No nyt on vikat agilitykisat paketissa tälle vuodelle. Ilmoitin siis Mörkön vielä Seinäjoelle LAGUn kisoihin, vaikka se alkaakin etäisyyden puolesta olla mulle jo pikkuisen kipurajalla. Vaan ei tuo loppujen lopuksi niin kauhean rankka reissu ollut mitä pelkäsin, kun sain Kaisan mulle kaveriksi. Pitkä, mutta mukava päivä ja tuttujakin tavattiin! Tuloksilla ei tällä kertaa juhlittu, kuten otsikostakin saattoi päätellä, mutta muuten jäi hyvä mieli reissusta ja enimmäkseen myös niistä radoista. Minkäs sille voi, että Mörköllä oli tällä kertaa hieman erilaiset ratasuunnitelmat kuin tuomarilla, jonka seurauksena se hieman irtosi väärille esteille agiradoilla. :)

Ekalla radalla Mörkö myös varasti lähdössä. En muista onko tehnyt niin koskaan ennen kisoissa, niin ehämmää siinä häkellyksissäni sitten älynnyt edes tehdä mitään. Siis muuta kuin jatkaa radan suorittamista. Phöh. Toivottavasti ei ota tavaksi tuota, niin ei tartte ruveta puuttumaan asiaan. Vauhtia oli kivasti, mutta vähän oli semmoista sinkoilun tuntua ilmassa. Keinu mun oli tarkoitus ohjata alunperin toiselta puolen, mutta piti lennosta tehdä muutos suunnitelmiin, kun Mörkö meinasi mennä keinusta ohi ja takaaleikkauksen tekemällä sain linjan keinulle viime tipassa korjattua. Ei tuolta puolen ohjaamisessa muu hirvittänyt kuin keppien aloitus poispäin käännöksellä, mutta se onneksi sujuikin ihan näppärästi "pienen", mutta sallitun kunniakierroksen kautta. 

HYL tuli, kun Mörkö livahti muurille hieman liian aikaisin. Tuon olisi todennäköisesti saanut estettyä, kun olisin hoksannut ohjata muuria edeltävän hypyn toiselta puolen (tekemällä ennen hyppyä takaaleikkauksen), jolloin olisin omalla linjalla saanut Mörkön ohjattua paremmin putkeen.

Muurin jälkeen tein persjätön ja siinä kohtaa Mörköllä tapahtui joku virhearvio, koska se rupesi ponnistamaan muurin jälkeiselle hypylle liian kaukaa, osui suoraan riman päälle ja lensi siitä turvalleen. :( Ei onneksi loukannut itseään, vaan tuiskahduksen jälkeen pomppasi takaisin jaloilleen ja jatkoi menoa seuraavalle hypylle kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Toivottavasti edes sen verran olisi tuosta ottanut opiksi, että jatkossa katsoisi ponnistuspaikkojaan vähän huolellisemmin..

Puomin kontaktilla Mörkö ei pysähtynyt, mutta tuli kuitenkin alas asti ilman loikkaa ja tällä kertaa sillä vaikutti kuitenkin olevan jo hieman ajatusta pysähtymisestä. Korjasin kontaktin ja nyt ei siihen tarvittu kuin se yksi palautus. Jospa tää tästä..

http://youtu.be/gYe87QFs5hE

Vaan eiköhän heti seuraavalla radalla puomilla tullut niin törkeä loikka kontaktin yli, että oksat pois! Ja miksi minä en siitä huolimatta stopannut menoa ja ottanut sitä uusiksi!? En tiedä! Tyhmä on tyhmä on Sanna. -___- Sen jälkeen rata meni jonkin aikaa puhtaasti, mutta keinun jälkeiseltä hypyltä Mörkö irtosikin yhtäkkiä eteenpäin ja kävi loikkaamassa yhden ylimääräisen hypyn, joka ei edes ollut kovin lähellä. :D Mulla meni tuosta sen verran pasmat sekaisin, että ohjaus oli hetken aikaa ihan hukassa, kuten ehkä videolta huomaa.. Sitten kun sain Mörkön lopulta menemään putkeen, homma jatkui taas sujuvasti loppuun saakka. Mutta HYL siis tulokseksi.

http://youtu.be/T3dxuYbgd8Y

Viimeisenä oli vuorossa hyppyrata, mukava sellainen! Tällä radalla mulla oli omasta mielestä asenne aika hyvin kohdallaan, ohjasin Mörköä varmoin ottein, pidin vauhtia yllä, enkä jäänyt suotta odottelemaan. Ja Mörkö tulikin tosi kivasti ohjauksen mukana, mutta harmillisesti kepeillä Mörkön rytmi meni hetkeksi sekaisin ja sen seurauksena sillä jäi lopussa yksi väli pujottelematta. Voi kökkö! Ei muuta kuin kepit uusiksi ja ennen sitä Mörkö kerkesi pujotella keppejä takaisin päin sen verran monta väliä, että hylkäyksen puolelle meni tämäkin rata. Mutta eipä sillä tuossa vaiheessa enää ollut merkitystä, kun vitonen olisi kepeiltä tullut joka tapauksessa. Mutta kylläpä harmitti, kun kahdella ekalla radalla (lähes samassa kohdassa ollut) pujottelu oli mennyt niin sujuvasti ja olin just ennen hyppäriä kerennyt kehän laidallakin sanoa, että olen ollut viime aikoina tosi tyytyväinen Mörkön keppeihin. Ois vaan pitäny olla hiljaa, kun heti tuli virhe. :D

Loppurata meni puhtaasti, joten nolla jäi kyllä tällä radalla tosi pienestä kiinni. Mutta ei voi mitään, näitä vaan aina välillä sattuu ja hyvä rata se kuitenkin suurimmaksi osaksi oli. Nyt meillä alkaakin tulevan viikon treenien jälkeen agilityssä n. kuukauden mittainen "joulutauko", joten palaamme astialle seuraavan kerran sekä treenien, että kisojen suhteen sitten ensi vuoden puolella. :)

http://youtu.be/w3Agf-y_rfA