Mörkö on kasvaa tohottanut hurjaa vauhtia ja ikääkin tirpanalla on jo 6kk! Painoa löytyy jo likemmäs 10kg - jos tarkkoja ollaan, niin 9,95kg näytti eläinlääkäriaseman vaaka, kun alle viikko sitten on viimeksi käyty punnituksilla.

Mörkön kanssa ollaan jo ehditty käymään muutamissa mätsäreissä (lisään niistä tarinaa joskus myöhemmin) ja jokunen viikko sitten startattiin myös "oikeassa" näyttelykehässä, vaikkakin pentu-sellaisessa. :)

Ensimmäinen koitos oli siis Kokkolan pentunäyttely 16.9.12. Siellä oli paikalla kaikkiaan 5 gööttipentua - Mörkö ja Mörkön 4 sisarusta (velipojat Ukko, Rudi ja Paavo, sekä siskolikka Assi). Göötit arvosteli Markku Kipinä.

Mörkö sijoittui urospentujen joukosta hienosti toiseksi! Ilmeisesti kunniapalkintokaan ei ollut kaukana, mutta pitkään mietittyään Kipinä lopulta totesi, että on tänään pitänyt sen verran tiukkaa linjaa, että antaa KP:n vaan ensimmäiselle (eli tässä tapauksessa Ukolle, joka oli myös ROP-pentu).

Photobucket

Mörkö sai kuitenkin tosi hienon arvostelun, jossa oikeastaan ainoa "miinus" tuli liian korkeista etuliikkeistä. Ja nuo korkeat etuliikkeet taitanee johtua lähinnä siitä, että Mörkö pitää välillä kehässä vähän turhankin tiivistä katsekontaktia, jolloin etujalat alkaa "vispaamaan". Eli harjoitusta vaan lisää, niin eiköhän se siitä. :)

Tässä Mörkön arvostelu, tuomarina siis Markku Kipinä (kuvia lisäilen joskus myöhemmin):

"Ryhdikkäästi, reippaasti liikkuva pentu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut. Riittävä luusto. Hyväilmeinen pää. Liikkuu hyvin takaa, hieman korkeasti edestä. Kiva luonne."

PEK2

 
* * *

Viime viikonloppuna tehtiin sitten vähän pidempi ja kaukaisempi reissu, kun lähdettiin viikonlopuksi Tampereelle saakka pentunäyttelyihin, jotka olivat siis 29. ja 30.9. Ei varmaan muuten olisi tullut noin kauas lähdettyä pentunäyttelyn takia, mutta kun niitä kerran sattui olemaan samana viikonloppuna 2, niin eipä sitä sitten voinut vastustaa kiusausta.. :D

Myös Tampereelle oli ilmoitettu molemmille päiville 5 gööttipentua - ja kuinka ollakaan, niin samasta pesueesta jälleen kaikki! Tosin Bartok-veli valitettavasti oli joutunut jäämään näyttelystä pois, joten paikalla olivat siis Mörkö, Rudi, Assi ja Kettunen (eli 2 urosta ja 2 narttua). 


Photobucket

Lauantaina göötit tuomaroi virolainen Jelena Kruus, joka päätti sijoittaa Mörkön rotunsa parhaaksi kera KP:n! :)) Assi-sisko oli VSP, ja myös Rudi ja Kettunen saivat KP:t. Ryhmäkehässä tuomarina oli suomalainen Harto Stockmari (joka alunperin oli merkattu myös rotutuomariksi gööteille, mutta oli tullut tuomarimuutos). Harto Stockmari poimi Mörkön ryhmässä vielä jatkoon, mutta meidät käteltiin sitten viimeisinä ei-sijoittuneina pois kehästä. Eli kun neljä koiraa sijoitetaan, niin Mörkö oli tavallaan viides! :D Ei siis ollenkaan pöllömmin.. :)

Photobucket

Tässä Mörkön lauantain arvostelu, tuomarina Jelena Kruus (Viro):

"6m old male. Correct body proportions. Good, strong bones. Nice head. Correct ears and eyes. Good muzzle. Strong neck, long enough. Correct tail-set. Front and rear in balance. Good moves. Nice showing"

PEK1 KP ROP


Tällä kertaa Mörkön liikkeetkin menivät nappiin. Se kulki kyllä enimmäkseen kontaktissa, mutta astetta hillitymmin kuin Kokkolan näyttelyssä, joten ravaaminen näytti huomattavasti sujuvammalta. :)

Photobucket

Sunnuntaina gööteille oli jälleen tullut tuomarimuutos. Näyttelypaikalla saimme tietää, että Saara Sampakosken sijaan göötit arvostelisikin Juha Putkonen. Yöllisen sateen jäljiltä näyttelypaikkana toimiva nurmikenttä oli muuttunut melkoiseksi mutaliejuksi, joka "jostain kumman syystä" veti Mörkön kuonoa maata kohti kuin mikäkin magneetti - oli vissiin niin herkullisia ruohoklönttejä siellä.. :D Tästä johtuen Mörkön liikkeet eivät sujuneet aivan niin mallikkaasti kuin edellisenä päivänä, mutta ihan hyvin kuitenkin. 

Mörkö sijoittuikin taas urospentujen ensimmäiseksi ja sai KP:n. ROPiksi Juha Putkonen valitsi tällä kertaa Mörkön ihanan siskon, Kettusen, joten Mörköstä tuli VSP! Kerrassaan hieno viikonloppu siis! Sunnuntaipäivän kruunasi vielä kennel Kompiaisen BIS3-sijoitus kasvattajakilpailussa, sekä ryhmäkehässä Kettusen RYP4-sijoitus. :) 

Photobucket

Tässä Mörkön sunnuntain arvostelu, tuomarina Juha Putkonen:

"6kk. Tasapainoisesti kehittynyt. Mittasuhteiltaan oikea. Lupaava pää. Oikein kiinnittyneet korvat. Keskiruskeat, hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Hyvä kaula. Tiivis runko. Hyvät suorat eturaajat. Avoinkaarinen häntä. Riittävät etukulmaukset, hyvät takana. Takaa liikkuu hyvin, edestä askel jää hieman lyhyeksi."

PEK1 KP VSP

Photobucket

Mörkön kanssa oli kyllä kerrassaan ihana käydä reissussa! Se on niin leppoisa ja reipas kaveri, eikä ainakaan toistaiseksi revi turhaa stressiä mistään. Pitkät automatkat Mörkö pääasiassa nukkui ja välillä istuskeli maisemia katsellen.

Mörkö matkusti reissun ajan peräkontissa autohäkissä, missä se on aikaisemmin matkustellut vain muutamia kertoja ja huomattavasti lyhyempiä aikoja kerrallaan. Silti se oli siellä kuin vanha tekijä. Itseasiassa mie vähän luulen, että Mörkö jopa tykkää enemmän matkustaa siellä takana rauhassa, kuin jalkotilassa edessä.. Onhan siellä kuitenkin paremmin tilaa ja varmaan auton tärinät ja hälinätkin häiritsevät siellä vähemmän.

Näyttelypaikalla Mörkö meni häntä heiluen paikasta toiseen (myös kehässä). Välillä painittiin sisarusten kanssa ja välillä pötköteltiin häkissä levähtämässä. Kurakelikään ei pahemmin haitannut, koska säänkestävään turkkiin ei lika isommalti tarttunut. Tai jos tarttui, niin se myös puhdistui varsin helposti pyyhkeellä/harjaamalla. Ainoastaan tassuista huomasi, että töppöjalat on mutalammikoissa hipsutelleet.. :D

Oli kyllä tosi mukava viikonloppu! Kiitos kaikille asianosaisille seurasta! Toivottavasti nähdään pian uudestaan.. :)
 

Photobucket

Mörkö ja Tampereen kotiintuomiset. :)