Viikonloppu vierähti vaihteeksi näyttelyiden merkeissä, kun olin ilmoittanut Mörkön lauantaille Kemiin ja sunnuntaille Ylivieskaan KV-näyttelyyn. Ne olivatkin Mörkön ensimmäiset kinkerit valioluokassa!

Lauantaina Kemissä sää suosi ja aurinko paistoi ajoittain niinkin lämpimästi, että onnistuin vähän polttamaan itseäni - aika harvinaista tälle kesälle! Kemiin gööttejä oli ilmoitettu kahdeksan ja ne tuomaroi puolalainen Katarzyna Fiszdon. Minulle uusi tuomarituttavuus, joka näytti arvostellessaan käyttävän koko skaalaa - T:stä lähtien, joskin sen taisi saada vain muutama yksittäinen koira.

Mörköstä tuomari tykkäsi sen verran, että antoi sille ERI:n ja SA:n. Paras uros -luokassa jäimme toiseksi, joten Mörkölle kotiinviemiseksi vara-cacib. Mörkö ei tällä kertaa liikkunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, kun nenä meinasi vetää nurmikon tuoksuja kohti, mutta muuten olin esiintymiseen tyytyväinen. :)

Kemin arvostelu oli suomennettuna tällainen:

"Erinomainen ilme. Kaunis pää. Oikeat mittasuhteet. Erinomaiset etu- ja takaraajat. Liikkeessä hieman köyristää selkää."

ERI VAK1 SA PU2 VA-CACIB

Tokotykki koiranäyttelyhommissa :)
KemiKV2015.jpg

Kemin näyttelyn jälkeen pakkasimme koko koiralauman autoon ja lähdimme jo lauantaina kohti Ylivieskaa Arin äidin luo. Olisipa ainakin seuraavana päivänä lyhyt matka näyttelypaikalle!

Göötit olivat sunnuntaina arvosteluvuorossa kehän viimeisenä, joten aamulla sai nukkua mukavan pitkään. Ja miekin pystyin jopa syömään kunnolla aamupalaa! Ilmeisesti suurimmat näyttelyjännitykset on nyt takana päin, kun ei enää tarvitse sitä viimeistä sertiä Mörkölle jännittää. Enpä olisi uskonut, että sillä näin iso vaikutus on. Tässähän alkaa kohta muistuttaa normaalia ihmistä! :D

Ylivieskassa göötit tuomaroi venäläinen Elena Kuleshova, joka ei ilmeisesti hänkään ihan sieltä "löysimmästä" päästä ollut arvosteluineen. Arvostelut olivat myös mukavan pitkiä. Gööttejä oli ilmoitettu näyttelyyn seitsemän ja Mörkön sijoitus sama kuin Kemissä, eli PU2 ja vara-cacib. Nyt Mörkö liikkui selkeästi paremmin kuin Kemissä, johon olin tosi tyytyväinen! Arvostelukin oli kokonaisuudessaan mukavaa luettavaa. :)

YlivieskaKv2015-2.jpg

YlivieskaKv2015.jpg

Ylivieskan arvostelu oli suomennettuna tällainen:

"Aikuinen uros, jolla oikeanlainen kompakti runko. Päässä hyvät mittasuhteet. Tumma pigmentti, oikeanlainen ilme ja väri. Hyvässä kunnossa (body in a good condition). Syvä rinta. Hyvä luusto. Tyypilliset liikkeet ja turkki."

ERI VAK2 SA PU2 VA-CACIB

Eipä sitä voi kuin iloinen olla noista tuloksista, vaikka toki meille ne oikeatkin cacibit olisi kelvannut. Mutta uutta yritystä taas seuraavalla kerralla! Milloin se sitten lieneekään.. :)

YlivieskaKv2015-3.jpg