Jedin kanssa käytiin tiistaina eläinlääkärissä hakemassa nelosrokotteen tehoste ja raivotautirokotus, joten nyt on piikit sitten toistaiseksi piikitelty ja rokotussuoja kunnossa (tai virallisestihan rokottamisen jälkeen seuraa vielä kahden viikon varoaika, mutta kuitenkin). Seuraava rokotussessio onkin vuorossa vasta sitten, kun Jepu on reilun vuoden ikäinen. Tosin eipä siihenkään ole enää aikaa kuin jokusen kuukauden päälle puoli vuotta. Niin se aika rientää!

Lääkärissä Jedi oli jälleen oma reipas itsensä ja eläinlääkäri (joka oli eri kuin ensimmäisillä rokotuksilla) kehui, että onpas rohkean oloinen pentu, kun ei välitä pöydällä olostakaan mitään. :) Rokotteiden laittamista Jedi ei taaskaan tuntunut huomaavan lainkaan, mutta hieman sen jälkeen aineet rupesivat vissiin vähän kirveltämään tai tuntuivat muuten epämiellyttävältä (kylmältä?), koska Jedi meni vähän vaikian näköiseksi ja rupesi vinkumaan. Makupalat ipanalle kelpasi kuitenkin normaaliin tapaan, joten jospa tuosta ei mitään isompia traumoja jäisi.

Jedi kävi pyörähtämässä myös eläinlääkärin vaa'alla, joka näytti painoksi 5,4kg. Myös meidän oma puntari antoi saman tuloksen, vaikka aiemmilla punnituskerroilla se on tuntunut näyttävän aina joitain satoja grammoja eläinlääkärin vaakaa vähemmän.. Että otapa siitäkin taas selvää.

Samalla ell-reissulla varasin Nalalle ensi maanantaiksi ajan virallisiin terveystutkimuksiin, kun tuota ikää alkaa tytöllä olla nyt sen verran, että luusto on todennäköisesti kehittymisensä kehittynyt. Nalalta tutkitaan polvet, lonkat ja kyynärät, sekä "epävirallisesti" myös selkä. Siitä kun ei syystä tai toisesta vielä ole virallista tutkimusta olemassa. Siis sellaista, että selän terveydelle olisi Kennelliiton toimesta hyväksytty vastaavanlainen kuntoluokitus kuin vaikkapa lonkille ja tulos julkaistaisiin myös KoiraNetissä.

Virallista silmätarkastusta Nalalle ei vielä tässä vaiheessa tehdä, koska tuolla "meidän" eläinlääkäriasemalla ei ole vakituista silmäspesialistia. Sen sijaan siellä järjestetään erikseen silmätarkastuspäiviä, jolloin paikalle tulee ulkopuolinen eläinlääkäri tutkimaan koirien silmiä. Valitettavasti seuraavan silmätarkastuspäivän ajankohta ei sattunut nyt sopivasti hollille, joten Nalan simmut tutkitaan sitten joskus myöhemmin.

Kieltämättä rupesi jo hieman jännittämään, jotta minkälaisen "tuomion" Nala tulee tutkimuksista saamaan. :D Myös itse tutkimustilanne vähän hirmustuttaa, koska röntgenkuvia varten koira pitää rauhoittaa ja se tulee olemaan Nalalle ensimmäinen kerta..

Photobucket

Toisella ikää 4 kuukautta, toisella kohta 2 vuotta