Lausunto Mörkön lonkkien kirjaimellisesta ja kyynärien numeraalisesta olemuksesta oli tänään putkahtanut mun sähköpostiin (aamulla klo 7:01 :D). Lausuntomaksun maksoin viime viikon torstai-iltana.

Tulokset olivat varsin mukavaa luettavaa:

  • Lonkat B/B
  • Kyynärät 0/0

B-luokan sammakkoasento? ;)
m%C3%B6rk%C3%B6_sammakko-normal.jpg

B oli myös kuvanneen eläinlääkärin vahvin veikkaus lonkkien kirjaimeksi (ja kyynärät olivat hänenkin mukaansa puhtaat), vaikkakin saatiin myös toteamus "ainakaan C:tä huonompia näistä ei pitäisi saada millään". :D Olin siis varautunut myös C:n lonkkiin, vaikka parempikin lausunto oli mahdollinen ja jopa todennäköinen. Mörkön lonkkakuvaa kun vertaa vaikkapa Nalan lonkkiin (jotka on lausuttu C:ksi), niin eroa on jopa näin "maallikkosilmään" melkoisesti.

Mutta toisaalta tiedostan myös sen, että lonkkakuvien arvioinnissa otetaan huomioon niin monta eri asiaa, että sama "kirjain" voi tulla arvioksi myös varsin eri näköisille kuville. Joku viisas on sanonut niinkin, että siksi eri koirien lonkkakuvia ei koskaan edes pitäisi verrata keskenään, vaan katsoa aina kutakin kuvaa yksilöllisesti. Vaan eihän sitä silti malta olla vertailematta ja arvailematta.. En ainakaan itse malta - rehellisesti voin myöntää viettäneeni aika monta iltaa lonkkakuvia googlettelemalla kaikilla niillä kerroilla, kun olen jonkun omista koirista kuvauttanut ja odotellut oikeita tuloksia Kennelliitosta. Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaset, vai miten se meni? 

Henk. kohtaisesti mun mielestä C:n lonkatkaan eivät ole mikään maailmanlopun esiaste, kunhan niissä ei ole nivelrikkoa tms. "Ehjät" ja rikottomat C:n lonkat kun tuskin yleensä ovat normaalielämälle (johon itse lasken myös harrastelun) sen kummemmin este kuin välttämättä hidastekaan - ainakaan tässä mun rotujen paino/kokoluokassa. Mutta tokihan sitä kuitenkin mieluummin oman koiransa tiedoissa pällistelee niitä A- tai B-kirjaimia. :)

Koiran kannalta lonkkien olemusta tärkeämpänä pidän itse kyynärien ja selän tilannetta. Kyynär- ja selkäkuvia on kuitenkin näin maallikkon näkökulmasta paljon vaikeampi arvioida kuin lonkkakuvia (ellei niissä ole jotain todella selkeitä muutoksia tai poikkeamia), joten siksi itsellä tulee harrastettua sitä kuvien vertailua ja "tulkintaa" lähinnä lonkkakuville. Se ei siis johdu siitä, että pitäisin lonkkakuvia jotenkin suuremmassa arvossa. Niistä meikäläinen vaan yksinkertaisesti tajuaa hieman enemmän kuin noista muista ja erot eri koirien kuvien välillä on helpompi havaita. 

Nyt sitten jäädään vielä jännittämään Mörkön selkälausuntoa. Sitä kun joutuu yleensä odottelemaan jonkin verran kauemmin kuin lonkka- ja kyynärtuloksia, jotka saattavat nykyään tulla parhaimmillaan jopa alle vuorokauden kuluessa kuvien ottamisesta, eli ihan älyttömän nopeasti!

A-luokan leuka mahdollistaa sohvan reunalle ankkuroitumisen!p%C3%B6yd%C3%A4ll%C3%A4_roikkuja-normal.