Lauantaina pyörähdettiin mutka Kajaanin ryhmänäyttelyssä, jossa göötit tuomaroi suomalainen Perttu Ståhlberg (joka on myös yksi gööttien tämän vuoden messarituomareista). Jo ennen gööttien arvostelun alkamista selvisi, että kyseessä oli mukavan oloinen, mutta varsin tiukka tuomari. Esimerkiksi siperianhuskyistä ei tainnut yksikään narttu saada SA:ta ja niitä kuitenkin oli näyttelyyn ilmoitettu suunnilleen tuplasti gööttejä enemmän (yhteensä 15, joista 10 narttua). 

Gööttejä oli näyttelyssä seitsemän, joista kolme urosta ja neljä narttua. Junioriluokassa esiintyi ensimmäisenä Tuijan Vili (Feuervale's Only You), joka aloittikin gööttien vuoron hienosti saaden ERI:n ja SA:n. Seuraavaksi oli Mörkön vuoro mennä kehään nuorten luokassa. Ero esiintymisessä verrattuna viikon takaiseen Joensuun nurmikenttänäyttelyyn oli nyt asfalttikehässä positiivisessa mielessä melkoinen - tai sitten mulla vaan oli tällä kertaa paremmat maku"palat" (kissanmärkäruoka roks!). 

Ilmeestä päätellen Mörkö taisi kehän laidalla nielaista sitruunan.. :DKajaani_ryhmis01-normal.jpg

Tuomari katsoi koirien liikkeitä todella tarkkaan, joten kehässä saatiin ravata oikein olan takaa, mikä ei mun mielestä ole ollenkaan huono asia. Ravaaminen vaan olisi ollut helpompaa, jos kehät olisivat olleet isommat. Tilaa näyttelyalueella olisi kyllä ollut, joten en tiedä, miksi kehät oli kuitenkin päätetty rajata niin pieniksi.

Semmoisessa "postimerkkikehässä" sitten kierrettiin ympyrää ja sitä kun teki kierros toisensa perään, niin kyllä siinä rupesi pää menemään pyörälle. :D Koiratkaan eivät oikein missään vaiheessa päässeet kunnolla ravaamaan suorassa linjassa, kun aina muutamien askelten jälkeen piti jo ruveta kääntymään tai muuten olisi rymistelty päin kehänauhoja/reunatolppia. Göötit sentään on suht pieniä koiria ja jos niidenkin kanssa meinasi loppua tila kesken, niin voin vaan kuvitella millaista noissa kehissä oli olla isompien koirien kanssa..

Kajaani_ryhmis01-3-normal.jpg

Mulle tuli pienoisena yllärinä, että Mörkö sai laatuarvosanaksi ERI:n, vaikka tuomari siitä jonkin verran virheitä löysikin. Niiden vuoksi Mörkö ei saanut SA:ta, mutta täytyy olla tuohon erinomaiseenkin tyytyväinen, kun ei sekään varmasti tältä tuomarilta mikään itsestäänselvyys ole! 

Ja tämä oli ihan hyvä juttu siinäkin mielessä, että nyt serti ainakin meni sinne, minne se niin sanotusti kuuluikin, eli junnuluokan Vilille, kun Mörköllä ne kaksi alle 2-vuotiaana saatua sertiä jo on olemassa. Mukana oli myös valioluokan uros, mutta sekään ei Mörkön tavoin saanut SA:ta, joten Vili oli lisäksi PU1. :) 

ROP-kehässä oli Vilin lisäksi Tuijan Karkki (Jaxonville Kerta Kaikkiaan), joten mie pääsin sinne sitten esittämisavuksi. Aluksi mun oli tarkoitus esittää Vili, mutta se ei oikein alkanut mun kanssa millekään, kun ihana Tuija oli samassa kehässä, joten tehtiin sitten koirien vaihto ja Karkki onneksi kelpuutti meikäläisenkin hihan päähän. :D Enkä mää vissiin Karkin esiintymistä ainakaan täysin sössinyt, kun tuomari teki siitä ROP:n! Onnea Tuijalle Vilin ekasta sertistä ja muutenkin menestyksekkäästä päivästä!

Kajaani_ryhmis01-4-normal.jpg

Tässäpä vielä Mörkön arvostelu, tuomari Perttu Ståhlberg:

"Erinomainen tyyppi & mittasuhteet. Hyvä pää & ilme, riittävän tummat silmät, hyvä eturinta, lyhyt olkavarsi, köyristää hieman lanneosaa, riittävästi kulmautunut takaa, löysät kyynärpäät, liikkuu hieman leveästi edestä, hyvä turkki ja värimerkit, mukava luonne"

ERI NUK1

Kovasti on Mörkön näköinen arvostelu vikoineen kaikkineen, joskin tuo kyynärpääjuttu oli uusi asia. :) Tämä olikin ihan hyvä päätös meidän "näyttelyputkelle", sillä nyt on näyttelyt purkissa Mörkön osalta toistaiseksi. Messari on tosiaan harkinnassa sitten joulukuussa, mutta ainakin siihen saakka pidämme todennäköisesti taukoa kehistä. Näyttelyiden sijaan siirrymmekin kesätauon jälkeen taas agilityn pariin, kun treenit jatkuvat ensi viikolla, jeee! ^__^ 

Kieli poskella treenaamista viime keväänä :)
M%C3%B6rk%C3%B6_aksaa01-2-normal.jpg

* * *

Kasasinpa huvikseen vielä jonkinlaisen yhteenvedon noista Mörkön tähän astisista näyttelykäynneistä virallisissa luokissa (JUN ja NUO). Ihavvaa koska tämmöset on kivoja ja antaa mukavasti perspektiiviä! :D

  • 14 x ERI (12 Suomesta ja 2 Ruotsista) + 7 x SA
  • 4 x EH (3 Suomesta ja 1 Ruotsista)
  • 1 x H
     
  • 3 x PU2-sijoitus 
  • 3 x PU3-sijoitus 
  • 2 x SERTI
  • 3 x VARA-SERTI
  • 2 x VARA-CACIB

= Yhteensä 19 näyttelyä, joista 16 Suomessa ja 3 Ruotsissa.

Että tämmösiä. Enpä olekaan tullut aatelleeksi, että noita näyttelyitä on jo noinkin monta takana. Mutta ei mun mielestä yhtään huonommasti ole menny, vaikka Mörkö onkin sellainen "epä-broileri", joka kehittyy hitaasti ja joka todennäköisesti tulee olemaan kropaltaan valmis aikaisintaan ehkä vasta parin vuoden päästä. :) Mutta parempi näin päin. Mun mielestä nuori koira saakin olla nuoren näköinen, aikuistua ehtii kyllä ajan kanssa myöhemminkin.

Nykyään näyttelyissä jotkut (huom! EI KAIKKI) tuomarit tuntuvat odottavan ja hakevan jo suht nuorilta koirilta sitä, että ne ovat mahdollisimman "valmiita" ja "kehittyneitä". Osittain siksi mulle on tullut vähän puun takaa tuo, että vaikka Mörkön keveys/keskeneräisyys onkin vaikuttanut esim. SA:iden määrään (ja toiset tuomarit ovat rokottaneet siitä enemmänkin), ei se kuitenkaan ole ollut este sille, että ylivoimaisesti suurin osa laatuarvosanoista on ollut erinomaisia. Mörkön kohdalla odotan kyllä mielenkiinnolla, millaisia arvosteluja se tulee saamaan sitten vanhempana; onko kehitys ollut tuomareiden mielestä suotuisaa vai ei. Aika näyttää, jos on näyttääkseen. :D

M%C3%B6rk%C3%B6_Nala_Ylivieskasta01-norm