Hmm. Tässäpä tämmöinen tiivistelmäpäivitys meidän viime aikojen kuulumisista ilman mitään (ainakaan kovin) isoja jaaritteluja!

Alkuun tämmöinen periaatteessa jo vähän vanhempi juttu, kun Mörkö sijoittui vuonna 2012 Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n "Vuoden pentu" -kilpailussa ensimmäiseksi - ja nyt tämän vuoden alussa oli sitten tiedossa kiertopalkintojenpalautusdeadline (ihana sana). Kaikille(?) gööttiyhdistyksen "Vuoden göötti" -kilpailuille kun on olemassa sellaiset omat kiertokansionsa, joihin jokaisesta vuoden göötistä vuorollaan koiran omistaja tekee oman sivun.

Kansiot tulee aina palauttaa yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen mennessä (meidän tapauksessa siis tämän kevään kokoukseen), jotta ne voidaan siellä luovuttaa uusille haltijoilleen jne. Eli mun hommana oli askarrella Mörkön sivu "Vuoden pentu" -kansioon ennen huhtikuun alussa ollutta kokousta ja tavoilleni uskollisena jätin homman aika viime tippaan, vaikka tekoaikaa olisi ollut vuosi.. Mutta tällainen siitä sitten lopulta tuli (sivu on 2-puoleinen):

vuodenpentu2012-normal.jpg

Oishan se ollu helpompaa lätkiä tekstit ja kuvat kasaan tietokoneella ja pistää printtautumaan.. :D Vaan aattelinpa, että haluan vähän panostaa, kun tuskin sitä ihan joka vuosi omalle koiralle pääsee sivua tuollaiseen kiertokansioon tekemään. Kuvat on vähän hassun sävyisiä/näköisiä, kun skanneri teki omat jipponsa niihin.

Tämän vuoden kokouksessa yhden Vuoden göötti -kilpailusijoituksen nappasi puolestaan Jedi, joka sijoittui vuoden 2013 "Aloitteleva agilitygöötti" -kilpailussa 2. sijalle! Kansiota ei siis saatu tällä kertaa täyteltäväksi, mutta kunniakirja ja pokaali muistoksi kuitenkin. Kiitos Tuijalle, kun kuskasit Mörkön kiertopokaalin ja -kansion kokoukseen ja toit Jedin palkinnot mulle! :)

Jedi viime kesänä OKK:n agikisoissa (kuva: Pirkko Riekki)
kaikkeasekalaistapostaus05-normal.jpg

* * * 

Pääsiäisenä pyörähdettiin Mörkön kanssa vaihteen vuoksi mätsärissä. Tosin se pyörähdys osoittautui kyllä kaikkea muuta kuin pikaiseksi, kun "pari" muutakin tyyppiä oli päättänyt lähteä viettämään arkivapaata samoissa merkeissä. :D Pieniä aikuisia taisi olla kehässä huimat 56 (tai jotain sinne päin), mutta niin se vaan Mörkö silti meni ja nappasi kaikkien joukosta sijoituksen SIN3!

Virallisissa kehissäkin käväistiin viime viikonloppuna, kun tehtiin Mörkön, Kaisan ja Jeni-pemun kanssa päiväreissu Posion ryhmänäyttelyyn lauantaina 3.5. Göötit tuomaroi Hilkka Salohalla ja Mörkö sai tosi pitkän ja kivan arvostelun, mutta harmillisesti SA ja sitä myöten serti jäi tällä kertaa lanneosan mitan päähän: tuomari mulle arvostelun lopuksi nimittäin totesi, että "lanneosasta kun saisi ihan pikkupätkän pois, niin se olis siinä". Mutta no can do, näillä mennään, mitä on annettu. :) Tyytyväinen olen joka tapauksessa Mörkön saamaan arvosteluun ja erinomaiseen laatuarvosanaan!

Ja tässäpä vielä se arvostelu:

"Kooltaan erinomainen, hieman pitkärunkoinen uros. Hyvä kallo ja kuono. Erinomaiset vahvat hampaat. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula. Säkä voisi olla hieman voimakkaampi. Hyvä eturinta ja rintakehä, mutta pitkä lanne. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä karvapeite ja väritys. Köyristää ajoittain hieman lanneosaa. Liikkuu hieman leveästi edestä, muuten hyvin."

ERI AVK1

* * *

Ohjatut tokotreenit meillä loppui huhtikuussa, joten nyt pitäisi malttaa ottaa itseä niskasta kiinni ja treenailla enemmän omin nokin. Mulla on tällä hetkellä varsin positiivinen mieli noiden mun ja Mörkön tokoilujen suhteen, sen verran kivasti on viime kertojen treenit menneet! Mörkö on tehnyt hienoja parin minuutin (ja välillä ylikin) paikallaoloja häiriöllä ja ilman, välillä olen käynyt lyhyitä hetkiä piilossakin. Viime viikolla kokeiltiin niinkin isoa häiriötä, että treenikaveri teki ihan siinä Mörkön vieressä (tyyliin muutaman metrin päässä) agilitypuomia, palkkasi railakkaasti kehumalla ja lelulla yms. ja silti Mörkö maata tönötti paikallaan!

Seuraaminen ja hyppy on ALO-liikkeistä meillä (edelleen) eniten vaiheessa, mutta niissäkin on edistytty. Seuraamisessa Mörkö on mun mielestä ruvennut suht hyvin hoksaamaan, että käsky "sivu" = liikkuva perusasento. Jossain vaiheessa kun meillä oli ongelmana, että Mörkö jätti seuraamisessa perusasennot tekemättä, mutta uskoisin siinä olleen kyse vaan yksinkertaisesti osaamattomuudesta. Ei voi koiralta vaatia, jos ei ole kunnolla ensin taitoa opetettu ja harjoiteltu. :) Hypyssä Mörkö ainakin periaatteessa osaa ne hypyn eri osa-alueet, mutta niitä pitäisi vaan päästä enemmän vahvistamaan. Hypyssä Mörkölle vaikein osuus on tällä hetkellä se paikallaan seisominen rintamasuunta esteeseen päin sen aikaa, kun meikäläinen siirtyy esteen toiselta puolelta sen viereen.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen sujuvat yleensä ongelmitta ja Mörkö myös tuntuu varsin hyvin erottavan nuo liikkeet toisistaan, kun olen sitä aina välillä testannut vaihtamalla liikettä lennosta, ottamalla välillä luoksetuloa väliin, vaihtelemalla liikkeiden järjestystä jne. Myös luoksetulo on aika kivalla mallilla. Vauhtiakin siinä alkaa olla, jos vaan saan vähänkään nostatettua Mörkön virettä juuri ennen liikettä. Mörkö osaa myös aika hyvin nykyään hakeutua luoksetulon perusasentoon ilman käsimerkkiä.

Yksi ei mihinkään tiettyyn liikkeeseen liittyvä asia, jota meidän pitäisi muistaa treenata enemmän, on perusasentoon siirtyminen vasta käskyn jälkeen. Eli hieman on perusasennon ennakointia ollut havaittavissa esim. makuullaolosta. Ja nyt pitäisi kovasti päästä treenailemaan noita tokojuttuja erilaisissa paikoissa ja häiriöissä. Me kun ollaan treenattu lähes yksinomaan tuolla tietyssä hallissa, joten olisi ihan suotavaa päästä yleistämään opittuja taitoja myös muihin ympäristöihin.

Jedi ja Mörkö esittelemässä meidän treenikassin sisältöä:
kaikkeasekalaistapostaus03-normal.jpg

* * *

Agilityssä ollaan Jedin kanssa käyty joitain kertoja treenailemassa pelkästään keppejä siellä samassa hallissa, jossa on Mörkön kanssa tokoiltu. Ja mun mielestä edistystä on ollut havaittavissa jo noinkin vähällä lisätreenillä. Ehkä tämä tästä vielä jonain päivänä itsenäiseksi pujotteluksi muuttuu.. :D

Mörköllä taas isoin ongelma agilityssä tahtoo olla se puomin (ja välillä A-esteenkin) alasmenokontakti. Olen miettinyt sitäkin, että pitäisikö mun ihan oman hermorakenteen vuoksi ruveta sittenkin opettamaan Mörkölle pysäytyskontakteja puomille, kun tuntuu, että tällä meidän 1x vko treenimäärällä on vaan tosi hankala saada juoksukontaktikoira ymmärtämään, että siinä puomin alasmenossa on oikeasti joku muukin idea kuin vaan sinkoilla jollain tyylillä eteenpäin.. Vaan katsellaan ja mietiskellään.

Tulevana viikonloppuna olisi kisatkin tiedossa ja pitkästä aikaa ilmoitin molemmat gööttipojat mukaan.. :)

kaikkeasekalaistapostaus-normal.jpg

* * *

Mitäs muuta? No pistetääs loppuun vielä vaikka kuva tämmösesta ihanasta salamatkustajasta, joka oli Mörkön kaulaan tarrautunut reilu viikko sitten jostain pöpeliköstä. Tämä oli nyt toinen punkki, joka mun koirista on koskaan löytynyt: ensimmäinen löytyi vuosi sitten Jedistä, kun oltiin mökkireissulla Länsi-Suomessa. Nyt sitten ekaa kertaa napattiin punkki matkaan myös ihan kotikulmilta - ei auta kuin toivoa, että jäisi tämän kesän ainoaksi!

kaikkeasekalaistapostaus04-normal.jpg

Hymyillään kun tavataan! 
kaikkeasekalaistapostaus02-normal.jpg