Nytpä on Mörkön kanssa junioriluokka korkattu, kun viikko sitten (13.1.) käytiin mutka Kajaanin Tamminäyttelyssä! Gööttejä oli Juha Putkosen arvioitavaksi ilmoitettu kaikkiaan 15, mikä on käsittääkseni varsin hyvä määrä gööttejä. Voisi kaiketi sanoa, että tuo "ryntäys" oli ainakin osittain Beikkojen syytä/ansiota, koska Kompiaisen B-pennuista näyttelyyn oli tulossa peräti 5! :D Paavo tosin joutui lopulta logistiikkaongelmien vuoksi jäämään pois, eli paikalla olivat kompiaisia edustamassa Mörkö, Rudi, Ukko ja Assi.

photo Kajaani2013_01_zpse0fde280.jpg
Kehässä kieli poskella.. :D

Osa B-pennuistahan kävi Juha Putkosen arvostelussa myös Tampereen pentunäyttelyssä syksyllä, joten mielenkiinnolla odotettiin, millaisia "tuomioita" tällä kertaa tulisi. Suoraan sanoen odotukset ei ollut kauhean korkealla, onhan nuo ipanat kuitenkin iältään vasta 9kk ja risat, ja kyllä se ulkonäöstäkin näkyy, että keskenkasvuisiahan nuo vielä ovat - niinkuin toki tuossa iässä kuuluukin. :) Mutta täytyihän sitä Tamminäyttelyyn lähteä kuitenkin kokeilemaan, kun kerran ekaa kertaa junnuluokkaan oli mahdollisuus Mörkö ilmoittaa.

photo Kajaani2013_02_zps2b50f5dd.jpg

Tamminäyttely järjestetään Kajaanin pallohallissa, joka ei sinällään mikään maailman ihanin näyttelypaikka ole, koska ison KV-näyttelyn aikaan tungos on melkoinen ja melu myöskin sen mukainen. Oman jännitysmomenttinsa tuo talvisaikaan myös hallin katolle kertyvä lumi, jota sopivalla kelillä saattaa kesken kaiken ruveta valumaan alas melkoisella ryminällä. 

Herkemmälle koiralle tuo ympäristö voi olla melko ikäväkin koettelemus, mutta erittäin mukava oli nähdä, että Beikot ei pallohallista olleet moksiskaan. Lumentippumista saatiin kuunnella useampaankin otteeseen, mutta Mörkö ei sitä tainnut noteerata millään lailla. Ei vissiin edes pää kääntynyt ääntä kohti.

photo Kajaani2013_03_zps1ed260e6.jpg

Kehässä Mörkö oli junnuluokan uroksista yksilöarvosteluvuorossa ensimmäisenä ja se esiintyi muistaakseni kaikin puolin kivasti, en ainakaan muista että isommin olisi jäänyt vaivaamaan mikään juttu. :D Pidempiaikainen tönötys on toki vieläkin vähän harjoitteluasteella, mutta senkin opettaminen on vaan mun omasta laiskuudesta kiinni.

Ilmeisesti myös tuomari piti näkemästään, koska arvostelun päätteeksi kehäsihteeri vilautti meille punaista läpyskää erinomaisen merkiksi! Huhhuh, ekasta näyttelystä erinomainen laatuarvosana ja vielä suht tiukalta tuomarilta. Ei ois voinu paljon tyytyväisempi olla. :) Eikä Beikkojen menestys Mörkön erinomaiseen loppunut, Ukko sai EH:n, Rudi ja Assi saivat erinomaiset, sekä lisäksi SA:t ja sijoittuivat PU/PN-luokissa toisiksi. Rudi nappasi vielä mukaansa varasertin ja Assi sertin!

photo Kajaani2013_04_zpsc20baa75.jpg

Kasvattajaryhmiä esitettiin kaksi, ja niin siinä sitten kävi, että kompiaisten päivän kruunasi ROP-kasvattajaryhmäsijoitus kera KP:n! Päivä venähtikin vähän pidemmäksi kuin oltiin ajateltu, mutta mitäs pienistä. Pakkohan se oli isoihin kehiin jäädä, kun tilaisuus tarjottiin! Vaikkei sieltä sitten sijoitusta lukuisten muiden kasvisryhmien joukosta enää irronnutkaan. Käytiinpähän näyttäytymässä. :) Onnea ja kiitos vielä Tuijalle ja muiden Beikkojen taustajoukoille hienosta päivästä!
 
Kompiaisen Beikkoryhmä: Mörkö, Ukko, Rudi ja Assi
photo Kajaani2013_05_zpscffff95c.jpg
 
photo Kajaani2013_06_zps8e791926.jpg

Mörkön arvostelu, tuomari Juha Putkonen:

"9kk. Erinomainen koko, rungoltaan pitkä. Hyvä luusto. Hyvä pään sivuprofiili. Hyvät korvat. Pyöreät, tummat silmät. Hyvä kallo-osa ja kuono. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja rintakehä. Pitkä lanneosa. Olkavarret tulisi olla viistommat. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvät suorat eturaajat. Hyvä karva. Takaa liikkuu hyvin, etuaskel hieman lyhyt."

ERI JUK2


Tässä vielä vertailun vuoksi Juha Putkosen arvostelu Mörköstä Tampereen pentunäyttelystä syyskuulta:

"6kk. Tasapainoisesti kehittynyt. Mittasuhteiltaan oikea. Lupaava pää. Oikein kiinnittyneet korvat. Keskiruskeat, hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Hyvä kaula. Tiivis runko. Hyvät suorat eturaajat. Avoinkaarinen häntä. Riittävät etukulmaukset, hyvät takana. Takaa liikkuu hyvin, edestä askel jää hieman lyhyeksi"

Eiköhän noiden perusteella aika lailla samaksi koiraksi tunnista! :) :) M
itä nyt Mörkö on vissiin parissa kuukaudessa saanut jonkinlaisen kasvuspurtin - pituussuunnassa. :D