Pistetäänpäs vaihteeksi tänne tällainen ei-ihan-suoraan koiriin liittyvä päivitys. Sattuipa nimittäin käymään niin, että suunnilleen viikko sitten bongasin meidän parvekkeen kaiteella istuskelemassa oravan! En ole huomannut, että meidän parvekkeella aikaisemmin olisi tällaisia vieraita käynyt. :)

Kurre istuskeli kaiteella sen verran pitkään, että sain napattua olohuoneen ikkunan kautta pikkuvieraasta muutaman kuvankin. Lopulta orava uskaltautui parvekkeen lattialle ja meni partsin nurkassa olevien koiravilttien sekaan mylläämään. Liekö ollut pesäntekovermeitä etsimässä? Aika rautahermoinen kaveri kyllä, kun ei isommin tuntunut välittävän edes siitä, että meidän olohuoneen puolella koirat sopivasti pitivät hirveää älämölöä leikkiessään keskenään. Selkeästi kuunteli kyllä ja oli varuillaan, mutta ei kipittänyt karkuun.

Orava-2-normal.jpg

Orava-normal.jpg

Eikä mennyt kovin montaa päivää, kun samainen orava ilmestyi parvekkeelle toistamiseen. Tai mistä mie tiedän, vaikka se olisi tuossa välissä piipahtanut useamminkin, en vaan ollut sattunut näkemään. Tällä kertaa kurrella vaikutti olevan selvät suunnitelmat siitä, mitä se tuli parvekkeelta hakemaan: se nimittäin raahasi yhden koirien pikkuviltin parvekkeen toiselle laidalle ja rupesi nyhtämään siitä "täytettä" irti.

Tällä kertaa Mörkö olohuoneessa ilmeisesti kuuli, että parvekkeella tapahtui jotain, koska se meni parvekkeen ovelle päätään kallistellen ja huitaisi muutaman kerran ovea tassullaan. Vinkkasin Mörköä kiipeämään sohvalle, jotta se voisi katsoa olohuoneen ikkunasta ulos ja voi sitä reaktiota, kun Mörkö oravan huomasi! Voidaan varmaan kysyä, että mihin sitä telkkarin luonto-ohjelmia tarttee, kun on olohuoneessa ikkuna?

http://youtu.be/ocYSzwIp2N4

Sitä en tiedä, mitä Mörkö oravalle tekisi, jos sattuisi saamaan sellaisen kiinni. Meille kun ei ole vielä koskaan tullut vastaan edes sellaista tilannetta, että koirat olisivat ulkona päässeet yrittämäänkään oravien jahtaamista - ja parempi niin. Lasin takaa on hyvä pällistellä, kun molemmat on ns. turvassa. Ihan hauska "yksityiskohta" sekin, että Mörkö ei innostuksestaan huolimatta päästänyt ääntäkään. Monikohan göötti pystyisi samaan? :D

Mutta se, mitä tapahtui seuraavaksi, tuli mulle melkoisena yllätyksenä. Orava nimittäin otti ja kiskoi koirien viltin mukanaan parvekkeen kaiteelle! Ilmeisesti oli suunnitelmissa pölliä koko viltti, joka sitten kuitenkin taisi osoittautua turhan isoksi saaliiksi: 

http://youtu.be/wyj41GEWcOY

Ei voi muuta sanoa kuin, että onneksi mullakin edes joskus sattuu kamera olemaan hollilla juuri oikealla hetkellä! :)