Silloin on taottava kun rauta on kuumaa - tai käytävä agikisoissa, kun niitä sattuu kotinurkille!? :D Ei niitä onneksi yleensä ihan joka viikonloppu ole, mutta nyt sattui näemmä tällainen ajankohta, että alle viikon välein saa olla juoksemassa peräti kolmeen otteeseen (tai oikeastaan neljästi, kun ne kolmannet kisat ensi viikonloppuna sattuu olemaan kaksipäiväiset).

Helatorstain ylimääräinen vapaapäivä vietettiin Keminmaan kisoissa ja nyt kuluvan viikon tiistaina (3.6.) oli puolestaan iltakisat OKK:lla. Kaksi rataa molemmissa, eli ei mikään mahdoton rutistus (agirata + hyppäri). Molemmissa kisoissa tuomaroi Mika Moilanen, jonka radoilla ollaan käyty Mörkön kanssa kerran aikaisemminkin. Moilasen radat ovat ykkösluokkalaisille melko suoraviivaisia vauhtiratoja. Eivät periaatteessa mitään kauhean vaikeita, sellaisia mukavan mentäviä. Ja esim. keinua ei ole ollut mukana ollenkaan ainakaan näillä 1-luokan radoilla, joilla itse olen käynyt. Vaan eipä sillä, meikäläinen kyllä sattuneesta syystä ottaisi sinne radalle paljon mieluummin keinun kuin puomin, mutta multahan ei kysytä.. :D

Keminmaassa hömpöteltiin Mörkön kanssa kotiinviemiseksi HYL ja 10. Ekalla radalla (agi) meno tyssähti puomilla, kun jäin varmistelemaan kontaktia, jolloin Mörkö puomin jälkeen kääntyi mua kohti, kaarsi sen vuoksi seuraavasta hypystä ohi ja hyppäsi sen väärään suuntaan. Hups. Muuten ihan ok menoa, mutta kepit meinasi aluksi olla vähän hukassa. Erityisen tyytyväinen olin tällä radalla noihin Mörkön putkiin irtoamisiin! On se kieltämättä aika kätevää, kun ei tartte ihan joka esteelle saatella koiraa kädestä pitäen.

Hyppärillä mie onnistuin sössimään ohjauksen kolmannelle hypylle, jonka vuoksi Mörkö tuli ensin hypystä ohi ja saatiin siitä kielto. Muuten rata meni hyvin (tällä radalla myös keppien osalta). Loppusuoralla tosin yksi rima tipahti jostain syystä alas. Eli 10 tosiaan lopputulokseksi ja sijoituksena 4. Ja pakko vielä erikseen hehkuttaa, että Mörkö teki tuolla radalla miniykkösten nopeimman ajan, etenemä 4,08 m/s! :)

http://youtu.be/SvbtKvebiw8

OKK:n iltakisoissa meidän "kohtaloksi" molemmilla radoilla koitui yhdet ainoat rimantiputukset. Ekana vuorossa olleella hyppyradalla kolisi rima alas heti kakkosesteellä, kun onnistuin tekemään kädelläni nykäisyliikkeen juuri, kun Mörkö oli hyppäämässä. Video on aika armoton näitä omia mokia analysoidessa.. :D Loppurata menikin sitten puhtaasti ja Mörköpä nappasikin tällä vitosen tuloksellaan 1. sijan! Ihanneaika alittui -13,76 sekuntia ja etenemä oli 4,15 m/s!

Agiradalla rimantiputus meni jälleen enemmän tai vähemmän meikäläisen piikkiin, kun rupesin ilmeisesti taas huitomaan käsilläni sopivasti Mörkön ollessa hyppäämässä. Eli mun olisi joko pitänyt tiedottaa tulossa olevasta suunnanmuutoksesta hyvissä ajoin ennen kuin Mörkö ehti ponnistaa hypylle tai sitten antaa Mörkön ensin rauhassa hypätä loppuun ja ruveta kääntämään suuntaa kunnolla vasta sen jälkeen (ja käsi pitäisi muistaa aina pitää hyppyä kohti, vaikka kropalla alkaisikin jo vaihtamaan suuntaa. Mulla on vähän paha tapa nykäistä se ohjaava/hypylle vievä käsi pois liian aikaisin).

Noh, se on helppo olla jälkiviisas, vaan jospa näistä virheistään joskus jotain oppisikin. Loppurata meni jälleen puhtaasti ja tällä kertaa saatiin puomikin menemään enemmän tai vähemmän kunnialla. Jarrutin Mörkön vauhtia puomin alasmenolla reilusti, mutta yritin samalla olla ite jäämättä liikaa jälkeen ja niin se Mörkö vaan jolkotteli kontaktin kautta alas. Tällä radalla meidän sijoitus oli 2. ja etenemä jälleen yli 4 m/s (4,03 jos tarkkoja ollaan). Eli eipähän pitäisi ainakaan ajasta jäädä kiinni sitten, kun joskus tulevaisuudessa onnistutaan se nollatulos saamaan aikaiseksi! :) 

http://youtu.be/aimFmIqMcTo

Kyllähän tuo vähän harmittaa, kun noin pienestä jäi taas se kolmas 0-tulos ja sitä myöten luokkanousu kiinni, vaan lohduttaudun ajatuksella, että tää on sentään ihan positiivinen tilanne, että meikäläinen on tässä sopassa se heikompi lenkki. Eli kunhan vaan saan ohjauksen osumaan nappiin, niin eiköhän se nollakin sieltä vielä putkahda! Palkinnoksi saatiin muutama kisalahjakortti lisää, joten seuraavat OKK:n kisat taitaa tulla meikäläiselle aika halvaksi. :D

M%C3%B6rk%C3%B6_okk-normal.jpg