Hektinen mätsäriviikonloppu takana! Eli toisin sanoen käväistiin kehässä sekä lauantaina, että sunnuntaina. Tänä kesänä on tuo mätsäreissä käyminen jäänyt meidän osalta vähän vähemmälle, kun ei ole ollut aikaa, eikä oikein rahaakaan osallistua (ja logistiikkapuolikin on välillä hieman tökkinyt - ajokortiton kun itse olen).

Mutta tänä viikonloppuna sitten repäistiin kunnolla ja hankkiuduttiin peräti kahteen eri mätsäriin. Lauantain mätsäri oli Oulun seudun terrieriyhdistyksen järjestämä ja se pidettiin Haukkukeitaalla. Nalan kanssa käytiin kehässä asti ja Jedi oli taas kuunteluoppilaana. Sillä kun ei vieläkään ikä (tai siis rokotukset) aivan riitä osallistumiseen. Mutta saipahan Jedikin vähän harjoitella näyttelyhommia kehän laidalla. Lähinnä siis katsottiin, että miten nuo kotona opetellut asiat luonnistuu, kun on hiRRRRRviästi muita koiria ympärillä. Ja onnistuihan ne. Ainakin joten kuten. Aina välillä. Mutta yllättävän hyvin siihen nähden, että Jedi on kuitenkin tosi kiinnostunut muista koirista - huomattavasti kiinnostuneempi kuin mitä esim. Nala oli tuossa iässä.

Nalalla meni kehässä esiintymishommat ihan mukavasti. Tällä kertaa sain sen jopa ravaamaan varsin reippaalla vauhdilla, jonka seurauksena meidän piti ohittaa kehässä yhtä aikaa ollut ranskanbulldoggi - ja siitä saatiin sitten huomautukset tuomarilta. Olisi kuulemma pitänyt ohittaa ulkokautta, ettei varasteta liikaa huomiota kehässä. Ja minä kun vielä katsoin, että sisäkautta ohittamalla ei mennä tuomarin ja sen toisen koirakon väliin, kun olin näkevinäni, että tuomari itse seisoi kehän laidalla, eikä keskellä. Mutta joo.

Tuomari sitten sanoi, että hän ei tuosta ohituksesta rokota, mutta että ihan virallisia näyttelyitä ajatellen kannattaa pitää mielessä, kun se on semmoinen kirjoittamaton sääntö. Kyllähän minä sen tiedän (virallisissa näyttelyissä vaan harvemmin tarvii ketään ohitella, kun kehässä olevat koirat on samaa rotua ja suunnilleen yhtä nopeita liikkujia), mutta en sitten jaksanut ruveta enää selittelemään, nyökyttelin vaan kiltisti. Muuten seistäisiin siellä varmaan vieläkin jauhamassa.

Nala sai parikehästä punaisen nauhan, mutta ei sitten punaisen nauhan saaneiden ryhmäkehässä päässyt sijoituksille asti, eli neljän parhaan joukkoon. Lohdutuspalkinnoksi saatiin Royal Canin -näytepusseja. Aivan sijoituksitta corgit ei kuitenkaan jääneet, sillä Sulo-cardigan oli sinisen nauhan saaneiden neljäs ja Kira-cardigan punaisten kolmonen! Onnittelut Minnoille vielä tätäkin kautta. :)

Säätila mätsärissä oli hieman epävakaa, muutamaankin otteeseen tuli vettä. Isoja pisaroita. Onneksi ei kuitenkaan hirveän kylmä keli ollut, vaikka loppuvaiheessa märkien vaatteiden takia meinasi vähän hytisyttääkin.

*     *     *

Tämän päiväinen mätsäri oli sitten Kempeleessä, Zeppeliinin parkkipaikalla, ja sen järjesti Lakeuden samojedistit ry. Nala sai parikehästä sinisen nauhan, mutta tuomari kuitenkin kehui, että meillä meni esiintyminen tosi hyvin (niinkuin menikin). Sinisten ryhmäkehässä tuomari sijoitti Nalan ensimmäiseksi, joten päästiin sitten myös Best In Show -kehään.

BIS-kehässä Nala sijoittui kahdeksan koiran joukosta viidenneksi! Oli ihan hauska sattuma, että Nalan kanssa parikehässä ollut pitkäkarvainen mäyräkoira pääsi myös BIS-kehään oltuaan punaisten ryhmäkehässä ykkönen. Päästiin siis kahteen otteeseen kisaamaan samassa kehässä. ;) Mäyris sijoittui BIS-kehässä upeasti toiseksi, hirmusti onnea!

Nala jaksoi esiintyä mätsärissä tosi reippaasti - aina tuonne BIS-kehään asti. Siellä se vissiin päätti, että nyt on seisottu paikallaan ihan riittävästi ja koitti useampaankin kertaan iskeä takapuolta kenttään. Ja ilme oli sen näköinen, että EVVK. Ja kaiken muun hyvän lisäksi mulla loppui sopivasti makupalatkin kesken, joten en saanut Nalaa enää edes palkittua (muuten kuin sanallisesti), kun se välillä hieman terästäytyi. Hieman sain Nalan olemukseen pirteyttä lisää, kun rupesin höpöttämään sille kehässä jotain kotiin lähtemisestä.. :'))

Jedi oli tänään mätsärissä ehkä astetta rauhallisempi kuin eilen. Saattoi pikkuepeli olla vielä vähän pyörällä päästään edellisestä mätsäristä ja kaikista niistä ympärillä olleista koirista ja ihmisistä? Tierä häntä. Muutama ihminen tuli kysymään, että onko Jedi rodultaan welsh corgi. Suunnilleen yhtä moni myös tunnisti sen göötiksi.

Jokunen arveli Jepua myös sekarotuiseksi ja saksanpaimenkoiraksi (veikkaus olisi saattanut olla jotain muuta, jos olisivat nähneet Jedin ja mätsärissä olleen 10-viikkoisen sakupennun vierekkäin - kokoero oli meinaan melkoinen, vaikka Jedi olikin yli kuukauden vanhempi :D). Ja sitten oli lukuisa joukko näitä, jotka tuli kysymään, että minkä rotuinen Jedi on, kun on niin sievä ja söpö. Höh, sanoa nyt Jeppulaa sieväksi ja söpöksi, katu-uskottavuushan siinä pikkumieheltä pian menee! >:D

Ja kysyttiin meiltä sitäkin, onko Jedi Nalan pentu. Eikä ollu ensimmäinen kerta. Ja ilme venähtää, kun sanon, että nämä on eri rotuisiakin. Mikähän siinä on, kun yllättävän monet ihmiset tuntuu olettavan, että jos jollain on mukana kaksi vähän samantyyppistä koiraa, joista toinen pentu, niin sen toisen on sitten pakko olla pennun isä tai äiti? Ei siis millään pahalla ketään kohtaan, ihmettelen vain. :)

Monille tuntuu myös olevan itsestäänselvyys, että Jedi ja Nala edustaa samaa sukupuolta. Uros-narttuyhdistelmää ei ole vielä kukaan ehdottanut - AINA tullaan kysymään, että onko nää uroksia vai narttuja. :D

*     *     *

Kuvia mulla ei mätsäripäiviltä ole, joten laitetaanpa tähän sen sijaan tilannekuva keskiviikkoiselta mettälenkiltä:

Photobucket