Tai ei minusta ole, mutta Mörköllä ehkä pikkasen on semmosia vinkeitä. Ainahan se on putkista tykänny, mutta kyllä mua silti vähän huvittaa, kun viikonloppuna käytiin juoksemassa ACE:n agilitykisoissa Kuopiossa peräti viisi rataa ja vissiin yhtä lukuunottamatta jokaiselle taisi mahtua vähintään se yksi väärä putki tai putkensuu. :D

Tuomarina kaikilla viikonlopun radoilla toimi Kari Jalonen, jolla oli varsin mukavat radat. Sellainen sopiva yhdistelmä vauhtia ja kommervenkkejä. Ei liikaa väkisin vääntöä, mutta tarkkana ja ajoissa sai olla, jos halusi virheiltä välttyä. 

Lauantain (24.1.) ekalla agilityradalla hylkäännyttiin Mörkön kanssa heti ekalle putkelle. Eikä se edes tullut mulle mitenkään yllätyksenä. Tiesin, että mulla tulee takaakierron jälkeen olemaan vaikeuksia siinä, että saisin Mörkön ohjattua kauempaan putkensuuhun ilman, että se vahingossa hyppää putken vieressä olevan hypyn kautta. Rupesin sitten ennakoimaan ja varomaan sitä hyppyä liikaa ja omalla liikkeellä vedin Mörkön takaakierron jälkeen suoraan putken väärään päähän (vääräputki01). Ja sen jälkeen Mörkö kävi vielä varmuuden vuoksi juoksemassa saman putken toisenkin kerran (vääräputki02). :D Muilta osin rata meni ilman virheitä, mutta hyl mikä hyl.

Toisella agiradalla tuli hylky keppien jälkeiselle hypylle, kun keppien lopussa tein kohtalokkaan "älä-jätä-viimeistä-keppiväliä-pujottelematta" -nykäisyn kädellä, enkä sen jälkeen ehtinytkään enää korjata Mörkön juoksulinjaa niin, että se olisi mennyt hypyn oikeasta suunnasta. Tällä radalla ollut pussi-takaakiertohyppy-yhdistelmä oli minusta aika riskialtis, koska useat koirat pussissa ollessaan automaattisesti "imeytyvät" siihen suuntaan, josta kuulevat ohjaajan juoksuaskeleet ja tästä johtuen Mörkö (ja moni muukin vauhdikkaasti pussin suorittava koira) juoksi pahki ohjaajan jalkoihin pussista tullessaan. :/ Mutta muilta osin kiva rata oli tämäkin. Loppusuoralla pituusesteen jälkeen Mörkö livahtikin yhtäkkiä pois linjalta ja kävi juoksemassa ylimääräisen putken (vääräputki03). :D

Kolmas rata oli tämän viikonlopun ainoa hyppyrata. Siinä meni nollamahikset heti ekalla esteellä, kun eka rima tipahti alas (eipäs olekaan ennen moista Mörkölle tainnut sattua). Muilta osin tämä rata oli minusta mukavan sujuva ja sain ohjauksen aika hyvin natsaamaan kohdilleen. Mie taisin olla yksi harvoja miniohjaajia, joka EI yrittänyt tehdä 6. putken jälkeen persjättöä, vaan sen sijaan päätin jo rataantutustumisessa ohjaavani putken jälkeisen hypyn poispäinkäännöksellä. Ne kun toimii Mörköllä enimmäkseen suht hyvin. Persjättöön mulla sen sijaan olisi melko varmasti tullut turhan kova kiire, jolloin seurauksena olisi voinut olla törmäys tai sitten en vaan olisi ehtinyt persjätön jälkeen ohjata takaakiertoa kunnolla. Tällä radalla meinasi olla melko lähellä, että oltaisiin rikottu mun ja Mörkön HYL-0-tilasto tekemällä sekaan vaihteeksi yksi vitonen, mutta Mörkö päätti pidättäytyä totutussa kaavassa pujahtaessaan radan loppupuolella putkeen yhtä hyppyä liian aikaisin (vääräputki04). :)

Videot lauantain radoilta:

http://youtu.be/WgF3RmUqQks

Sunnuntaina molemmat radat olivat agiratoja. Ensimmäisellä niistä nollatulos oli taas niin lähellä, niiiiin lähellä.. Mutta ei. JOS vaan olisin ohjannut tuon keppien jälkeisen hypyn samalla tavoin kuin yleensä vastaavat kohdat ohjaan (eli kuljettanut koiraa pyörimällä itse kierroksen ympäri katse koko ajan koiraan päin), Mörkö olisi todennäköisesti mennyt sen ihan oikein. Vaan eikun piti ruveta kikkailemaan ja hylyksihän se sitten meni, kun Mörkö loikkasikin saman hypyn heti takaisin päin. Ja kyllähän mua harmitti, varsinkin kun muuten rata meni virheettömästi - Mörkö ei edes radan lopussa livahtanut puomilta edessä olevaan putkeen, vaikka olin sitä etukäteen pelännyt!

Ja eihän se HYL-kokoelma olisi ollut täydellinen ilman viidettä ja viimeistä rataa. Taas oma moka, kun ohjaussuunnitelma meni lennosta uusiksi: olin suunnitellut pitäväni Mörkön mun oikealla puolella A-estettä edeltävältä hypyltä lähtien, jolloin olisin saanut sen paremmin "vedettyä" putken sijaan A:lle. Mutta hypyn jälkeen ajauduinkin vahingossa väärälle puolelle, jolloin mun oma liike vetikin Mörkön A:n ohi putkeen (vääräputki05). Puomin kontaktilta Mörkö tällä radalla loikkasi (ja se olikin eka loikka näissä kisoissa), joten palautin sen kontaktille ja siitä jatkettiin sitten putken kautta suorinta tietä maaliin.

Videot sunnuntain radoilta:

http://youtu.be/eVUh2ZEBJGQ

Hyllyttelyksi meni siis nämä karkelot kokonaisuudessaan, mutta ei ne kai ihan huonoja hylkyjä kuitenkaan ollut, kun useammallakin radalla nolla jäi periaatteessa vaan yhdestä esteestä kiinni. Mie vaan en osannut muutamissa kohdissa ohjata, joten se nyt sitten kostautui ja nollat jäi tällä kertaa haaveeksi. Täytynee pitää ystäväni peilin kanssa taas vähän palaveria ennen seuraavia kisoja.. :D