Jedi kävi viime viikon lauantaina (11.6.) ensimmäistä kertaa vinttikoiraradalla juoksemassa, kun siellä järjestettiin kaikille roduille avoimet kiihdytyskilpailut. Juostava radanpätkä oli pituudeltaan n. 80m ja kisoissa oli omat sarjansa pienille (alle 40cm) ja isoille koirille, sekä vinttikoirille.

Pienissä koirissa osallistujia oli kaikkiaan 17 ja rotukirjo melko monipuolinen - terrieriryhmä parhaiten edustettuna (paikalla oli esim. parsoneita, russeleita, manchesterinterrierejä, sekä bostonin- ja tiibetinterrieri). "Omiaan" edustamassa oli myös pari shelttiä ja mittelspitziä, sekä beagle, kääpiöpinseri ja yksi monirotuinen. Ja tietysti myös Jedi gööttejä edustamassa.

Kiiharipäivä oli melkoisen lämmin ja ennen kilpailun alkua yritin pitää Jedin mahdollisimman viileänä. Juomavettä oli tarjolla ja kostutin viileällä vedellä myös Jedin jalat ja kyljet, joskaan kovin kauaa ne eivät kyllä kosteana pysyneet. Ennen omaa vuoroa käytiin myös pienellä kävelyllä, jotta Jedi saisi vähän lämmitellä lihaksiaan ennen spurttia.

Jedi oli kilpailuvuorossa muistaakseni n. kymmenentenä. Viehettä Jedi ei ole koskaan aiemmin nähnyt, joten en luottanut sen irtoavan minun luotani niin hyvin, että antaisin sen juosta maaliin pelkän vieheen perässä. Menin siis itse narupallon kanssa maalilinjalle odottamaan ja yksi ratahenkilöistä piti Jediä paikallaan, kunnes oli aika pinkaista juoksuun.

Maalilinjalle vastaan menemisessä oli se huono puoli, että en nähnyt Jedin etenemistä sivusta päin (pitänee ensi kerralla pyytää joku ottamaan videokuvaa). En siis kunnolla voinut hahmottaa kuinka täysillä Jedi loppupeleissä juoksi (himmailiko se välillä, etenikö suorassa linjassa jne.), mutta melkoisen vauhdikkaasti se maalilinjan saavutti.

Edellä kiitävää viehettä Jedi ei tainnut juuri huomatakaan.. Maalilinjalla se ainakin juosta tohotti siitä suoraa päätä ohi mun käsissä olevan narupallon kimppuun. :D Näin jälkeenpäin aateltuna olisi ehkä kannattanut vähän leikittää Jediä sillä vieheellä ennen juoksua, niin olisi sen kiinnostavuus voinut olla eri luokkaa..

Jedin lopulliseksi ajaksi kirjattiin 9,17s, eli ei ollenkaan huonosti töppöjalalta! Tuolla ajalla Jedin sijoitus oli 12/17, joten "ihan" kärkisijoille ei sentään päästy.. ;D Pienten sarjan voitti Jaffa-parsoni ajalla 7,52s ja se oli samalla pienissä koirissa ainoa, jonka aika alitti 8 sekuntia.

Voittoa me ei tokkiinsa tuonne kisoihin lähdetty hakemaankaan (tiedostan kyllä lyhyiden raajojen asettamat rajoitukset tietyissä asioissa :D), mutta mielenkiintoista oli nähdä, millaisen ajan Jedi radalta saa. Se kun tuntuu niin riivatun nopealta, että pitihän se käydä ihan radalla testaamassa, että kuinka lujaa se loppupeleissä pinkoo. Jospa seuraavalla kerralla lähdetään kokeilemaan, josko saataisiin vielä tuota tämänkertaista aikaa parannettua.. Jedi kun ainakin tuntui radalla juoksemisesta nauttivan ihan täysiä! :)

Vai mitä sanotte todistusaineistosta:

Photobucket
Syöksysämpylä matkaan!

Photobucket
Jedi the Supergöötti - vain viitta puuttuu

Photobucket
Korvat sliipattuna vähemmän ilmanvastusta, enemmän vauhtia? ;D