeen mulla hetkeksi unohtui, että miten se rata jatkuikaan.. Ja sitten kun pääsin lopulta liikkeelle, muistinkin yhtäkkiä, että radaltahan pitäisi häippästä suorinta tietä pois, jos jää jotain estettä treenaamaan. D'oh! Tuomari ei ollut mua radalta häätämässä, mutta omatoimisesti suunnistin radalta pois heti, kun tajusin tilanteen. Voin kertoa, että nolotti ehkä lievästi. Toivottavasti seuraavalla kerralla muistan tämänkin asian vähän nopeammin..

Videot agiradoilta:

http://youtu.be/VRUtosrljwY

Viimeisenä oli sitten vuorossa Hilpi Yli-Jaskarin hyppyrata. Mie odotin hyppäriä helpottuneena, kun suomeksi sanottuna tympi ne puomin kontaktit ja hyppärillä niitä ei onneksi tarvitsisi miettiä. Mielessäni ajattelin, että olisihan se ihan kiva edes jonkinlainen tulos saada näistä kisoista kotiinviemiseksi, mutta en uskaltanut herätellä liikaa toiveita, vaikka rata ei miltään älyttömän kinkkiseltä vaikuttanutkaan. Pieniä suorituspaineita aiheutti sekin, että meidän koutsi sattui tulemaan kisoja katsomaan sopivasti ennen hyppärin alkua. :D No, ei muuta kuin menoksi..

Ja mehän mentiin ja tehtiinkin sen "edes jonkinlaisen" tuloksen sijasta puhdas nollatulos! Mörkö tosin piti mua jännityksessä aina viimeiselle rimalle saakka, kun "sivukorvalla" kuulin Mörkön hypätessä kolahduksen, eli Mörkö oli osunut rimaan. Varovasti vilkaisin taakseni ja voi sitä helpotusta, kun näin riman pysyneen ylhäällä!

Tämä rata oli mennyt meiltä sen verran sujuvasti, että olin suhteellisen varma siitä, että päästiin ihanneajan sisään. Enkä ihan väärässä ollutkaan - etenemäksi oli asetettu 3,6 m/s ja Mörkön vauhti oli ollut 4,18 m/s! Eli kevyesti riitti aika. Vaan silti meitä nopeampia nollan tehneitä koirakoita oli sen verran monta, että meidän lopullinen sijoitus oli 13/32. Liekö tuo 13 nyt joku meidän luku, kun myös niissä viime kisoissa se oli meidän sijoitus nollaradalla. :D

Video hyppyradalta:

http://youtu.be/D0fpbQCVo6s

Nyt mulla ja Mörköllä olisi siis kaksi nollaa takataskussa, vaikka kolmosissa on kisattu vasta kolmet kisat. Melkein tekisi mieli vielä joulukuussa jotkut kisat käydä juoksemassa, mutta saa nähdä miten käy, kun ainakaan lähiseudulla ei enää enempää kisoja ole loppuvuodelle tarjolla. Jyväskylässä taitaa olla lähimmät ja sinne on jo matkaa aika reilusti.. Mutta mietiskellään. Viimeistään sitten ensi vuoden puolella jatkamme nollajahtia. :)

Blogi_okk_agikisat.jpg