Koheltajalla viittaan tässä tapauksessa minuun, en suinkaan Mörköön. Vaan onphana nyt kolmosluokka korkattu myös Mörkön kanssa ja jospa ensi kerralla olisi itselläkin taas pakka vähän paremmin kasassa. On se jännä, miten tuo kisatilanne pistää pasmat toisinaan sekaisin, vaikka treeneissä ei ole ongelmia ollut, vaan päinvastoin niistä on jäänyt tosi hyvä fiilis. Ja voin kertoa, että treeneissä meillä on ollut huomattavasti haastavampia juttuja viime viikkoina kuin mitä näissä kisoissa oli millään radalla.

Ja niin paljon kuin mulle on treeneissä toitotettu, että luota Mörköön, älä kuljeta sitä, kun se kerran osaa irrota esteille, niin mitä tekee Sanna kisatilanteessa? No kuljettaa ja saattelee ja odottelee ja varmistelee. Ja valitsin muutamiin kohtiin ihan kummallisia (ja hitaita) ohjauksia ja mitähän vielä.. No, olipahan vaan semmoinen tunne vähän turhan useasti, että olen koko ajan myöhässä ja väärässä paikassa väärään aikaan. :D

Kisat olivat siis Kokkolassa viime sunnuntaina (26.10.) ja tuomarina toimi Jari Helin. Äkkiseltään radat eivät tuntuneet älyttömän hankalilta, mutta tulostilastot kertoivatkin hieman muuta: Hylkyjä tuli suht paljon, samoin yliaikatuloksia. Etenemävaatimuksena taisi kolmosluokkalaisilla olla joka radalla 3,6 m/s. 

http://youtu.be/M_6EyclPxWg

Kisat alkoivat hyppärillä ja siltä tienattiin hylky, kun olin itse myöhässä, enkä ohjannut riittävän tarkasti, josta johtuen Mörkö kiersi yhden hypyn ympäri ja hyppäsi sen sitten väärään suuntaan. Ja pakko mainita myös se, että Mörkö vissiin meinasi radan alkupuolella käydä moikkaamassa yhtä ratahenkilöä - tuli hieno piruetti siihen kohtaan. Eipä ole aiemmin moista sattunut. :D Tyhmää oli ohjata rengas takaaleikkauksella, olisi vaan pitänyt vaihtaa puolta esim. ennen okseria, niin olisin saanut paremman linjan ohjata renkaan jälkeiset esteet. Ennen pujottelua olisi pitänyt tehdä persjättö ja ohjata kepit toiselta puolelta, mutta toisaalta eipä sillä tuossa vaiheessa enää hirveästi ollut merkitystä, kun hylky oli jo alla. Tämmöstä pientä jossittelua vaan ja toivottavasti omista virheistä oppimista.. :)

Toka rata (B-agility) sujui varsin mallikkaasti keppien loppuun saakka (paitsi että mihin jäi meidän pysäytyskontakti puomilla? Dundun..). Keppien jälkeen mulla meni pasmat oikein lahjakkaasti sekaisin, enkä saanut Mörköä sujuvasti ohjattua seuraavalle hypylle ja siitä keinulle. Väli hypyn ja A-esteen välillä oli tosi ahdas ja siitä olisi pitänyt 90 asteen käännöksellä saada ohjattua keinulle. Jo etukäteen mulla oli vähän ennakkoluuloja tuon kohdan onnistumisen suhteen.. Ja onnistuin sitten ohjaamaan Mörkön keinusta ohi ja sen ympäri. :D Tämä kiemurointi taisi olla isoin syy siihen, että tienattiin radalta yliaikaa joitain sekunteja.

Loppurata meni suht hyvin, mitä nyt yksi rima tipahti alas. Lopputulokseksi oli meille lappuihin merkattu 10 ja yliaikaa 3,27 sekuntia. Jälkeenpäin vaan rupesin miettimään, että meidän oikea tulos olisi tainnut ratavirheiden osalta olla 15, kun keinulta olisi käsittääkseni pitänyt tulla kaksi vitosta, kun ensin Mörkö kiersi esteen ja sitten vielä kertaalleen loikkasi keinun alaosan yli? Ja siihen sitten rima päälle. No, 3. sijalla oltiin ja oltaisiin oltu joka tapauksessa, joten ei tuo onneksi mitään isompia mullistuksia aiheuttanut.

Kolmas rata (A-agility) oli näistä radoista meikäläisen ohjauksen osalta ehkä kaikista sujuvin. Tosin tässäkin valitsin muutamiin paikkoihin vähän hitaita ohjausvaihtoehtoja (esim. ennen keppejä olevalle hypylle tekemäni takaaleikkaus, kun valssi olisi todennäköisesti ollut siinä kohdassa parempi valinta). Puomin pysäytyskontakteista meillä ei taas ollut radalla tietoakaan. Rupesin itse jostain syystä hätäilemään puomia (joka mentiin radalla kahdesti) ja loikkahan siitä seurasi, kun en ohjannut Mörköä kunnolla alas asti. Videolta voisi spekuloida, että osuiko Mörköllä takajalat kontaktin yläosaan, mutta plääh.. Huono puomin alasmeno se oli joka tapauksessa, joten turha jossitella. Toisella puomin ylityksellä kontaktiosuma oli periaatteessa ok, mutta pysähtyminen jäi siinäkin uupumaan.

Tuota ekan puomin alasmenokontaktia lukuunottamatta tehtiin virheetön rata! Tosin yliaikaa tienattiin ikkipikkinen 0,69 sekuntia, joka varmasti olisi saatu vältettyä paremmilla ohjausvalinnoilla. Ja tämähän on periaatteessa ihan positiivinen asia sinänsä, kun ei ainakaan jäänyt sellainen tunne, että annettiin kaikkemme ja kaikki meni nappiin, eikä silti päästy ihanneajan sisään. :D Nyt vaan meikäläinen koittaa jatkossa valita ohjaukset järkevämmin, niin eiköhän meillä ole ihan hyvät mahdollisuudet päästä ihanneaikoihin myös kolmosluokassa.

Vain yksi koirakko tuolla radalla sai nollatuloksen ja Mörkön sijoitus tuolla reilulla vitosellaan oli 2/11! Olipahan ainakin nousujohteista tuo meidän meno näissä kisoissa. Ja ei minusta sinänsä yhtään huono aloitus kolmosluokassa, kun kuitenkin saatiin kaksi tulosta aikaiseksi. Innolla jo odotan seuraavia kisoja, jotta pääsen (toivottavasti) välttämään näitä tämän kerran ohjausmokia. :D

"Mää sain palkinnoksi oman otsalampun!"
M%C3%B6rk%C3%B6_otsalamppu1.jpg

"Se on HERRA Valopää sinulle"
M%C3%B6rk%C3%B6_otsalamppu2.jpg