Sunnuntaina (18.10.) olikin tiedossa vähän vaihtelua agilitykisoihin, kun suuntasimme parin kuukauden tauon jälkeen rally-tokokokeeseen. Koe järjestettiin Kannuksessa Rally-Toko Easy ry:n toimesta ja tuomarina siellä toimi Hannele Pirttimaa. Mietin pitkään, että miksi tuomari oli niin tutun näköinen, kunnes tätä blogikirjoitusta naputellessani tajusin, että hänhän oli alkuvuodesta tuomaroimassa yhdessä rally-tokokokeessa, johon osallistuin Jedin kanssa.

Mulle ja Mörkölle tämä oli kolmas alokasluokan rallykoe, joten meillä oli nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus koulutustunnukseen ja luokkanousuun, jos vaan saisimme kokeesta hyväksytyn tuloksen. Olin jo paria viikkoa aikaisemmin nähnyt tästä kokeesta painajaisia, joka kertonee jotain mun jännitysmielentilasta.. Tilannetta ei tietenkään yhtään helpottanut se, että alokasluokka oli laitettu alkamaan vasta päivän viimeisenä, joten siinä oli koko päivä aikaa kieriskellä jännityksessä sen sijaan, että olisi voinut sängystä suoraan lähteä koepaikalle ja saanut suorituksen pakettiin heti aamupäivästä.

Aamusta lähdimme kyllä ajelemaan, mutta menimme päiväksi Ylivieskaan ja sieltä ajoimme Kannukseen, kun h-hetki oli likempänä. Nala ja Jedi oli näppärä jättää Arin äidin luo hoitoon siksi aikaa, kun kävimme Mörkön kanssa mutkan kokeessa.

RTKannus_05.jpg

Alokasluokassa oli kaikkiaan 17 osallistujaa ja me olimme Mörkön kanssa (onneksi) jo melko alkupäässä, muistaakseni viidentenä. Eipähän tarvinut enää kisapaikalla hirveän pitkää aikaa odotella omaa vuoroa! Kisat olivat jopa vähän edellä aikataulusta, joten melko pian paikan päälle saavuttuamme alkoikin jo rataantutustuminen.

Tällaiselta näytti alokasluokan ratapiirros:

RTKannus_04.jpg

Huokaisin helpotuksesta, kun radalle ei ollut sattunut yhtään mun "inhokkikylttiä". Tai ei ne varsinaisesti inhokkeja ole, mutta sellaisia, joiden onnistuminen tuntuu olevan aina vähän tuurista kiinni. Eli joskus onnistuvat hyvin, joskus eivät millään ja toisinaan onnistun itse sössimään tehtävän liikkumalla väärin. Käytännössä tarkoitan siis saksalaista täyskäännöstä (jotenkin hankala tehdä hihnan kanssa) ja peruutuskylttiä (koira eteen - peruuttaen 1 askel + istu - peruuttaen 2 askelta + istu - peruuttaen 3 askelta + istu). Siinä mulla vaan meinaa edelleen mennä jalat solmuun, vaikka kuinka yritän ottaa askeleet kunnolla.

Mutta nyt noita ei siis radalla olisi ja muutenkin se vaikutti ihan mentävältä. Silti mua näköjään jostain syystä jännittää rally-tokokisat jopa enemmän kuin tokokokeet, joka tuntuu omasta mielestä hieman nurinkuriselta. Mutta ehkä se johtuu osittain siitä, että toko on itselleni vielä sen verran tutumpi laji, että se vie osan jännityksestä mennessään.

Meidän ratasuorituksesta mulla ei ole hirveästi muistikuvia, mutta onneksi on video todistusaineistoksi, niin voi jälkikäteen tarkastella, että miltä se suoritus näyttikään.. Mörkö näyttää iloiselta ja rennolta, mie puolestani jäykältä kuin kohmeinen kalapuikko. :'D Oikeasti yritin kaiketi keskittyä siihen, että saisin itseni liikkumaan radalla kaikessa rauhassa, enkä suotta yrittäisi kiirehtiä kyltiltä toiselle. Myös hihnan löysällä pysymiseen yritin kiinnittää erityistä huomiota ja hihnan lukko kyllä kilisi ja kolisi siihen malliin melkein koko suorituksen ajan, että ei se ainakaan kovin kireällä voinut olla..

Radan jälkeen olin itse ihan varma, että meille tuli varmaan vaikka kuinka paljon jotain muutaman pisteen pikkuvirheitä tai sitten semmoisia isompia virheitä, joita en edes tajunnut tehneeni, joten kamalan jännittävää oli odottaa tuloksia! Uskalsin arvailla, että hyväksytty tulos ehkä pitäisi olla tulossa, mutta pessimisti kun olen, niin uskon varmuudella vasta, kun näen sen mustaa valkoisella.. Tulokset kirjattiin käsin kentän laidalla olevalle seinälle näkyviin ja sydän pamppaillen menin niitä tutkimaan. Eka ajatus oli, että "jes 76 pistettä, saatiin hyväksytty tulos". Mutta sitten aloin katsomaan sitä meidän pistelukua tarkemmin ja piti ihan kysäistä tulosten kirjaajalta, että onko tuo eka numero seiska.. vaiko sittenkin ysi? Ja ysihän se oli, eli meidän kokonaispisteet olikin 96/100!

Ainoat miinukset tulivat yhdestä uusimisesta (-3p) ja siitä, että Mörkö juosten vasemmalle kääntymisessä vähän törmäsi minuun (-1p KONTR).

En kyllä paljon tyytyväisempi olisi voinut olla! Hyväksytty tulos oli toiveissa ja sen lisäksi napattiin myös meidän toistaiseksi parhaat pisteet rally-tokosta. Ei huono! ^__^ Kokonaistuloksissa taidettiin olla jaetulla 5. sijalla, kun meidän lisäksi myös kaksi muuta koirakkoa sai samat pisteet (aikoja en tiedä).

Video radalta:
http://youtu.be/GF40OjAWyaM

RTKannus_01.jpg

RTK1 Kompiaisen Baras KaveriRTKannus_03.jpg

Seuraavalla kerralla kisataankin sitten jo avoimessa luokassa..