Otsikko sen jo paljastikin, mutta fiilistellään silti vähän tälla lailla tekstin muodossa. :D Helatorstaina 9.5. hurruuteltiin kaveriporukalla (neljä ihmistä ja viisi koiraa) Kokkolaan, jossa Keski-Pohjanmaan Koirakilta ry järjesti agilitykilpailut. Helatorstain aikana oli 2 starttia kaikille luokille: Päivä alkoi 3-luokan radoilla ja päättyi 1-luokan ratoihin. 

Sää ei oikein tuona päivänä suosinut, kun vettä tihuutti enemmän tai vähemmän taukoamatta pitkin päivää - kieltämättä huvitti hieman, kun sade oikeasti taukosi vasta siinä vaiheessa, kun viimeiset ykkösluokan radat oli kisattu ja palkinnot jaettu! :D

Onneksi kisat itsessään olivat hallissa, muuten olisi saattanut huumori loppua jossain vaiheessa. Sadekeliin olin varautunut kumisaappailla ja kertakäyttösadetakilla, vaan villasukat unohdin kotiin, joten varpaathan tuolla ensimmäisenä paleltui, vaikka yritin kovasti pysytellä liikkeessä.. 

Kolmosluokkien ratojen jälkeen käytiin läheisellä ABC:llä haukkaamassa hieman syötävää ja samalla reissulla ostin itselleni vaihtosukat (normisukat, kun villasukkia tai vastaavia ei löytynyt). Ne tulivat kyllä todella tarpeeseen ja varpaiden palelu helpotti ainakin hetkellisesti, kun sai kuivat sukat jalkaan! Ruokareissun jälkeen ehdittiin vielä hyvin ottaa pienet päiväunet autossa ennen kuin ykkösluokan kilpailuaika alkoi häämöttää..

Tuomarina kisoissa toimi Sari Mikkilä, mutta hän seurasi molemmat ykkösluokan radat sivusta ja radat tuomaroi tuomariharjoittelija Tomas Berglund. Molemmat radat olivat ihan mukavia juostavia ja olin tosi tyytyväinen, kun tällä kertaa Jedi pysyi varsin hyvin myös lähdössä! Ja kieltämättä molempien ratojen aloitus oli sellainen, että lähdössäpysymisestä oli oikeasti paljon hyötyä.

A-rata tehtiin puhtaasti aivan loppusuoralle saakka, mutta loppusuoralla onnistuin putken jälkeen ohjaamaan Jedin huonosti kepeille (kuono kävi ekan kepin väärällä puolella) ja napattiin siitä kielto.

Toinen kielto tuli sitten heti seuraavalta esteeltä, kun Jedi vaihteeksi hyppäsi renkaan kehikon läpi. :D Renkaalla sähläämiseen kului vähän ylimääräistä aikaa, joten ihanneaika ylittyi muutamalla sekunnilla. Tällä tuloksella Jedi nappasi kuitenkin 4. sijan, kun loput kahdeksan koirakkoa tekivät hylyn.

Ratojen videoinnista kiitokset Tiia Riikolalle! :)

 

Video A-radalta: tulos 12.02

(10 ratavirhettä, 2.02s yliaikaa)

 

B-radalla edellisen radan kompastuskivi-rengas oli sijoitettu heti radan alkuun toiseksi esteeksi, mikä sopi mulle oikein hyvin - ainakin siinä tapauksessa, että pääsisin ottamaan Jedin vastaan renkaan toiselta puolelta. Tiesin, että renkaan jälkeen mulle tulisi hitonmoinen kiire ohjatessa Jediä seuraaville hypyille, mutta ei se auttanut kuin kokeilla.. 

Jedi pysyikin lähdössä hyvin, mutta varmistelin rengasta niin kauan, että kieltämättä meinas pientä tuskanhikeä pukata, kun yritin saada Jedin ohjattua/kiilattua toiselle hypylle renkaan jälkeen, kun se ei ollut renkaan ja ekan hypyn jälkeen suorassa linjassa. Minusta itsestä tuntui, että Jedi ehti siinä kohtaa pyöriä hyrränä paikallaan varmaan kymmenen kertaa, mutta ei se onneksi jälkeenpäin videolta katsottaessa näyttänytkään ihan niin kauhealta kuin ajattelin. :D 

Myöskään kepeille ohjaus ei ollut kyllä mistään kohtaa oikein sujuva ja vauhtikin pysähtyi siinä lähes kokonaan, vaan eipä tullut ainakaan toistettua sitä ekan radan mokaa.. Sitten olikin enää isommista jännitysmomenteista jäljellä loppusuoralla oleva puomi ja sen alastulokontakti. Eka radalla alastulokontakti oli ollut loistava, joten pelkäsin että nyt Jedi saattaisi tehdä siinä tyylikkään pomppuloikan. Vaan eipäs tehnytkään!

Molempien ratojen puomin juoksukontaktit oli näissä kisoissa kyllä to-del-la hyvät - ei jäänyt mulle, eikä varmasti tuomarillekaan epäselväksi, että menikö koira kontaktin kautta vaiko ei. :) :) Tämmösiä jatkossa lisää, kiitos! x) Sen sijaan B-radalla A-esteen alastulokontakti oli kyllä näin jälkeenpäin videolta katsottaessa vähän siinä ja siinä, mutta tuomari ei sitä virheeksi merkannut, joten näillä mennään.

Ja siis toden totta tuolta radalta napsahti meille kolmas 0-tulos ja sen myötä SERTI eli siirto kakkosluokkaan!! 

 

B-rata: tulos 0-rata (-5.45s), SERT & 3.sija!

 

Neljät kisat takana ja luokan vaihto edessä - en ois kyllä ihan heti uskonut, että tämä tulis käymään meille näin nopeasti! :D Noh, kakkosissa varmaan sitten viihdytäänkin joku tovi, mutta eipä tuo haittaa mitään. Innolla odotellaan, mitä tuleman pitää ja kuinka erilaisia nuo kakkosluokan radat tulee olemaan!

Jedi ja eka agilityserti :)
Jedi_kakkosiin-normal.jpg