Jeejee, mun ja Mörkön toinen tokokoe takanapäin! Kokeen tuomarina toimi tällä kertaa Heli Kelhälä ja se järjestettiin Kiimingissä KiiKon kentällä 20.9. Jedin ja Nalan kanssa olen siellä joskus ollut agilityepiksissä, mutta Mörkön kanssa ei olla käyty tekemässä siellä yhtään mitään. Aluksi meinasin, että olisin käynyt kentällä jossain vaiheessa ennen koetta Mörkön kanssa hakemassa vähän tokotuntumaa, mutta lopulta laiskuus voitti ja totesin, että ennemmin tai myöhemmin mun on joka tapauksessa pakko osallistua kokeeseen niin, etten ole päässyt koepaikalla käymään ennalta. Joten syteen tai saveen.

Meditaatioharjoitukset käynnissä..
M%C3%B6rk%C3%B6_tokokoe2_uni-normal.jpg

Varovaisena tavoitteena tälle kokeelle oli edelliskertaa parempi paikallaolon aloitus (ei käsiapua), sujuvammat liikkeiden alut noin ylipäätään ja vähemmän loppuperusasentojen ennakointeja/ennakointiyrityksiä. No, tavoitteet taisi kaikki tulla täytettyä ja vähän ylikin.. Ensinnäkään mua ei tällä kertaa jännittänyt lähellekään samassa mittakaavassa kuin ennen ekaa koetta. Hassu juttu kyllä. En olisi uskonut, että siitä hitonmoisesta jännityksestä oikeasti niinkin iso osa johtui vaan siitä, ettei olla aiemmin kokeessa käyty. Vaan pakko kai se on uskoa, kun tällä kertaa mahassa räpytteli vain muutamia perhosia kunnon perhospyörremyrskyn sijaan. Eli semmoista normaalimpaa kisajännitystä siis.

Luoksepäästävyydessä ei ollut tälläkään kertaa mitään ongelmia, 10 pistettä siitä. Paikallaolon eka tavoite saavutettiin, kun Mörkö meni käskystä maahan ilman käsiapuja! Video paljasti, että mie kyllä käskyä antaessa kumarsin aika näkyvästi, mutta yhtä kaikki kokonaisuus oli huomattavasti parempi kuin ekassa kokeessa. Paikkamakuun aikana Mörkö ei häiriintynyt isommin edes siitä, että vieruskaverit (suursnautseri ja labbis) molemmilta puolin nousivat kesken kaiken ja lähtivät liikenteeseen (eivät onneksi Mörköä tai toisiaan kohti). Vaan olihan tuo melkoinen "tulikoe" verrattuna siihen viime kertaiseen, jolloin kaikki koirat pysyivät aloillaan..

Tuntui kyllä tosi hienolta, että Mörkö onnistui paikallaolossa isosta häiriöstä huolimatta! Onhan se treeneissä pysynyt vaikka jos minkälaisessa häiriössä, mutta kiva nähdä, että pysyi kisoissakin. Onnistuneen paikallaolon kruunasi vielä liikkeen loppu, kun Mörkö malttoi tällä kertaa odottaa mun "sivu"-käskyn ennen kuin nousi perusasentoon! Meidän ennakoimattomuustreeni ekan kokeen jälkeen on tainnut tuottaa jo hieman tulosta. Pisteitä paikallaolosta saatiin 9½. Puolikas piste lähti siitä, että tuomarin mukana Mörkö oli paikallaolon alussa kevyesti piipannut hetken aikaa (taisi olla ipanalla hieman virtaa).

Yksilöliikkeitä saatiinkin joku tovi odotella, kun olimme Mörkön kanssa vasta toiseksi viimeisiä suoritusvuorossa. Mörkö vaikutti kehään mennessä olevan varsin hyvällä fiiliksellä ja sama päti meikäläiseen. Molemmat seuraamiset olivat meidän yleiseen tasoon nähden aika sellaista peruskauraa. Kyseessä ei edelleenkään ole mikään meidän vahvin liike, mutta ehkä jotain parannusta siinäkin on havaittavissa. Paikoittain jopa ihan hyvää seuraamista hyvässä rytmissä maustettuna muutamilla huomion herpaantumisilla. Ja pomppuloikilla. Välillä Mörköllä meinasi olla hieman hankaluuksia päästä sopivaan "rytmiin", jolloin sen etu- ja takapää tuppaa menemään eri tahtia. :D Vaan se lienee lähinnä "kosmeettinen" seikka. 

Mie sain tuomarilta kotiläksyksi opetella kääntymään paremmin vasemmalle, kun nyt käännökset on hieman "löysiä" verrattuna oikealle kääntymisiin. Pisteitä sekä hihnassa, että vapaana seuraamisesta 8½, eli molemmista paremmat pisteet kuin ekassa kokeessa ja paremmin ne itse suorituksetkin kyllä meni, joten olin tosi tyytyväinen!

Vaan jos koe oli siihen saakka jo mennyt hyvin, niin ei se loppuosa ainakaan huonommaksi muuttunut: Mörkö nimittäin taiteili kaikista lopuista liikkeistä pyöreät kympit! Erikseen pakko mainita luoksetulo, joka oli ehdottomasti Mörkön paras ikinä! Rauhallinen paikallaan istuminen siihen saakka, että annoin "tule" -käskyn ja sen jälkeen Mörkö pinkaisi matkaan kuin pieni taskuraketti. Ja juoksi perille saakka tosi hyvällä vauhdilla, eikä pienintäkään epäröintiä tai huomion herpaantumista perusasentoon tulossa! <3 Jälkeenpäin kuulin, että Mörkön luoksetulo oli herättänyt kehän laidalla olijoissa pientä hilpeyttä. :D

Myös hypyn onnistuminen oli omalla laillaan positiivinen yllätys, kun viimeksi Mörkö vielä tarvitsi hyppäämiseen käsiavun. Hyppyä ei oltu viime kokeen jälkeen treenattu kuin muutaman kerran tätä koetta edeltävällä viikolla olohuoneessa. Mulla ei ole oikeaa hyppyestettä, joten sen virkaa on toimittanut muutama WSOY:n Suuri Eläinkirja laitettuna pystyyn matolle.. Tällä kertaa hyppy toimikin mun yllätykseksi kaikilla kerroilla tosi hyvin pelkällä käskyllä (eikä muuten ole eka kerta, kun Mörkö tuntuu oppivan jonkun asian kuin itsestään, liekö käy jossain yksinään salaa harjoittelemassa? :D). Oli mukava nähdä, että hyppy toimi myös kokeessa yhtä hyvin. Tuomari kehui erikseen meidän pysähtymiskäskyä, joka kuulemma toimii erinomaisesti sekä liikkeestä seisomisessa, että hypyssä.

Kokonaisvaikutuksesta tuomari sanoi, että vaikka sellaista yleistä häiriöherkkyyttä välillä näkyikin (yleisön katselua yms.), niin hän tykkäsi kovasti Mörkön asenteesta tehdä hommia ja meidän yhteistyöstä. Ja tykkäsi niin kovasti, että antoi siitäkin kympin. :)

En ollut ajatellut, että onnistuttaisiin parantamaan niistä viime kerran pisteistä, mutta näköjään se olikin mahdollista. Ja nyt tuli oikeasti sellainen olo, että päästiin näyttämään meidän osaamista parhaimmillaan. Tiesin meidän vuoron jälkeen, että ykköstulos oli tulossa, mutta se tuli yllätyksenä, että meidän pisteet riittivät lisäksi ykkössijaan ja saatiin myös kunniapalkinto! Tuomarin saatesanat Mörköstä palkintojenjaossa olivat "osallistujista pienimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä". Myös useampi kanssakisaaja kävi onnittelemassa ja sanomassa, että meidän menoa oli ollut kiva katsoa. Ja mie olin niin ylpeä Mörköstä, ettei mitään rajaa. <3

m%C3%B6rk%C3%B6_tokokoe2-normal.jpg

Tässä vielä kokonaispisteet lyhyemmin listattuna (ja video kokeesta):

  • Luoksepäästävyys: 10p
  • Paikalla makaaminen 2 min: 9½ (x3 = 28,5p)
  • Seuraaminen kytkettynä: 8½ (x2 = 17p)
  • Seuraaminen taluttimetta: 8½ (x4 = 34p)
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10p (x2 = 20p)
  • Luoksetulo: 10p (x3 = 30p)
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10p (x2 = 20p)
  • Estehyppy: 10p (x2 = 20p)
  • Kokonaisvaikutus: 10p

Yhteensä 189½ / 200p (ALO1-tulos), KP ja sijoitus 1/7.

http://youtu.be/QnyvYtnJrLk