Mun ja Mörkön HYL-kokoelma senkus karttuu. Viime viikon sunnuntaina (15.2) tehtiin nimittäin taas yksi kolmen hyllyn putki KAS:n kisoissa Haukiputaalla. :D Tuomarina oli Tomas Berglund ja radat sinänsä olivat ihan mukavia profiileiltaan.

Ekalla radalla putosi eka rima (Mörkö varmaan jotenkin hämmentyi, kun ensin varmistin lähdössä pysymistä sanomalla kävellessä monta kertaa "odota" ja sitten ehkä vähän liian yhtäkkiä annoinkin lähtöluvan, joten se ponnisti hypylle tosi kaukaa). Hylky tuli suoran putken jälkeiselle hypylle, joka olisi ollut takaakierto, mutta olin myöhässä ohjauksessa (melkein tuli kolari Mörkön kanssa, mutta onneksi vaan melkein!). Ja oli siellä radalla vielä pari muutankin hyppyä, jotka olisivat meidän suoritustavalla johtaneet hylkyyn, mutta eipä sillä tuossa vaiheessa ollut väliä. Harjoiteltiin lopussa sitten puomin kontaktia, kun ei tulosta tullut.

M%C3%B6rk%C3%B6_KAS_RiffZi01_muoks.jpg
Kuva: Jarmo Risto / RiffZi

Toisen radan HYL mua ehkä harmittaa eniten.. Siinä oli alussa melko kinkkinen putki-puomi erottelu (= molemmin puolin puomin ylösmenoa putkensuu), joka oli suurimmalle osalle koirista sen verran vaikea, että hyllyjä ropisi vaikka millä mitalla (nollia taisi minikolmosille tulla vain kolme ja osallistujia kuitenkin päälle kolmekymmentä). No mulle ja Mörkölle kävi siinä sitten niin, että mie hieman omaksi yllätyksekseni sainkin Mörkön ohjattua sinne puomille, MUTTA siinä säätäessä vauhti ilmeisesti hidastui liikaa, joten Mörkö luuli sitten kuitenkin valinneensa väärän esteen, pyörähti puomilta takaisin alas ja pujahti putkeen.. Ja muilta osin rata olisi ollut virheetön. Että kikkeliskokkelis vaan. :'D 

M%C3%B6rk%C3%B6_KAS_RiffZi02_muoks.jpg
Kuva: Jarmo Risto / RiffZi

Kolmannella radalla (hyppäri) poispäin osoittavan putkensuun hakeminen osoittautui Mörkölle haasteelliseksi. Tosin videolta kyllä näkee, että meikäläinen nosti siinä kohti vastakäden kääntymisen merkiksi pystyyn piirun verran liian aikaisin, joten eka kielto oli ihan oma moka. Sitten Mörkö kävi kiertämässä putkisysteemin ympäri ja meinasi jo vähän turhautua, kun en saanut ohjattua sitä oikein, mutta löytyi se oikea putkensuu sentään lopulta. Sen jälkeen Mörkö jostain syystä ajautui mun "väärälle" puolelle, joten muurilta HYL. Muuten rata meni virheettä, eli ei tämäkään huono rata ollut. Se hylky vaan tulee joskus niin herkästi, että ei vaan mahda mitään.. 

Tässä vielä videot radoista (niistä hahmottaa ehkä vähän paremmin, että mitä koitan tekstissä selittää):
http://youtu.be/B-PXFDsda-A