Ei mennyt montaa päivää, kun Kokkolan kisojen luokkanousun jälkeen päästiinkin jo kokeilemaan, miltä se kakkosluokkalaisuus maistuu. Ja ihan kiitettävästi oli juostavaakin, kun olin jo aiemmin ilmoittanut Jedin OKK:n viikonlopun 11.-12.5. agilitykisoihin kaikkiaan neljälle radalle (nyt piti vaan ilmoittaa OKK:lle, että juostaisiinkin ykkösten sijaan viikonloppuna kakkosissa). :) 

Sunnuntain hyppyradallekin olin ilmoittanut meidät ihan siltä varalta, JOS vaikka sattuisi se luokkanousu tulemaan sieltä Kokkolasta tai OKK:n kisoissa joltain aiemmalta radalta, niin päästäisiin sitten kokeilemaan hyppyrataa kakkosluokassa. Eli kerrankin kannatti olla ilmoittautumisvaiheessa optimistinen, heh. :D  

Lauantaina kakkosluokan minien A-radan tuomaroi Jarmo Jämsä. Hänen suunnittelemansa rata oli oikein mukava tämmöiseksi kakkosluokan debyytiksi. Ei ollut missään nimessä mahdottoman vaikea, muttei mikään helppokaan.

Mun ja Jedin meno oli melko sujuvaa ja saatiin radan alussa ollut rengaskin kerrasta oikein! Virheitä tehtiin kympin verran (Jedi meinas jättää pujottelun kesken ja seuraavalta hypyltä tuli rima alas), mutta muuten olin kyllä oikein tyytyväinen tuohon meidän kakkosluokan aloitukseen! Nuokin virheet oli periaatteessa tuollaisia "helppoja" virheitä, jotka toisena päivänä olisivat saattaneet jäädä tekemättä, eli ei tullut onneksi yhtään sellainen olo, että painittaisiin niin sanotusti väärässä sarjassa (sitä olin nimittäin ennakkoon vähän pelännyt). :) Ihanneaika 53 sekuntiakin alittui pikkuisen, kun meidän aika oli 49.53 (-3.47s).

 

Video A-radalta: tulos 10 (*tulossa*)

 

Lauantain B-radan tuomaroi Eija Berglund ja hänen suunnittelemansa rata poikkesi kyllä melkoisesti kaikista tähän asti olleista radoista. Periaatteessa kyseessä ei ollut mikään tyystin mahdoton rata, mutta kuitenkin sellainen, joka sisälsi monia melkoisen hankalia ja tiukkoja kulmia esteille jne.

Ja olipas radalle eksynyt semmoinen harvinaisuuskin kuin pöytä! Pöytää en ole muistaakseni aikaisemmin nähnyt kuin yksissä kisoissa aikaisemmin (Kokkolassa kakkosluokkalaisilla), eikä sitä käsittääkseni juurikaan enää nykyään missään käytetä. Treeneissäkin on otettu pöytää kokonaista yhden kerran ja jos oikein ymmärsin, niin tuolla kisoissa jotkut osallistujat eivät olleet treenanneet sitä koskaan. Että hyvää rallia vaan meille.. :D 

Jedin kanssa napattiin ensimmäinen vitonen jo heti toiselta esteeltä, kun yritin putkelle ohjausta, joka ei yhtään sopinut mulle ja Jedille, joten Jedi ei kääntynyt putkeen, vaan tuli siitä ohi mun perässä. Näin jälkikäteen mietittynä järkevämpää olisi ollut ohjata Jedi putkeen niin, että itse olisin jäänyt putken oikealle puolelle, mutta minkäs teet.

Putken jälkeen olikin vuorossa tämän radan mun mielestä pahin paikka, kun seuraava este oli puomi, joka oli asetettu lähes 90 asteen kulmaan edelliseen suoraan putkeen nähden, jolloin koira ei kunnolla päässyt lähestymään puomin ylösmenoa suorassa linjassa (ainakaan tarpeeksi pitkää matkaa).

Itse omalla ohjauksellani tein epähuomiossa tuosta lähestymisestä vielä vaikeamman, kun en ottanut putken jälkeen riittävän isoa koukkausta "taaksepäin", jolloin puomille olisi saanut enemmän vauhtia ja suoremman lähestymisen. Jedille tuo putki-puomikulma oli sen verran hankala, että sillä petti rytmi puomin tasaisen osan alussa ja toinen takajalka lipesi, jolloin koko koira tipahti alas. :( Onneksi sentään suht hallitusti jaloilleen, eikä mitään vakavampaa sattunut! 

Tippumisen jälkeen ohjasin Jedin uudelleen puomille, jolloin se menikin ihan ok loppuun saakka, joskin ehkä hieman varovaisemmin kuin yleensä. Kepeillä tuli taas se samanlainen moka kuin Kokkolassa ekalla radalla, eli Jedin kuono kävi ekan kepin väärällä puolella, josta sitten tuli radan kolmas kielto ja sen seurauksena HYL.

Aiemmin luulin, että hylkäys tuli puomilta, kun otin sen uusiksi tippumisen jälkeen, mutta sehän tosiaan olikin "vaan" kielto, kun Jedi ei tippuessaan ollut vielä puomin laskevalla osalla. Piti ihan tarkistaa tuo puomikohta agilitysäännöistä, kun olin ensin videolta katsovinani, että tuomarikin olisi näyttänyt meille puomilla hylkyä, mutta eipäs ollutkaan, vaan hylyn merkki (käsien ristiminen) tulikin tarkemmin katsottuna vasta keppien luona. :)

Virheitä tuolta radalta olisi ropissut vielä lisääkin, mutta niillä ei enää hylyn jälkeen ollut kauheasti merkitystä. Eihän se pöytäkään sitten mennyt ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, vaikka treeneissä sen kanssa ei ongelmia ollutkaan. Jedi siis loikkasi pöydälle sen ainoan "kielletyn" sivun kautta (eli takareunalta), mutta pysyipähän siinä ainakin sen vaaditun 5 sekuntia! Tuomari laski ajan meille siitä huolimatta, että oltiin rata jo aikaisemmin hyllytetty, joten saatiinpahan ainakin harjotella koko rahan edestä. :D

 

Video B-radalta: tulos HYL (*tulossa*)

(3 x kielto)

 

Sunnuntain molemmat 2-luokan radat olivat myös Eija Berglundin käsialaa ja melko haastavalla linjalla jatkettiin edelleen. Olin kisoissa sen verran hyvissä ajoin, että kerkesin katsoa 1-luokkien hyppyradan ja muistan sen aikana miettineeni, että jos 1-luokan rata on haastavuudeltaan tätä luokkaa, niin miten tästä enää vaikeutetaan 2-luokkalaisille!? :D Noh, onneksi olo hieman rentoutui rataantutustuessa, kun hyppyrata tuntuikin oikeastaan suht mentävältä. Haastavalta, mutta mentävältä kuitenkin.

Tällä kertaa olin kisoissa kahdestaan Jedin kanssa, enkä älynnyt pyytää ketään tuttua kuvaamaan, joten ekalta radalta ei ole videota. En enää ihan täysin muista kaikkia radan koukeroita, mutta harmillinen HYL napsahti meille heti toiselta esteeltä, kun en malttanut odottaa riittävän pitkään, että Jedi ehtisi kiertää hypyn taakse, joten se loikkasi hypyn väärään suuntaan. 

Loppuradasta mie en muista kuin yksittäisiä pätkiä, joten en pysty sanomaan, menikö se hyvin vai huonosti. :D Paremmin varmaan joka tapauksessa kuin lauantain B-rata..

Sunnuntain agilityrata alkoi juuri samalla tavalla kuin aiempi hyppyratakin, josta olin tavallaan iloinen - saatiinpahan yrittää tuota hylkäykseen ekalla radalla johtanutta kohtaa uudestaan! Ja samalla tietty toivoin, etten toistaisi samaa ohjausvirhettä..

Tällä kertaa tuo aloitushyppyhässäkkä menikin puhtaasti, mutta meno tökkäsi taas puomille. Jedi lähti hyvin menemään puomille, mutta yhtäkkiä se löikin jarrut pohjaan puomin ylösmenon loppuosassa. Itse olin jo siinä vaiheessa kerinnyt juosta sen verran paljon edelle, etten enää ehtinyt Jedin "avuksi" rohkaisemaan sitä eteenpäin, joten Jedi päätti hypätä puomilta alas.. 

Otettiin puomi uudelleen, jolloin Jedi meni tuon ylösmenolankun todella varovaisesti. Ilmeisesti ylösmenolankku oli rymissyt ja vaappunut niin paljon, että se oli vaikuttanut Jedin suoritukseen. Videolta katsottaessa Jedi nimittäin stoppaa juuri ennen ylösmenolankun loppua, ikäänkuin siinä olisi joku ylitsepääsemätön este. Puomia oli kyllä yritetty tukea jollain liinoilla (eli järjestäjätkin tiesivät, ettei puomi ollut sieltä vakaimmasta päästä), mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan estänyt ryminää riittävästi.

Noh, puomilta saatiin siis mukaan vitonen ja varmaan aikaakin kului ihan kiitettävästi. Siitä eteenpäin rata lähti kuitenkin sujumaan (lukuunottamatta keppien aloitusta ja yhtä rimantiputusta)! Erityisen tyytyväinen olin radan loppupuolella olevaan hyppykieputteluun, joka alkoi A-esteen jälkeen. Myös loppusuora meni mukavasti, joten loppupeleissä hyvä fiilis jäi tästä radasta kuitenkin. :) Ja tuloskin saatiin, joskaan ei mikään huippuluokan sellainen: 15 virhettä ja yliaikaa. :D Mutta puomia lukuunottamatta rata ei ollut yhtään hullumpi. Eevaliisa Pohjaselle kiitos, kun tarjouduit ottamaan radan videolle! :)

 

Video D-radalta: tulos 25.89 (*tulossa*)

(2 kieltoa = 10 + 1 riman tiputus = 5 + yliaikaa 10.89s.)

 

(Kuvia ja videoita tulossa, kunhan kerkiän niitä tänne lisätä..)