Viikonloppuna osallistuttiin Jedin kanssa OKK:n järjestämiin rally-tokokisoihin, joissa olikin tarjolla peräti kaksi eri rataa samalle päivälle. Teoriassa olisi siis ollut mahdollisuudet vaikka siihen alokasluokan koulutustunnukseenkin (RTK1), mutta teoria on teoriaa, eikä käytännön menestys aina valitettavasti ihan kohtaa sen kanssa.. :D

Kisat olivat Animagi Areenalla, eli samassa hallissa, jossa käytiin ennen joulua Jedin kanssa se rally-tokon alkeiskurssi. Ajattelin, että tämä voisi olla Jedin kannalta hyvä asia, kun paikka on ns. tuttu ja tietää, että mitä siellä on aiemmilla kerroilla tehty (ekassa RT-kokeessa kun oli havaittavissa vähän sellaista häiriöhaahuilua). Vaan eipä tuo paikan tuttuus hirveästi auttanut, sillä paikka paikoin ympäristön häiriöt osoittautuivat Jedille sen verran haastaviksi, että keskittyminen oli paikoittain jopa enemmän hakusessa kuin ensimmäisellä kerralla.

Kovin vilkas koira kun on kyseessä, niin se ehtii kiinnittää huomiota vähän kaikkeen ja se sitten kostautuu liikkeiden suoritustarkkuuden heikkenemisenä: Tulee kaikkea ylimääräistä säätöä sinne sekaan ja esim. Jedille jo muutenkin hankalat maahanmenot menee entistä tahmeammiksi. Myös perusasentojen/istumisten kanssa meillä oli yllättävän paljon ongelmia.

rallytokokisat_okk_02.jpg

Ekan radan tuomaroi Tiia Hämäläinen ja siitä kerättiin miinuksia muutama kymppi ja pari kolmosta uusimisen vuoksi. Peruutuksessa mulla jäi taas viimeinen askel "vajaaksi", vaikka yritin rataantutustumisessakin nimenomaan hokea itselleni, että muista ottaa kunnon askeleet tällä kertaa. Näemmä hieman tuomarikohtaisia eroja näiden virheiden vakavuuden tulkinnassa, kun ekassa kokeessa saimme samanlaisesta mokasta -1p, mutta tällä kertaa tuli -10p. 

Peruutuksen jälkeen ollut "istu" -kyltti jouduttiin uusimaan peräti kahdesti, kun Jedi ei vaan ollut ihan mukana ("Ai mikä perusasento!? Ennoo koskaan kuullutkaan"). Kolmannella kerralla yritin ohjata Jedin sivulle istumaan oikein korostetun hitaasti ja hallitusti - ja onneksi se tuotti tulosta ja päästiin jatkamaan matkaa.. :D

Kyltillä 11 kämmäsin itse, kun yritin käskeä ja ohjata Jedin suoraan maahan, vaikka ensin piti istua! Kerrankin oli jotain hyötyä siitä, että Jedi ei yleensä koskaan mene kovin säpäkästi makuulle, vaikka tekisin kärrynpyöriä. Onneksi älysin lopulta mitä olen tekemässä! Eihän se perusasento mikään hieno ja sujuva tuollaisen säädön jälkeen ollut, mutta eipähän jäänyt liike kesken kuitenkaan. Kymppi saatiin ei-niin-yllättäen tuolta kyltiltä miinuksia ja tuomarikin oli arvostelulomakkeeseen kirjoittanut siihen syyksi, että "säätöä". 

Kontakti ja seuraaminen oli radalla semmoista taattua "Jedi-laatua", eli ei isompaa huomauttamista siitä. Pikkuisen häiriöhaahuilua ja siitä johtuvia melkein-jalkoihin-törmäämisiä siellä oli jokunen, mutta ne sallittakoon. Siitä olin aika ylpeä, että meille ei ollut kirjattu yhtään virhepistettä taluttimen kiristymisestä, vaikka mulla oli valjaiden sijasta nyt panta Jedillä kaulassa! :)

Kokonaispisteiksi jäi kahden uusimisen ja kahden kympin jälkeen 74/100, eli hyväksytty tulos kuitenkin, vaikka ei kyllä kovin "vahva" sellainen. :D Tuomarin kommentti arvostelulomakkeessa: "Reipasta tekemistä. =) Tarkkuutta lisää."
http://youtu.be/6zq1oVzz9_I

Ennen toista rataa, jonka tuomaroi Hannele Pirttimaa, mulla oli jopa jossain määrin paremmat fiilikset kuin ekalle radalle mentäessä, koska Jedi tuntui hieman rauhoittuneen, oli minuun hyvin kontaktissa ja teki sivulla istumisia ja maahanmenoja varsin sujuvasti, kun niitä kehän laidalla kokeilin. Mutta.. radalla hommat silti muutamilla kylteillä vähän levisi käsiin.

5. kyltillä tuli -10p, kun Jedi ei jostain syystä istunutkaan eteen kunnolla - näytti istuvan, mutta pylly jäikin ilmaan! Ja miehän en sitä tietenkään edes huomannut edestäpäin katsoessa. Tympi kyllä melkoisesti, kun tuloksia ja videota katsoin jälkikäteen. Tuo moka kun olisi ollut niiiin helppo kumota vaan antamalla siinä tilanteessa uusi "istu" -käsky!

7. kyltillä Jedi ehti tehdä taas ylimääräisen pyörähdyksen mun edelle, joten otin sen uusiksi. Sen jälkeen perusasento ja maahanmeno olivat vinoja, joten yhteensä -4 pistettä tuosta. Spiraalista tuli yhteensä -2 pistettä (KONTR + TAL). Liekö molemmat aiheutui siitä, että Jedi ei ollut kauimman tötsän kiertämisessä ihan mukana, joten meinasi tulla yhteentörmäys.

rallytokokisat_okk_02-3.jpg

Radan murheenkryyniksi osoittautui kuitenkin kyltti nro 9 (aka "Miljoona Istumista"). Perusasennot olivat tosi vinoja, mutta ajattelin, että ihan sama, jos vaan saadaan ne tehtyä. Mutta sopivasti ennen viimeistä istumista Jedi pyörähtikin taas mutkan mun edessä. Fiksu jos olisin ollut, niin olisin vaan mukisematta ottanut sen -10p tuosta pyörähdyksestä ja jatkanut matkaa, mutta ei.. Meikäläinen päätti uusia, vaikka perusasennot oli takunnut meillä vähän väliä, joten mikä olisi todennäköisyys, että ne menisi uusintakierroksellakaan kummoisesti.. Ja hirveää sähläystähän se olikin. Niin hirveää, että mietin jo sitäkin, että kehtaanko edes videota noilta osin julkaista, mutta menköön nyt. Vaikka semmosena "kun kaikki voi mennä perusasennossa pieleen" -esimerkkinä. :D

Ehkä joku muu olisi saattanut tuossa tilanteessa jo heittää pyyhkeen kehään, mutta mie vaan sinnillä jatkoin yrittämistä ja koitin pitää omat hermot kurissa ja nuhteessa, jotta Jedikin taas löytäisi homman punaisen langan. Ja löytyihän se lopulta: kahden ja kolmen askelen jälkeiset perusasennot olivat jo melkein hyviä! Hienosti Jedi kyllä tsemppasi, vaikka pallo olikin vähän aikaa pahasti häviksissä.

Loppukylteiltä tuli yhteensä muutamia yksittäisiä miinuspisteitä, kun liikkeestä maahan menossa oli hakemista ja Jedi kävi myös kurkkaamassa yhden kyltin väärälle puolelle, mutta loppuun saakka selvittiin!

http://youtu.be/hiq3CIPLCF4

Olin satavarma, että sen istumiskyltin säätämisten (+ muiden pikkuvirheiden) vuoksi ei millään saataisi hyväksyttyä tulosta kasaan, mutta yllätys oli melkoinen, kun selvisi, kuinka pienestä se todellisuudessa jäi vaan kiinni - nimittäin KAHDESTA pisteestä! Hitto, niin pieni pistemäärä, että sen olisi saanut nipistettyä melkein mistä vaan. Olisinpa vaikka jättänyt uusimatta sen "miljoona istumista" -kyltin, niin sekin olisi riittänyt! Äääh.. Kokonaistulos siis 68/100, eli pisteiden puolesta hylätty suoritus (ns. 0-tulos). Tuomarin kommentti lomakkeessa: "Hyvässä kontaktissa oleva koira, mutta sivulla istumiset tänään hankalia."

Vaan ei se auta. Hihnassa kituuttaminen jatkuu siis meidän osalta alokasluokassa vielä toistaiseksi, joten ei muuta kun seuraavaa koetta kiikaroimaan. Sitä ennen tarvitaan kyllä Jedin kanssa ratatreeniä ehdottomasti lisää, jotta toivottavasti saadaan radalle vähän parempaa suoritusvarmuutta, vaikka niitä häiriöitä yms. ympärillä olisikin. :)

rallytokokisat_okk_02-2.jpg