On tää nyt melkosta hommaa, kun 2/3 noista koiruuksista joutu samalla kertaa lääkekuureille. Kävi nimittäin niin, että tiistai-iltana huomasin Nalan vasemman silmän vilkkuluomen pilkottavan epänormaalin paljon esillä ja lisäksi silmästä oli tullut runsasta vuotoa. Taskulampun avulla koitin silmää kuikuilla ja olin näkevinäni silmän pinnassa jonkinlaisen naarmun. Eli ei muuta kun seuraavana päivänä eläinlääkäriin..

Photobucket
Ei näytä silmä ihan normaalilta ei. :( Kuva on otettu tiistai-iltana ja tääkin vielä vääristää sen verran, että todellisuudessa silmä näytti mun mielestä vielä ikävämmältä..

Eläinlääkäri silmän tutkittuaan varmisti diagnoosin, jota olin itsekin jo ounastellut, eli sarveiskalvovammahan siellä silmässä möllötti. :( Tarkasti kun silmän aluetta katsoi, niin sekä ylä-, että alaluomen reunassa oli tummassa pigmentissä erotettavissa pienet, vaaleat naarmut samassa linjassa sarveiskalvovamman kanssa, eli joku siihen silmään on pystysuunnassa raapaissut. Se jää tietysti arvailujen varaan, että mikä tuohon on käynyt, mutta mulla on melko vahva epäily siitä, että Jedi on saattanut kaulurin kanssa vouhkatessaan vahingossa tölväistä sen reunalla Nalaa silmään.. Huonoa tuuria siis, mutta onneksi ei mitään tuon pahempaa sattunut.

Nala sai silmän hoitoon pari erilaista silmätippaa (toinen on antibioottitippa ja toinen enemmän paikallista kipua poistava) ja lisäksi vielä kipulääkkeen erikseen suun kautta. Samalla kertaa myös Jedi "pääsi" lääkekuurille, kun ei tuo kivespussien turvotus sitten ruvennutkaan laskemaan itsekseen, vaan meni jopa hieman turvonneempaan suuntaan - siitä huolimatta, että Jedi sai viime viikolla kortisonipistoksen turvotusta/paikallista ärsytystä laskemaan. Joten katotaan nyt, josko antibioottikuuri alkaisi puremaan ja Jedi pääsisi pikkuhiljaa noista valepalleistaan eroon.

Itselle mun piti tehdä ihan paperille muistilappu noista kaikista lääkkeistä, että varmasti muistan antaa ne oikein. Merkkaan siihen myös aina ylös, kun olen jonkun lääkkeen antanut, ettei tarvi sitten miettiä, että montakohan kertaa noita on tullu annettua. Tai muilta osinhan nuo lääkkeet on lähinnä aamuin illoin annettavia, mutta tuota antibioottisilmätippaa pitäisi aluksi muistaa laittaa 8 kertaa päivässä, enkä mie ainakaan pysyisi kartalla antokertojen määrästä, jos en niitä kirjaisi paperille ylös. :D Vaan jospa tästä lääkerumbasta nyt kunnialla selvittäisiin. Kipulääkettä ja sitä toista silmätippaa ei sentään tarvi antaa kuin aluksi muutamana päivänä ja sunnuntaina voi tuon antibioottitipankin laittamista jo ruveta harventamaan. Se tippa jatkuukin sitten ainakin parisen viikkoa, eli kontrollissa sitten katsotaan, että missä vaiheessa paraneminen on.

Onneksi nuo omat koirat (ja Nala varsinkin) ovat sellaisia, että antavat hoitaa itseään ilman hirveää show'ta. :) Siitäkin huolimatta, että ei niitä kyllä aikaisemmin ole pahemmin tarvinut lääkitä tms. Jedi on joitain antibioottikuureja syönyt eturauhasjuttujen (ja siitä seuranneiden virtsatietulehdusten) vuoksi ja Nalalla on pentuna hoidettu hilsepunkkia ja nielutulehdusta, sekä nyt myöhemmällä iällä se on saanut muistaakseni yhden silmätippakuurin silmävuodon vuoksi (jonka ilmeisesti aiheutti kesäaikaan pöly tms.). Eli täytyy koputtaa puuta ja sanoa, että suht helpolla ollaan toistaiseksi päästy. Ei voi kun toivoa, että nää kaverit pysyis yhtä terveinä tulevaisuudessakin. Nalahan täyttikin tuossa lokakuun 9. päivä "jo" 5 vuotta. Nopsaan se aika vaan menee.. :)

Ai niin, sattuipa muuten "sopivaan" saumaan tämä Nalan silmäepisodi, kun mulla olisi ollut sille ja Jedille varattuna torstaiksi aika viralliseen silmätarkastukseen. Vaan eipä se auttanut kuin perua kyseinen aika. Parannellaan nyt tuo Nalan silmä ensin kunnolla kuntoon ja mietitään uutta silmätarkkiaikaa joskus myöhemmin. Eipä tuolla sinänsä kiire ole, mutta katotaan nyt, josko sen uuden ajan saisi vielä tämän vuoden puolelle järjestymään.