(Vielä ehtii muuten käydä tykkäämässä Mörköstä GEAR KOIRA 2013 -kisassa! Se onnistuu klikkaamalla TÄSTÄ! :))

Vajaa viikko sitten lauantaina (27.4.) matkattiin vaihteeksi vähän eri suuntaan näyttelyreissulle, kun käytiin päiväseltään mutka Pellossa. Pellon ryhmänäyttelyyn oli ilmoitettu Tuula Savolaisen arvosteltavaksi vain kaksi gööttiä, uros (Mörkö) ja narttu. 

Periaatteessa olisi siis ollut varsin hyvät mahdollisuudet vaikka siihen ekaan sertiin, mutta mulla oli jo ennakkoon vähän sellaiset aavistukset, että nyt saattaisi hyvinkin tuo Mörkön "ERI-putki" katketa. (Kannattaa ennakkoon katsella KoiraNetistä vanhoja näyttelytuloksia, niin varmasti saa oman stressitason kohoamaan ja kaikenlaiset "kauhukuvat" pyörimään päässä.. :D)

M%C3%B6rk%C3%B6_Pello2013-2-normal.jpg 

Tottakai silti toivoin parasta, mutta saatiin kuin saatiinkin tällä kertaa kotiinviemiseksi sininen nauha (tai oltaisiin saatu, jos nauhoja vielä jaettaisiin, nyt meille siis vilautettiin sinistä läpyskää). :D Eli Mörkö oli tämän tuomarin mielestä Erittäin Hyvä, muttei aivan Erinomainen - ainakaan vielä tässä kehitysvaiheessa. :)

Tuomari kävi suullisesti mulle sanomassa, että Mörkö on kivanoloinen uros, mutta on vielä vähän kevyt ja selkälinja saa kiinteytyä, kun tänään näytti sekä liikkeessä, että seisoessa vähän "epävakaalta". Kuitenkin hän vielä lopuksi totesi, että kaikki tulee aikanaan. Ehkä siis otamme revanssin sitten joskus, kun Mörkö on kasvunsa kasvanut.. :D

M%C3%B6rk%C3%B6_Pello2013-normal.jpg

Tämänkertainen(kin) arvostelu oli kokonaisuudessaan mukavaa luettavaa ja oikeastaan "sanomista" tuli aika pitkälle samoista asioista kuin mistä osa tuomareista on jo aikaisemminkin huomauttanut (keveys, selkälinja, olkavarret, etuliikkeet). Vaan tässäpä sen näkee, miten eri tuomarit saattaa painottaa arvostelussaan asioita vähän eri tavalla. :)

Paikalla ollut gööttinarttu sai erinomaisen, mutta ei SA:ta, joten Pellossa ei tällä kertaa jaettu sertejä, eikä valittu ROP-gööttiä ollenkaan.

Mörkön arvostelu, tuomari Tuula Savolainen:

"Hyvät mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. 13 kuukautta. Hyvä pää. Hyvät korvat. Tummat silmät. Rungoltaan vielä hieman kevyt. Riittävä eturinta. Lyhyet suorahkot olkavarret. Riittävästi kulmautunut takaa. Etuliikkeessä vielä löysyyttä. Sivuliikkeessä hyvä askel. Ylälinjan tulee vakiintua seistessä ja liikkeessä. Hyvä karvanlaatu."

EH JUK1

M%C3%B6rk%C3%B6_Pello2013-3-normal.jpg

Mörköllä alkoi sopivasti Vaasan näyttelyn aikoihin hillitön karvanlähtö, joka tietenkin vielä entisestään nyt korostaa tuota kropan "keveyttä". Tällä hetkellä karvaa on eniten irronnut takaosasta, mutta eiköhän se etuosakin vielä liity mukaan karvatalkoisiin.. On nää göötit kyllä siinä mielessä kiitollisia näyttelyssä käytettäviä, että vaikka ennen kehää karvaa tursuaisi koirasta millä mitalla tahansa, niin pikaisella harjauksella turkista saa yllättävän siistin näköisen! :D

Näyttelyn jälkeen käytiin vielä kylästelemässä mun isovanhempieni luona, jotka asuvat Pellossa. Siellä Mörkö sai kovasti positiivista huomiota luonteensa ansiosta. :)