Päivitetäänpä vaihteeksi näitä ihan tuoreitakin kuulumisia.. Vanhempia asioita lisäilen tuonne matkan varrelle sitä mukaa, kun ehdin niitä kirjoitella valmiiksi (tulossa juttua mm. Jedin luonnetestistä).

Mutta joo, takaisin tähän päivään. Nalan kanssa korkattiin kesän näyttelykausi tänään Kempeleen ryhmänäyttelyssä. Viimeksi Nala on käynyt kehässä viime lokakuussa corgien erikoisnäyttelyssä, eli aikaa on vierähtänyt karkeasti laskien yli puoli vuotta! Eikä olla Nalan kanssa näyttelyhihnaan päin tuossa välissä vilkaistukaan tai muutenkaan kehäjuttuja treenattu yhtään.. :D

Nala pose
Pönötystä. Hieman huonosti jäi Nala seisomaan, mutta mitäs pienistä..

Ajattelin, että mennäänpä nyt suoraa kehään - meni syteen tai saveen. Nalalla kun on nuo näyttelyn "perusjutut" (vetämättä liikkuminen, paikallaan seisominen, pöydällä olo..) sen verran hyvin hallussa, että niiden kanssa en uskonut tulevan ongelmia, kunhan vain Nala ei alkaisi hermoilla mistään kehässä ollessaan. Ehkä tämmöinen totaalinen näyttelytauko voisi tehdä koiran esiintymiselle hyvääkin?

Ja niinhän siinä sitten kävi, että meikäläinen oli tällä kertaa se, joka stressasi ennen kehään menoa ja ihan suotta. Milloin kuuntelin bajamajojen paukkuvia ovia, milloin tuulessa rymiseviä näyttelytelttoja, milloin jossain lähellä työskentelevää kaivinkonetta jne.. Tietenkin yritin olla stressaamatta noista Nalan nähden tai sen kuullen, jotta se ei ottaisi minusta vaikutteita.

Vaan on tämä kyllä niin takapuolesta, että ääniherkän koiran kanssa sitä näköjään itsekin "herkistyy" tietyntyyppisille äänille ihan eri tavalla. Kaverikin siellä kehän laidalla totesi, että ei hän olisi esim. sitä työkoneen pitämää ääntä edes noteerannut mitenkään, jos en olisi asiasta maininnut.. :D

Mutta onneksi tuo oma jännittäminen osoittautui tosiaan turhaksi. Kehässä Nala oli nimittäin paremmin kuulolla ja reippaampana kuin pitkään aikaan! Ei merkkiäkään mistään tärinöistä, hermostuneesta läähättelystä tai kehästä pois vetämisistä. Namit maistui, eikä vire laskenut, vaikka kaivinkone vähän taustalla välillä kolisikin. Hieno tyttö! Ja oli kyllä tosi mukava aloitus tän kesän näyttelyille, toivottavasti jatketaan samalla linjalla muissakin kehissä.. :)

Nala ravaa
Nala lennokkaasti lentoon lähdössä.. :D

Ai niin, eikä tuloksissakaan sinällään ollut valittamista (vaikka sertiä ei tullutkaan :D): Nala sai erinomaisen ja sijoittui kolmen avo-nartun joukosta hienosti toiseksi! Tuomari veti pemunarttujen kohdalla SA:iden kohdalla aika tiukkaa linjaa, kun ainoastaan 2 junnunarttua ja 1 valionarttu sen saivat. Nuorten ja avoimen luokan nartut saivat jäädä kokonaan ilman, mutta näin tällä kertaa.

Tässä vielä Nalan arvostelu, tuomarina Alar Müürisepp (Viro):

"Hyväntyyppinen, hieman voimakas narttu. Otsapenger saisi olla pidempi, hyvä kaula ja selkälinja, hyvä rintakehä, hyvät etu- ja takaraajat, vapaat liikkeet, hyvä turkki, hyvä luonne."

ERI AVK2

Vieläkin tahtoo vähän hymyilyttää tuo maininta "hieman voimakas narttu". Tähän asti kun useimmat tuomarit on olleet lähinnä sitä mieltä, että Nala on turhan pieni/kevyt/tms. Liekö tuo turkillisuus vaikuttaa asiaan jonkin verran.. :)

Seuraavaksi meillä onkin vuorossa welsh corgien tän vuoden erikoisnäyttely Tampereella jokusen viikon päästä. Toivotaan, että säät suosii ja Nala on siellä yhtä tomerana kuin tänään Kempeleessä! Pienestä se voikin ihminen tulla näin hyvälle tuulelle. :))

Nala ravaa
Ravia!