Mörkön toinen näyttely junioriluokassa on nyt takana päin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä viiden maissa lähdettiin ajelemaan kohti Tuusniemen ryhmänäyttelyä. Kehä oli merkattu alkavaksi klo 10 ja göötit olivatkin siellä ensimmäinen rotu, joten näyttelyalueella piti olla siis jo yhdeksän aikoihin. Selittänee aikaisen lähtöaikataulun..

Tuusniemi-normal.jpg

Mörkön lisäksi mukana reissussa olivat Mörkön sisarukset Rudi ja Assi, sekä Tuijan jo veteraani-ikään ehtinyt Karkki, joka ei kuitenkaan käynyt tällä kertaa kehässä. Gööttejä oli kaikkiaan ilmoitettu Tuusniemelle 20, eli melkoinen määrä näin ryhmänäyttelyksi! Göötit tuomaroi Leni Finne.

Tuusniemi-4-normal.jpg

Junioriluokan uroksia oli kaikkiaan 5, joiden joukosta Mörkö sijoittui kilpailuluokassa hienosti toiseksi ja sai erinomaisen laatuarvosanan. SA jäi kyllä tälläkin kertaa saamatta - tuomari antoi sen vain junnuluokan ensimmäiseksi sijoittuneelle urokselle (ja kaikkiaankin vain kahdelle urokselle ja kahdelle nartulle). Ei siis päästy paras uros -kehään saakka, mutta tyytyväinen olen kyllä jo tuosta erinomaisestakin! :) Kolme muuta junnu-urosta saivat EH:t ja Mörkön Rudi-veli sijoittui kilpailuluokassa neljänneksi.

Tuusniemi-2-normal.jpg

Narttujen junnuluokan kolmesta koirasta Assi sai ainoana erinomaisen, joten se myös voitti luokkansa! Harmi vain, että SA:ta ei Assikaan saanut, joten PN-luokka jäi välistä. 

Kotimatkalle päästiin jo ennen puolta kahtatoista, vaikka jäätiin katsomaan gööttikehä loppuun. Tuomari oli kyllä mukavan ripeätahtinen ja siitä huolimatta ehti kuitenkin sanella varsin hyvämittaiset arvostelut, eikä ainakaan minulle jäänyt sellainen olo, että hän olisi yrittänyt kiirehtiä arvostelussaan. :)

Tuusniemi-3-normal.jpg

Mörkön arvostelu kuului näin (tuomarina siis Leni Finne):

"Ok mittasuhteet, riittävä luusto, oikealinjainen pää, erinomaisen tummat silmät, hyvät korvat, kaula ja eturinta, melko lyhyt olkavarsi, oikeamallinen rintakehä, riittävät takakulmaukset, erinomaiset käpälät, oikea askelpituus, hieman löysä edestä"

ERI JUK2

Kotimatkalla minä hyppäsin ratin taakse ja jaksoinkin körötellä aina Pulkkilan ABC:lle asti. Siellä oli pakko tehdä kuskinvaihdos, kun n. kolmen tunnin yöunet alkoivat viimein vaatia veronsa ja uupelo iski todenteolla päälle. Ajokorttihan mulla on ollut vasta parisen kuukautta ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun noin pitkää matkaa autolla ajelin. Siksi olikin ihan hyvä, että Ari oli mukana toisena kuskina. Mulla kun muutenkin meinaa olla vähän taipumusta siihen, että autossa alkaa unettaa. Eipähän tarttenu ainakaan matkan aikana pysähtyä nokosille.. Kotona kyllä päiväunet maistui - kevyet 3,5h! :D

Kiitos Tuijalle jälleen mukavasta matkaseurasta - ja Arille tietysti myös! :)

Tässä vielä loppukevennykseksi Arin puhelimella nappaama kuva kehänlaidalta.. Mörkö vaihteeksi edustavan näköisenä. :DD

"Ei me tunneta tuota yhtä.."
Tuusniemi-5-normal.jpg