Ainakin, kun koiranäyttelyistä puhutaan! :D Tulipahan tämäkin koettua ensimmäistä kertaa, että meikäläinen meni ja ilmoitti kaikki kolme koiraa samaan näyttelyyn. Ihanan kallista, mutta rahaahan se vaan on.. Tällä kertaa rahat matkusti Tohmajärvelle, jossa järjestettiin kaksipäiväinen ryhmänäyttely 4.-5.5.2013 (lauantaina ryhmät 1, 4 ja 6, sunnuntaina 5, 7 ja 8).

Näyttelyä edeltävällä viikolla lähdin käymään Jedin ja Mörkön kanssa mätsärissä, kun pakko oli Jedin kanssa päästä edes kerran ennen h-hetkeä vähän palauttelemaan noita missikuvioita mieleen. Jedillä kun viimeisimmät kokemukset esim. pöydällä olosta ovat eläinlääkäristä jne.. 

No Jedi päätti taas (tapansa mukaan?) hieman yllättää ja nappasi kehätreenin lisäksi mukaansa SIN2 -sijoituksen pienissä aikuisissa! :) Mörkö jäi tällä kertaa ilman sijoitusta, kun se intoutui vaihteeksi nakkelemaan etujalkojaan vähän turhan lennokkaasti ja ryhmäkehässä ilmassa lentävät lehdet kiinnostivat enemmän kuin asiallinen esiintyminen. Kiitos ja anteeks Tuija, kun esitit tuon pienen pyörremyrskyn ryhmäkehässä.. :D

Mutta mätsäristä takaisin Tohmajärvelle, jossa corgi-kehä oli vuorossa lauantaina ja göötti-kehä sunnuntaina, joten viikonloppuhan siellä suunnalla vierähti näyttelytunnelmissa. Toisaalta ihan hyvä, että kehät oli eri päivinä, niin ei tarvinut pelätä kehien menemistä päällekkäin tms. 

Pemuille oli sattunut tuomarimuutos, joten kroatialaistuomarin sijaan corgit arvosteli suomalainen Päivi Eerola. Pemuja oli näyttelyyn ilmoitettu muistaakseni kaikkiaan 17 ja näistä kolme (Nala mukaan lukien) oli avoimen luokan narttuja.

Tohmajarvi-normal.jpg

Tohmajarvi-2-normal.jpg

Mie tuttuun tapaan tietysti hieman jännitin kehäänmenoa - varsinkin, kun Nalan viime näyttelystä oli kulunut jo yli 8kk. Muistaakseni kertaakaan ei tuossa välissä mitään näyttelyjuttuja olla harjoiteltu. Nala kun on vähän sen tyyppinen koira, että se osaa kyllä halutessaan, eikä se siitä treenaamalla kummemmaksi muutu.. :D

Esiintyminen menikin mun mielestä oikein mukavasti. Nala oli kehässä reippaana, eikä edes ohiajaneen moottoripyörän pärinä saanut sen keskittymistä herpaantumaan. Päivi Eerola oli oikein ystävällisen oloinen tuomari ja hänen mielestään Nala oli tällä kertaa Erittäin Hyvä. Arvostelukaan ei ollut yhtään pöllömpi, erityisesti omaa mieltä lämmitti tuo kohta "hyvin kauniisti edukseen esitetty". :)

Tohmajarvi-3-normal.jpg

Nalan arvostelu, tuomari Päivi Eerola:

"Vankka narttu, hyvä koko, selvä sukupuolileima. Täyteläinen pää. Saisi olla ryhdikkäämpi. Etuasentoiset lavat, lyhyt olkavarsi, askelpituus jää lyhyeksi, leveät etuliikkeet. Karvapeite vaihtumassa. Hyvin kauniisti edukseen esitetty. Vankka kokonaisuus."

EH AVK3

Pemu-kehän jälkeen ajeltiin lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi Joensuuhun Sokos-hotelliin. Oli kyllä taas aika tervetullutta, ettei koko iltana tarvinut tehdä mitään erityistä. Kaupungilla käytiin syömässä ja sen jälkeen koirien kanssa lenkillä ja loppuilta menikin aika pitkälle sängyssä köllötellessä. Ihanan rentoa! :)

Sinänsä huvittavaa, että meikäläinen tajusi vasta tuolla näyttelypaikalla, että osa kehistä olikin sisätiloissa. Jotenkin olin jäänyt siihen käsitykseen, että koko näyttely olisi ulkona. Noh, tuuria oli matkassa sikäli, että corgit sattuivat sentään olemaan ulkokehässä (Nala kun ei ole mikään hallien suurin fani).

Göötit sen sijaan arvosteltiin sisätiloissa. Kyseinen sisätila oli käytännössä koulun urheilusali, joka ei ollut koolla pilattu, mutta kyllä sinne mahduttiin.. :D Kehät oli onneksi ihan hyvän kokoiset.

Gööttejä ryhmikseen oli ilmoitettu 8 ja näistä 5 uroksia. Göötit arvosteli Jurate Butkiene Liettuasta. Mun tööteistä Mörkö oli kehävuorossa junnuluokkalaisena ensin. Junnu-uroksissa oli kaikkiaan kolme koiraa, joista Mörkö sijoittui hienosti toiseksi ja sai myös SA:n! Paras uros -luokassa Mörkö sijoittui kolmanneksi.

Tohmajarvi-4-normal.jpg

Tohmajarvi-6-normal.jpg

Mörkön arvostelu, tuomarina Jurate Butkiene (Liettua):

"Wellsized. Correct head & expression. Wellangulated. Correct tailset & carriage. Strong bones. Needs more substance in his body. Wellbalanced movement. Correct coat. Lovely presented." 

ERI JUK2 SA PU3

Mörköllä ja Jedillä oli peräkkäiset numerot, joka tarkoitti käytännössä sitä, että Mörkön vuoron jälkeen mun piti tehdä lennosta koiran vaihto ja suunnata samantien kehään Jedin kanssa. :D

Tällä kertaa Jedin pöydällä olo ei mennyt ihan yhtä rennosti kuin mätsärissä, johon todennäköisesti vaikutti osaltaan tuo halliympäristö. Hampaita katsottaessa Jedi päätti sopivasti nykäistä päätään taaksepäin, joten en osaa sanoa, näkikö tuomari Jedin purennan kunnolla (jos näki, niin ainakaan siitä ei tullut mitään mainintaa arvosteluun). Ilmeisesti "sivuhampaat" tuomari ainakin kerkesi nähdä, kun hän totesi minulle naureskellen, että "he has full teeth, but doesn't want show them to me".

Pöytää lukuunottamatta esiintyminen meni ihan hyvin ja ilmeisesti myös tuomari tykkäsi näkemästään, kun Jedi sai pitkästä aikaa erinomaisen ja myös ihan mukavan arvostelun! :)

Tohmajarvi-5-normal.jpg

Avoimessa luokassa oli kaksi koiraa ja näistä Jedi sijoittui toiseksi. Arin helpotukseksi Jedi ei saanut SA:ta - muuten olisi nimittäin joutunut mulle PU-kehässä esittämisavuksi! :D Tyytyväinen oon joka tapauksessa, kun Jedi sai vaihteeksi melko H-painotteiseen rivistöönsä muutakin täytettä, vaikkei noilla näyttelymeriiteillä käytännössä merkitystä olekaan. :)

Jedin arvostelu, tuomarina Jurate Butkiene (Liettua):

"Correct type & size. Excellent expression of the head. Should have better topline and stronger front. Frontlegs not parallel. Excellent rearangulations. Nice sidemovement. Correct coat texture. Lovely presented."

ERI AVK2

Paras uros -kehän jälkeen lähdettiin suunnistamaan kotimatkalle ja kotona oltiinkin vasta suht myöhään illalla. Mukava reissu oli kyllä kaikin puolin, vaikkei mitään älytöntä menestystä kehistä tullutkaan. Vaan voi kait sitä onnistuneita reissuja olla ilmankin.. :D