Onpas taas vierähtänyt jokunen tovi siitä, kun viimeksi on blogiin tullut uutta täytettä. Pitäisi jossain vaiheessa kirjoitella jotain yhteenvedonpoikasta kun kaikenlaista on kuitenkin kerinnyt sattua ja tapahtua.. Mie vaan tunnetusti oon sen verran hidas kirjoittelemaan, että saamattomuus vie turhan herkästi voiton. :D

Noh, nyt tämmöiset pikakuulumiset ihan lähimenneisyydestä:

Mulla on molemmilla koirilla ollut nyt viime aikoina satunnaisesti aamuoksentelua. Jedi on puklautellut mahanesteitä ja Nala välistä jopa pelkkää ilmaa. Siis yökkii, mutta mitään ei tule ulos. Otatin varmuuden vuoksi molemmista koirista verinäytteet eläinlääkärillä ja veriarvot olivat normaalien viitearvojen sisällä.

Todennäköisesti diagnoosi on siis se, mitä alunperin mietinkin, eli ns. tyhjänmahan oksentelu (= jos koira on tarpeeksi pitkään syömättä, se alkaa oksentaa mahanesteitä pihalle). Se ei käsittääkseni ole koirilla kovin harvinaista ja hoitokin on suhteellisen yksinkertainen: Tarjotaan päivän toinen ruoka hieman myöhemmin (tai vaihtoehtoisesti jokin pieni iltapala esim. ennen nukkumaanmenoa) tai ensimmäinen ruoka aikaisemmin, jotta ruokailuhetkien väliin ei jää niin pitkää aikaa.

Siispä Nala ja Jedi saa nyt jatkossa päivän toisen ruuan vasta iltasella, kun tähän asti ne on saaneet sen pääsääntöisesti jo ennen kuutta. Toivottavasti tuosta olisi apua. Muussa tapauksessa suuntaamme tarkempiin tutkimuksiin..

Aikaisemmin meillä ei ole tuollaista oksenteluongelmaa ollut (paitsi satunnaisesti silloin, jos esim. aikaisen aamuruuan jälkeen toinen ateria on jäänyt jostain syystä kokonaan antamatta ja ruokailukertojen väliin on jäänyt oikeasti PITKÄ aika), joten siksi tuo on vähän meikäläistä ihmetyttänyt, ja halusin varalta tarkistaa ne veriarvot.

Nalalla ja Jedillä ei ole koskaan ollut mitään kellontarkkoja ruoka-aikoja ja välistä on saatettu syödä vain yksikin ruoka päivässä jne., ja se on tuntunut toimivan hyvin. Nyt viimeaikoina "ongelma" on vaan ollut se, että mie oon ollut töissä ja kun oma elämä on töiden myötä vähän säännöllistynyt, niin pakosta myös esim. koirien ruokintaan on tullut jotain rutiinia. Joten liekö nyt käynyt sitten niin, että koirat on suht lyhyessä ajassa jo ehtineet tottua tuohon ruokarytmiin ja sitten kun tuleekin jotain poikkeamia, niin se kostautuu tyhjänmahan oksenteluna? Koira siis oksentaa käyttämättä jääneet mahanesteet pihalle, kun mahaan ei tullutkaan täytettä silloin, kun olisi "pitänyt". Tierä häntä, mutta seuraamme tilannetta.

Nalasta otettiin tuon veriarvojen tarkistuksen yhteydessä verta myös rabiesvasta-ainemääritystä varten. Viimeisimmästä raivotautirokotteesta kun on nyt kulunut se vaadittu 120 vuorokautta. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa lähteä Nappulan kanssa kiertämään kehiä myös ulkomaailmaan (noh, Ruotsiin ainakin), joten nyt pidetään peukkuja, että vasta-aineet on tarpeeksi koholla! Ja toivottavasti Nalalle ei nyt isompia traumoja jäänyt tuosta verinäytteen otosta - viikonloppuna olisi nimittäin vuorossa Tuusniemen ryhmänäyttely, joten pöytäkammo tässä vaiheessa olisi vähän huonompi homma.. :D

Ps. Hommasin mun kynsienleikkauskammoisille hiskeilleni tänään paristokäyttöisen kynsienhiontavempaimen (eli kynsitrimmerin :D). Maksoi vajaa parikymppiä, saas nähä onko hintansa väärti. Eniten hirvittää, että pitääköhän tuo vekotin kuinka isoa ääntä.. Että pelottaako jo pelkästään se noita koissuja sen verran paljon, että reaktio on sama kuin normikynsienleikkauksen yhteydessä (tutinaa, tärinää, mollosilmät, häntä koipien välissä ynnä muuta mukavaa). Ei se vissiin auta ku pikkuhiljaa totutella eka ääneen ja sitten vasta itse hiomiseen. Vielä en oo päässy testaamaan reaktioita, kun ei ole sopivia paristoja, äh! :D