Mörköstä on moneksi: Lauantaina 12.7. "liihotettiin" kauneusmittelöissä koiranäyttelyssä ja sunnuntaina 13.7. agilitykisoissa.

Näyttely oli KV-näyttely Äimäraution raviradalla Oulussa. Ja taas oli göötit pistetty sinne hemmetin nurmialueelle, kuten toukokuun näyttelyssäkin. :D Onneksi sentään esiintyminen meni tällä kertaa Mörkön osalta paremmin: hönttiäinen oli melko hyvin kuulolla, eikä ruvennut ainakaan isommasti pomppimaan kesken ravin.

Mörkön ilmeet kehässä osa jotain?? :)
M%C3%B6rk%C3%B6_oulukv3-normal.jpg

Göötit tuomaroi ruotsalainen Birgitta Svarstad, jonka mielestä Mörkö oli Erittäin Hyvä. Avoimen luokan neljästä koirasta Mörkö sijoittui kolmanneksi. Tuomari kävi vielä perustelemassa laatuarvosanan/sijoituksen sanoen mulle, että liikkeessä Mörkö hieman pyöristää ylälinjaa. Tottapa tuo on (varsinkin nurmella), joten aiheesta tuli sanomista. :)

Gööttejä oli kehään ilmoitettu kaikkiaan 13 ja näistä ainoastaan yksi uros sai SA:n ja nartuista pelkästään valiot ja veteraani, joten narttujen serti jäi jakamatta kokonaan. Mulle jäi tämän yhden kokemuksen perusteella sellainen kuva, että tuomari taisi tykätä rungoltaan "kompakteista" ja sellaisista aika keskikokoisista koirista (ei siis niistä kaikista raskaimmista, mutta rokotti myös liiasta luuston keveydestä, mukaanlukien rintakehän syvyys). Ylipainosta tuli myös sanomista.

M%C3%B6rk%C3%B6_oulukv-normal.jpg

Mörkön arvostelu näytti tällaiselta:

"Ännu alltför luftig. Välform huvud. Bra uttr. Välans. öron. Medelstora oron(?). Bra hals. Kan ännu utv. förbröst. Kroppen räcker för åldern. Kunde ha kraftigare benstomme med kort has. Står bra men för understallda(?) rörelser. Bra pälskvalitet . Visar sig glatt."

Eli suomeksi jotakuinkin näin:

"Vielä liian ilmava. Hyvänmuotoinen pää. Hyvä ilme. Hyvin asettuneet korvat. Keskisuuret korvat (mietin, että olisiko tässä tullut kirjoitusvirhe arvosteluun ja tuomari puhunut oikeasti silmistä (ögon), kun tuo kuulostaa vähän hassulta, että kahdessa erillisessä lauseessa sanottaisiin korvista?). Hyvä kaula. Rintakehä voisi vielä kehittyä. Ikäisekseen riittävä runko. Voisi olla vahvempi luusto lyhyellä (lyhyemmällä?) kintereellä. Seisoo hyvin, mutta liikkeessä epävakautta(??? En löytänyt mitään järkevää suomennosta tälle). Hyvä karvanlaatu. Esiintyy iloisesti."

EH AVK3

M%C3%B6rk%C3%B6_oulukv2-normal.jpg

* * *

Sunnuntain agilitykilpailut olivat Kokkolassa. Olin alunperin ilmoittanut kisoihin myös Jedin, mutta kun kisojen aikataulu selvisi, päädyin perumaan osallistumisen sen osalta. Kisajärjestys oli nimittäin kolmipäiväisissä kisoissa muutettu juuri sunnuntaiksi siten, että kolmoset aloittivat aamulla, jonka jälkeen olivatkin vuorossa ykköset ja kakkosten vuoro oli vasta päivän päätteeksi. Käytännössä tämä siis tarkoitti sitä, että Jedin eka rata olisi alkanut aamulla klo 8 ja Mörkön vuoro vasta illalla klo 18 jälkeen.

Mun mielestä tuosta olisi tullut turhan pitkä päivä koirille kisapaikalla (ja sen lisäksi vielä matkat sinne ja kotiin), joten mieluummin sitten peruin osallistumisen jomman kumman osalta, vaikka rahoja siitä en tulekaan saamaan takaisin. Jos tuo kisajärjestys olisi ilmoitettu etukäteen, niin en olisi alunperinkään ilmoittanut molempia koiria mukaan. :/ Vaan näin tällä kertaa.

Jedi ja Nalakin olivat kuitenkin mukana kisapaikalla, koska olimme lauantai-iltana ajelleen Ylivieskaan yöpymään Arin äidin luo, jotta seuraavana päivänä olisi hieman lyhyempi matka kisoihin. Meidän saapuessa kisapaikalle alkuillasta, olivat radat siinä vaiheessa n. tunteroisen myöhässä. Eli se vaan entisestään vahvisti sen, että oli ollut ehdottomasti oikea päätös jättää Jedin startit siltä päivää kisaamatta.

Häkkielläimet
Kokkola_agikisat-normal.jpg

Kokkolan kisat olivat todella mukavassa ympäristössä: Leirintäalueen kupeessa, josta löytyi paitsi hyvin tilaa lämmittelyyn/jäähdyttelyyn, niin myös vesialue, jossa saattoi käyttää koiria vilvoittelemassa ja juomassa, mikä oli hyvä juttu Mörkön kannalta. Se kun tuntuu mieluummin juovan ns. luonnonvesistä kuin kupista.

Yksi jännitysmomentti kisapaikkaan kuitenkin liittyi - radat olivat luonnonnurmikentällä. Jaiks! Semmoisella ei nimittäin olla Mörkön kanssa vielä koskaan kisattu, eikä muistaakseni edes treenattu, joten pikkuisen hirvitti, että nostaisiko Herra Haistelija kuonoaan.. tai siis laskisiko sitä alas kohti nurmikon tuoksuja. :D

Ratojen ulkopuolella ja vielä lähtökarsinoissakin Mörkö meni kovasti kuono maassa hajujen perässä, mutta kun radalle päästiin, niin agility vei hajuista voiton, eikä ongelmia ollut! Ihan muutaman kerran videoilla huomaa, että Mörkön kuono tekee kevyen "sukelluksen" kohti maata, mutta ei sen kummempaa. Huh!

Radatkin sujuivat kokonaisuudessaan oikein hyvin. Sekä agiradalla, että hyppärillä kosahti oikeastaan vain yksi este kummallakin: agiradalla napattiin 5 puomin kontaktilta ja hyppyradalla onnistuin vetämään Mörkön omalla liikkeellä ensin ohi yhdestä hypystä ja sen hypyn rima sitten myös tipahti alas, tuloksena siis K + 5 = 10. Periaatteessa aika pienestä jäi siis nollatulokset kiinni, eli kyllä ne sieltä ihan varmasti vielä tulee, kun vaan planeettojen asennot on kohdallaan! Ihanneaika alittui molemmilla radoilla, joten sikäli noita Mörkön tuloksia on mukava katsoa, kun tietää, että virheet on pääsääntöisesti "vaan" noita ratavirheitä, eikä ajasta johtuvia. :)

Ja tässäpä radat videolla:

http://youtu.be/YVR-FreAFcc