Ajeltiin lauantaina 10.5. Iisalmeen agilitykisoihin ja olin ilmoittanut pitkästä aikaa molemmat gööttipojat osallistumaan: Mörkön ykkösiin ja Jedin kolmosiin. Ykkösille oli tarjolla kaksi agirataa ja kolmosille kolme (hyppyratoja ei ollut ollenkaan). Mitään sen suurempaa raportoitavaa noista kisoista ei jälkipolville jäänyt, mutta kirjoitellaanpas jotain kuitenkin.

Aamu alkoi ykkösluokkien radoilla. Tuomarina toimi Tuija Kokkonen, jonka radoilla ollaan muistaakseni pariinkin otteeseen käyty Jedin kanssa. Mukavan oloisia oli molemmat ykkösluokkien radat, joskaan eivät ihan sieltä helpoimmasta päästä. Molemmilla radoilla meidän kohtaloksi koituivat kepit ja putket:

http://youtu.be/RXS3-FPOSgU

A-radalla Mörköllä jäi viimeinen keppiväli pujottelematta ja se sinkosi seuraavana esteenä vuorossa olleeseen putkeen ennen kuin kerkesin kissaa sanoa. Eli HYL tulokseksi sieltä (ja pohjalla oli joka tapauksessa kontaktivirhe puomilta). Otettiin sitten kepit uusiksi (joka olikin oikein hieno uusinta) ja sen jälkeen juoksutin Mörkön suorinta tietä pois radalta. Tekipä Mörkö siinä mennessään oikein kivan kontaktiosuman A-esteellekin. :) 

B-radalla oli sitten vähän päinvastaista menoa, eli tällä kertaa putkesta tultiinkin kepeille. Lähestyminen putken suulta kepeille ei kuitenkaan ollut suora, joten mulle iski varmisteluntarve ja onnistuin sitten sössimään sen kepeille lähetyksen kokonaan. Eli tarkoitus oli ottaa Mörkö putkesta haltuun ja suoristaa sen linja kepeille päin. Vaan mitä tekee Mörkö? Putkesta tullessaan kierähtää sujuvan uukkarin ja livahtaa takaisin putkeen! Videolta ei tarttenu kauaa syyllistä metsästää: sielläpä se kartturi seisoo vastaanottamassa koiraa rintamasuunta ja kengänkärjet putken suulle päin, kun niiden olisi pitänyt olla menosuuntaan.. :D

Mun pitäis uskaltaa luottaa Mörköön radalla enemmän, kun se oikeasti osaa. Nuokin kepit olisi voinut mennä ihan puhtaasti ilman mitään varmisteluja, kun olisin vaan uskaltanut ohjata reippaammin. Eli HYL tosiaan tulokseksi tältäkin radalta, mutta jatkettiin kisanomaisesti loppuun ja ei mitään isompia ongelmia missään. Puomille otettiin semmoinen extempore-melkein-pysäytyskontakti ja mie alan kyllä kallistua nyt siihen suntaan, että Mörkön kanssa aletaan seuraavaksi opettelemaan ihan oikeita pysäytyskontakteja. Ei mulla oma hermorakenne kestä, kun joudun joka kisoissa jännittämään, että loikkaako se vai eikö se loikkaa juostessaan..

Jedin radat oli sitten vuorossa iltapäivällä ja kolmosluokat tuomaroi Minna Väyrynen. Oli aika kivoja kolmosluokan ratoja tarjolla, varsinkin ensimmäinen! Eka A-rata meni mulla ja Jedillä varsin kivasti, meno oli suht sujuvaa ja ihan vauhdikastakin. Oikeastaan ainoa töppi vauhdissa tuli kepeille, kun Jedi jäi hetkeksi pähkäilemään, että miten nämä nyt pitikään suorittaa.. Ratavirheiltä kuitenkin vältyttiin aina viimeiselle esteelle saakka, mutta sieltä sitten tulla tupsahti harmillinen rimantiputus! En muista, onko Jedillä koskaan ennen tullut vika rima alas. Videolta näkee, että Jedi vaan rupesi ponnistamaan vähän turhan kaukaa ja sen vuoksi rima putosi.

Noh, ihan puhdas nollatulos ei olisi kyseessä ollut kuitenkaan, kun yliaikaa tuli reilu 1,5 sekuntiaJa koska aina täytyy hieman jossitella, niin ilman sitä rimantiputusta oltaisiin Jedin kanssa sijoituttu radalla toiseksi (eli vain yksi koirakko onnistui tekemään 0-tuloksen). Nyt tällä vitosen tuloksella sijoitus oli 9. :)

http://youtu.be/WgNG5WezcTo

B- ja C-rata menivätkin sitten enemmän tai vähemmän plörinäksi - ainakin pisteiden osalta: ekalta radalta 10 (molemmat kieltoja putkilta) ja varmaan aika pitkälti niiden vuoksi yliaikaa joku 10 sekuntia. Toisella radalla tuli virhe keppien aloituksesta, yhdestä rimantiputuksesta (mulla kolahti vahingossa oma käsi hyppyesteen siivekkeeseen melko kovasti, joten todennäköisesti se rimantiputus johtui minusta). Ja kolmas virhe tuli vielä puomin alasmenokontaktilta, kun Jedi jostain syystä päätti väistää mua ja loikkas puomilta alas ennen kontaktialuetta. Edellisellä radalla puomilla ei ollut mitään ongelmia, joten mietin, että oiskohan Jedi voinut ottaa vähän itteensä siitä, että rymistelin käteni siihen hyppyesteeseen ja sen vuoksi sitten reagoi puomilla miten reagoi? Tiedä häntä, mutta muutakaan selitystä en oikein keksi.

http://youtu.be/eewyFOJy0zw

Vähän turhan pitkäksi venähti kyllä tuo kisapäivä, kun toinen koira oli ykkösissä ja toinen kolmosissa ja molemmille vielä useampia ratoja. Huomasi sekä minusta, että Jedistä viimeisellä radalla, että vähän alkaa aivot jo syltätä. Vaan tulipahan käytyä ja todettua, että jatkossa en todennäköisesti enää ilmoita noita molempia saman päivän kisoihin niin kauan kuin Mörkö on vielä ykkösissä ja/tai kisapaikka niin kaukana, että siellä joutuu paikan päällä odottelemaan koko päivän ilman, että pääsee välillä käymään kotona vaihtamassa koiran.

Vaan ihan mukava päivä oli kaiken kaikkiaan, vaikka väsy meinasikin vähän puskea päälle. Loppupeleissä aikakin kului jopa yllättävän nopeasti, mutta ei tuollaista rupeamaa kyllä ihan joka viikonloppu jaksaisi ottaa tavaksi. :D