Nala kävi tänään kolmatta kertaa kontrollissa tuon silmän sarveiskalvovamman vuoksi. Kuten eläinlääkäri vähän ounasteli jo silloin ensimmäisellä kerralla kun ongelma todettiin, niin pitkä on ollut paranemisprosessi. Ensin mentiin neljä viikkoa yhdellä tipalla, mutta kun sillä ei saavutettu ihan toivottua hoitovastetta, niin vaihdettiin toiseen valmisteeseen, jota on nyt laitettu silmiin reilut pari viikkoa (myös "terveeseen" silmään, kun näytti viimeksi klinikalla vähän ärtyneeltä).

Parempaan suuntaan ollaan toki menty (esim. runsas rähmiminen ja siristely jäivät pois hyvin pian lääkekuurin aloittamisen jälkeen). Mutta silti silmä on ollut vielä hieman punoittava ja sarveiskalvon vekki selvästi näkyvissä. Mutta tänään Nala sai vihdoin LÄHES terveen paperit! :) Kyllä se vekki siellä silmässä edelleen näkyy, mutta pienempänä kuin aikaisemmin, eikä värjäysainekaan enää tarttunut vamman pintaan, joten saatiin lupa jättää silmälääke kokeellisesti pois. Seuraillaan tilannetta ja jos vaikuttaa yhtään siltä, että silmä ärtyy uudestaan, niin sitten mennään taas näytille.

Jedin "pussukoiden" tilanne on tällä hetkellä hyvä. Uskaltaisin jopa väittää, että J on nyt niiltä osin täysin terve. :) Antibiootti lähti selvästi vaikuttamaan heti parin päivän sisällä ja turvotus rupesi laskemaan. Kuuri on tosiaan loppunut ajat sitten ja nyt tilanne on se, että leikkausalueelle on jo karvatkin kasvamassa takaisin. Ihan hyvä sinällään, kun näemmä saatiin sittenkin tälle talvelle noita pakkaskelejä!

Kieltämättä tervetullutta vaihtelua, kun ei tarvi enää juoksuttaa koiria jokaisen ulkoilun jälkeen pesuhuoneen kautta. Henk. kohtaisesti oisin kyllä toivonu edes jonkinlaista "totutteluaikaa" ennenkö iski päälle nuo päälle -20 asteen pakkaset, mutta ei passaa valittaa. Mieluummin tätä kuin niitä iänikuisia loskapaskakelejä! Ja jäätyypähän ainakin meidän talvilenkkimaastot (suot, ojat, järvenjää) nopeammin. :)

Jedistähän tosiaan napattiin silloin kastraation yhteydessä myös uudet selkäröntgenkuvat, kun edelliskerralla ne tuli otettua lonkka- ja kyynärkuvien yhteydessä muistaakseni tyyliin pari viikkoa ennen Jedin 2-vuotissynttäreitä. Kennelliittohan lausuu nykyään selkäkuvia virallisena (spondyloosilausunto) myös muille kuin boksereille, mutta ikäraja tuolle lausunnolle on tietenkin just se 2v.. Halusin Jedin selästä virallisen lausunnon, joten nyt kun se joka tapauksessa rauhoitettiin kastraatiota varten, niin samoilla unilla napattiin sitten tuoreet selkäkuvatkin. 

Ja terveeltähän se Jedin ruoto näytti edelleen näin reilun 3 vuoden iässä - sekä kuvanneen eläinlääkärin, että kuvat lausuneen ell Anu Lappalaisen mielestä. Toki tuo KoiraNetissä näkyvä lausunto koskee lähinnä spondyloosia, mutta tarkistin asian Lappalaiselta ja hän sanoi, että laittaa yleensä kirjalliseen lausuntoon maininnan myös muista selkämuutoksista, jos niitä kuvissa näkyy. Ei ollut Jedin lausunnossa mitään mainintoja, joten ilmeisesti selkä on ollut "puhdas" myös muiden muutosten kuin spondyloosin osalta. :) Taisipa muuten Jedi olla (mun tietojen mukaan) ensimmäinen göötti Suomessa, jonka tiedoista löytyy KoiraNetissä virallisen selkälausunnon tulos?

Tässä vielä nuo ruotokuvat tänne blogin puolellekin ihmeteltäväksi (pieni koko, mutta ei voi mitään):
 
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket