Nalan lonkka- ja kyynärkuvien lausunnot tuli mulle tämän viikon keskiviikkona sähköpostiin! Oli kieltämättä tosi positiivinen yllätys, että sain ne näin nopeasti - minä kun olin varautunut jopa kuukauden odotteluun, mutta nythän noissa ei mennyt kuin viikon verran aikaa. :) Paperiversiot lausunnoista tuli muistaakseni sitten seuraavana päivänä postitse.

Kennelliiton Annie Limanin mielestä Nalan kyynärät ovat röntgenkuvien perusteella terveet, eli niistä saatiin tulokseksi 0/0. Lonkat sen sijaan tulivat takaisin C:nä, niinkuin olin vähän arvellutkin. Lausunnon saatteessa oli maininta "löysyyttä lonkkanivelissä", eli ilmeisesti noista Nalan lonkista ei sitten muuta vikaa (esim. nivelrikkomuutoksia) onneksi löytynyt. :)

Nyt Nalan terveystutkimusten yhteenveto näyttää siis seuraavanlaiselta:

  • Silmät: terveet, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
  • Polvet: 0/0 (terveet)
  • Kyynärät: 0/0 (terveet)
  • Lonkat: C/C (löysyyttä lonkkanivelissä)

Dysplasialausunnon saatteessa luki myös "selkämuutos", joka toivon mukaan tarkoittaa tuota ylimääräistä lannenikamaa, eikä ainakaan mitään vakavampaa juttua. Laitoin jo Kennelliittoon kyselyä asiasta, ettei jää vaivaamaan.. Aikoivat pistää viestin eteenpäin Limanille, jolta toivottavasti saan vastauksen mahdollisimman pian.

Minusta olisi kyllä ihan suotavaa, että nuo tuollaiset merkinnät selitettäisiin jo siinä lausunnossa vähän vähemmän epämääräisesti. Esim. millainen selkämuutos on kyseessä ja onko se joku harmiton juttu vai jotain vakavampaa. Ettei ihmisten sitten tarvisi sydän kurkussa yrittää saada Kennelliiton väkeä kiinni, jotta asia selviää.

Vaan eipä se nyt auta muu kuin odotella lisätietoa..