Mörkön maaliskuun viimeisellä viikolla olleiden 2-vuotissynttäreiden "kunniaksi" olin ilmoittanut sen pitkästä aikaa näyttelyyn. Viimeksi ollaan käyty näyttelyssä melkein neljä kuukautta sitten Messarissa joulukuussa ja muuten ollaankin sitten oltu kehistä tauolla ihan tarkoituksella, koska Mörköllä on jo kaksi alle parivuotiaana saatua sertiä. 

Näyttelyyn suunnistettiin Kajaanin suunnalle, jossa oli lauantaina 29.3. ryhmänäyttely 5- ja 9-ryhmän koirille. Alunperin gööttien tuomariksi oli merkattu Veli-Pekka Kumpumäki, mutta ilmoittautumisten päätyttyä tuomariksi vaihtuikin Markku Mähönen. Veli-Pekka Kumpumäen kehässä ollaan käyty Nalan kanssa kertaalleen ja silloin mulle jäi tuomarista tosi mukava kuva, joten kieltämättä vähän tuo muutos harmitti. Markku Mähösen kehässä en ole omien koirien kanssa käynyt vielä koskaan.

Kuva: Johanna Flinck
M%C3%B6rk%C3%B6_JohannaFlinck01-normal.j

Reissuseuraksi meille lähtivät tällä kertaa Tellu ja Milli-göötti. :) Matka sujui jouhevasti yhden pysähdyksen taktiikalla ja näyttelypaikalla (Kajaanin Pallohallissa) tehtiin "leiri" aikataulukirjeessä mainitun kehän laitamille, jossa olivat juuri arvosteluvuorossa suomenlapinkoirat. Mutta tarkemmin kehää katsoessani tajusin, että siellä olikin suomenlapinkoiria arvostelemassa naistuomari. Mitä ihmettä? Eipä muuta kuin äkkiä ilmoittautumispisteeseen kysymään, että mikä on homman nimi..

Ja homman nimihän oli, että Markku Mähönen olikin kokonaan estynyt saapumasta näyttelyyn, joten gööttituomari oli jälleen vaihtunut, samoin aikatauluun merkattu kehä! Tuomari oli vaihtunut takaisin Veli-Pekka Kumpumäkeen, eli se oli ihan mukava yllätys. Mutta kehän vaihdoksen ja aikataulun muuttumisen myötä iski pienoinen paniikki siitä, että ehdittäisiinkö ajoissa kehään. Jälkeenpäin kuulin, että tuosta viime hetken tuomarimuutoksesta oli edellisenä päivänä ilmoitettu näyttelyn sivuilla, mutta ei kai mulla ole tapana noita näyttelyn sivuja kyttäillä enää siinä vaiheessa, kun aikataulukirjeet on tulleet postitse.. Sähköpostia jos olisivat laittaneet, niin tieto olisi tullut meillekin perille vähän aiemmin kuin vasta näyttelypaikalla.

Noh, onneksi tuosta muutoksesta ei kuitenkaan aiheutunut loppupeleissä mitään kiirettä. Kävi nimittäin ilmi, että meidän saapuessa kehän laidalle, oli aikataulu yli tunnin myöhässä ja ennen gööttejä arvosteluvuorossa vielä n. kuutisenkymmentä koiraa. Tuomarien sanotaan arvostelevan keskimäärin 15-20 koiraa tunnissa, joten siitä voi jokainen päässään laskeskella, että kuinka lähellä meidän kehästä myöhästyminen todellisuudessa oli (tai siis ei ollut). :D

Kuva: Johanna Flinck
M%C3%B6rk%C3%B6_JohannaFlinck03-normal.j

Gööttejä oli näyttelyyn ilmoitettu neljä: kolme urosta ja yksi narttu. Mörkö korkkasi nyt ensimmäistä kertaa avoimen luokan ja kehässä yhtä aikaa oli myös Mörkön velipoika Ukko. Ennen gööttejä ehdittiin seurata muiden rotujen arvostelua ja päivän "läpyskän väri" vaikutti olevan sininen (eli EH), sen verran ahkerasti sitä vilauteltiin. Yllätys oli melkoinen, kun Mörkölle kehäsihteeri näyttikin punaista lätkää erinomaisen merkiksi! Mulla kädet tärisi jännityksestä koko kehässäolon ajan, mutta onneksi se taitaa olla ainoa asia, josta tuo mun jännittäminen näkyy, koska ainakaan Mörkö ei siihen mun mielestä reagoi mitenkään.

Kilpailuluokassa tuomari sijoitti Mörkön ensimmäiseksi kera SA:n, mutta paras uros -kehässä Mörkö jäi kakkoseksi, joten kotiinviemiseksi saatiin varaserti sen oikean sijaan. Mutta huhhuh, kun olikin lähellä Mörkön valioituminen heti ekassa mahdollisessa näyttelyssä! :D Vaan jospa se onni potkaisee meitä sitten joku toinen kerta. Tulevan kevään ja kesän näyttelyitä olen jo vähän alustavasti katsellut, tarkoitus olisi ainakin osassa noista lähiseudun karkeloissa päästä pyörähtämään. Mutta pitänee katsoa sitten lähempänä, että onko esim. lompakko mun kanssa samoilla linjoilla.

Tässäpä vielä Mörkön Kajaanin arvostelu, tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki:

"2v. Reipas ja ryhdikäs uros, jolla erittäin hyvä ilmeinen pää. Eturinta voisi olla voimakkaampi ja luusto järeämpi. Ryhdikäs ylälinja. Hieman pitkä lanne, hyvä takaosa. Erittäin hyvä karvapeite, liikkuu hyvin"

ERI AVK1 SA PU2 VASERT

Mörkö esiintyi mun mielestä kehässä tosi hienosti, eikä mieli muuttunut edes sen jälkeen, kun olin katsonut Arin sieltä kuvaaman videon. Tiedostan kyllä, että Mörköllä on rakenteessa ne omat puutteensa, mutta videolta katsoessa ne eivät ainakaan minulle hypänneet mitenkään häiritsevästi silmille. Pöydällä Mörkö tönötti häntä tötteröllä, maassa seisoessa asento oli mukavan ryhdikäs ja liikkeetkin näyttivät varsin sujuvilta. Enpä voisi olla tyytyväisempi tuohon pikku koiraeläjään. :)

http://youtu.be/UCTy_Eg7wCw

Mörkön kanssa käytiin viime viikonloppuna (la 5.4.) Raahessa osallistumassa näyttelytreenipäivään, jossa Mörköstä napattiin myös nämä tässä postauksessa olevat kuvat. Kiitos kuvista Johannalle!