Huh, tulipahan koettua tämäkin. :D Ei me mitään menestystä lähdetty hakemaan, mutta ihan kokemuksen vuoksi päätin ilmoittaa Mörkön mukaan Maailman Voittaja -koiranäyttelyyn, joka järjestettiin Helsingissä 8.-10.8. Kun mulla kerran on koira, jonka voi viedä tuollaiseen isoon näyttelyyn ilman, että tarvitsee pelätä sitä, että se saa paniikkikohtauksen hallissa tai jotain muuta mukavaa, niin mikä ettei.. Mörköhän on käynyt Messukeskuksessa ennenkin, enkä usko, että tämä MV-näyttely sen kummoisempi kokemus oli koiran vinkkelistä kuin nuo aikaisemmatkaan - mitä nyt oman rodun koiria hieman runsaammin paikalla.

Mie itse halusin lähteä paikan päälle, koska en ole ennen MV-näyttelyssä käynyt, eikä sellaista varmasti ihan heti Suomessa olla järjestämässä toistamiseen: edellisen ja ensimmäisen kerran Maailman Voittaja -näyttely on järjestetty Suomessa vuonna -98, eli 16 vuotta sitten. Meikäläinen oli silloin jotakuinkin 11-vuotias, enkä vielä missään määrin mukana koiraharrastuksissa.. :)

Gööttejä oli tanskalaisen Svend Erik Lövenkjaerin arvosteltavaksi ilmoitettu 72, eli varsin hyvä määrä. Mörkö osallistui avoimeen luokkaan yhdessä neljän muun uroksen kanssa. Esiintyminen meni kivasti, Mörkö ravasi sujuvasti ja pöydällä tönötti häntä tötteröllä. Tuomari oli ystävällinen vanhempi herrasmies, joka mm. kävi kättelemässä kaikki osallistujat. Mie sain tuomarilta positiivista palautetta omasta hiusväristä, kun tuomari tuli ja taputti mua kevyesti päälaelle sanoen, että "very nice haircolor!". Tämä tapahtuma tuli videollekin tallennettua. Kuvaaja itse ei sitä sillä hetkellä kylläkään huomannut - oli kuulemma vaan ihmetellyt, että mille vieruskaverit rupesivat yhtäkkiä hihittämään. :D

MV20140501-normal.jpg

Mörkön arvostelu näytti tällaiselta:

"Något lättgyggd hane. Något för bred i skallen och för markerade kinder. Bra öron. Mörka ögon. Bra rygg och länd. Skulle haft mer djup i kroppen. Tillräcklig benstomme. Mycket bra tassar. Sommarpäls. Rör sig fritt från sidan, men för öppet i front."

Eli suomeksi jotensakin näin: 

"Hieman kevytrakenteinen uros. Hieman leveä kallo ja liian korostuneet posket (mietittiin kehän laidalla, että olikohan tämä ns. korrektimpi ilmaus sille, että Mörköllä oli tuomarin mielestä pallopää :D). Hyvät korvat. Tummat silmät. Hyvä selkä ja lantio. Voisi olla enemmän syvyyttä rungossa. Riittävä luusto. Erittäin hyvät tassut. Kesäturkissa. Liikkuu vapaasti sivulta, mutta liian avoimesti edestä."

EH AVK-

Avoimen luokan uroksista ainoastaan kaksi taisi saada ERI:n, loput kolme EH:n. Ja jälleen kun vertasi Mörköä muihin kehässä ja kehän laidalla olleisiin uroksiin, niin kyllähän se selkeästi jalkavammalta ja kevyemmältä näyttää. Ei siis tullut mitenkään yllätyksenä, että meidät käteltiin kehästä pois ainoina ei-sijoittuneina. :) Mutta hyvä mieli jäi joka tapauksessa tuomarista ja kehästä ylipäätään, joten tyytyväinen olen.

Kehän jälkeen oli aika suorittaa odotettu shoppailukierros ja kyllähän sieltä yhtä jos toista "pientä" tarttui mukaan. Valikoimat ei mun mielestä poikenneet mitenkään älyttömästi esim. viime vuoden messarin tarjonnasta ja sellaisia kunnon "huipputarjouksia" tuntui olevan jopa vähemmän (tai sitten ne ei vaan osuneet mulla silmään). Mutta ei sieltä silti ihan tyhjin käsin lähdetty, kuten kuvasta näkyy..

Kotona Nala päätti, että kaikki "tuliaiset" oli tietenkin pelkästään hänelle ostettu. :D

MV201403-normal.jpg

Jedistä koitin samaan syssyyn ottaa uutta rakennekuvaa, niin eiköhän tuo yks ruvennut taustalla ilveilemään.. :')

MV201404-normal.jpg

Ostin Maailman Voittajasta myös tuollaisen kivan muistoruusukkeen kotiinviemiseksi, niin onpahan joku konkreettinen esine muistuttamassa siitä, että ollaan oltu paikan päällä (muilta osin kun nuo mun ostokset oli aika pitkälle katoavaa materiaa, eli ruokaa ja puruluita). Tuossa ruusukkeessa on toisella puolella magneetti, joten sen sai koirien vitriiniin näppärästi esille pistämällä sen yhden pokaalin kylkeen "roikkumaan". :)

MV2014-normal.jpg

Helsingissä majoituttiin viikonloppu eräiden ystävien luona ja heidän kodin lähellä oli aika kivat ulkoilumaastot. Niin se vaan piti Mörkönkin lähteä Helsinkiin saakka, jotta näki lehmiä ekan kerran elämässään! ;)

MV201402-normal.jpg