Muutamissa agikisoissa on tullut taas käytyä - tulosten puolesta ilman sen isompaa raportoitavaa "jälkipolville". :D

Kokkolan kisoihin (22.3.) Katarina Virkkalan radoille olin ilmoittanut Mörkön lisäksi pitkästä aikaa myös Jedin. Jedin kanssa kun ollaan kisattu edellisen kerran viime elokuussa, eli yli puoli vuotta sitten. Silloin Mörkökin oli vielä 2-luokkalainen, joten tämä oli nyt eka kerta, kun juoksin samoissa kisoissa kahden kolmosluokan koiran kanssa! Eikä edes loppunut kunto kesken, vaikka ekan radan jälkeen vähän siltä tuntuikin.. Suklaapatukan pupeltaminen onneksi auttoi verensokerin takaisin tasapainoon ja loppupäivä sujui ongelmitta.

Kokkola_Tornio_JediM%C3%B6rk%C3%B6.jpg

Mörkö starttasi kisoissa kaikille kolmelle radalle ekaa kertaa paalupaikalta! Alunperin meidän piti olla lähtövuorossa toisena, mutta sopivasti tämä ensimmäinen koirakko oli jäänyt kisoista pois, joten aloitusvuoro siirtyi meille. Ekan rataantutustumisen jälkeen piti vähän höristellä korvia, että meitäkö ne oikeasti huhuilee sinne radalle. Eikä tuo aloituspaikka loppupeleissä kovin kamala ollutkaan. Melkein onnistuttiin tekemään nollatuloskin heti alkuun, mutta harmillisesti ihan radan loppupuolella Mörkö sujahti putken väärään päähän, eli hylyksi lipsahti.

Myös toinen agirata ja hyppäri hyllytettiin. Agiradalla Mörkö ei pituuden jälkeiseltä hypyltä kiepsahtanutkaan mua kohti, vaan kiersi siivekkeen ympäri ja hyppäsi hypyn uudelleen ja sitten myös seuraava hyppy meni väärältä puolelta. Muuten puhdas rata. Hyppyradalla taas en saanut suoran putken jälkeiseltä hypyltä Mörköä kääntymään minua kohti tarpeeksi ajoissa, joten se kävi loikkaamassa yhden ylimääräisen hypyn.

http://youtu.be/BnVsL66Qcms

Jedin vuoroilla mie todellakin huomasin, etten ole sen kanssa hetkeen kisannut. Tuntui paikoittain oikeasti siltä, että en osaa ohjata sitä yhtään! Tuli pöhköjä kieltovirheitä ja muitakin mokia ja lopputuloksena molemmilta agiradoilta kivat pistehirviötulokset: 14,78 (videolla tulos muuten lukee väärin, kun nelosen paikalle on lipsahtanut ysi) ja 28,33! :D Eka rata ei oikeastaan ollut kovin pöllö, jos jätetään tuo meikäläisen keppien jälkeinen sähläys huomioimatta. Kaikki rimatkin pysyi ylhäällä, vaikka radalla oli myös okseri! 

Toisella radalla sitten mokasin itse, kun yritin keinun jälkeen lähteä Jediä vedättämään. Ei toimi Jedillä ei, kun sillä tulee niin halvatun kova kiire mun perään, ettei keskity esteisiin, vaan rymistelee niistä melkein läpi.. -__- Kepeiltä kielto ja vitonen ja vielä viimeinen rimakin tipahti alas. Joten olihan siinä vaikka ja mitä.

Hyppäri oli näistä radoista ehkä meidän onnistunein. Alkupuolelta tuli yksi kielto, kun ohjasin Jedin huonosti 5. hypylle. Kepit meni nyt puhtaasti, jeij! Ja rata muutenkin, mutta sitten mulle iski joku aivopieru, kun rupesin toiseksi viimeiselle hypylle vääntämään takaaleikkausta, vaikka TIEDÄN, että ne ei yleensä toimi Jedillä kovinkaan hyvin. Joten otettiinpa sitten hylky ihan lopussa, kun Jedi meni mun takaaleikkauksen seurauksena toiseksi vikasta hypystä ohi ja hyppäsi maalihypyn, plaah. :D

http://youtu.be/UK3NX14XPyc

* * *

Tornion kisoissa 29.3. kisasin taas pelkästään Mörkön kanssa. Reissukavereiksi saatiin tällä kertaa Hanna ja Uuno-staffi. :) Kisat järjestettiin melko hulppeassa hevosmaneesissa ja sen ympäristössä oli passeli metsäpolku lämmittelyjä ja jäähdyttelylenkkejä varten. Tuomarina kisoissa toimi Timo Vertanen, jolla oli melko haastavat, mutta silti omalla laillaan aika kivat radat. 

Radat oli kivoja senkin vuoksi, että saatiin viimein rikottua meidän "kaava", eli ensimmäistä kertaa sitten ekojen kolmosluokan kisojen tehtiin tulokseksi jotain muutakin kuin hylkyjä tai nollia! Eli tulosrimpsu tällä kertaa 5 - HYL - 5. Toki ne nollat olisi kelvanneet vitosten sijaan, mutta mieluummin näin kuin taas vaihteeksi kolmen hyllyn putki. :) 

Ekan agiradan alussa hätäilin ja valitsin muutenkin Mörkölle vähän huonon ohjauksen (olisi pitänyt tehdä viskileikkaus). Mörkö oli sujahtamassa liian aikaisin kolmoshypylle, josta sain sen onneksi kalasteltua takaisin niin, että tuloksena "vaan" kielto hylkäyksen sijaan. Muita virheitä ei sitten tehtykään ja ihanneaika alitettiin reilulla parilla sekunnilla, vaikka alussa sählättiinkin! Sijoitus 10/18.

Toisen agiradan aloituksen sohlasin itse oikein kunnolla. Aloitus sinänsä ei olisi ollut edes vaikea, mutta jostain ihmeen syystä mie päätin ekan hypyn toiselle puolelle päästyäni sanoa Mörkölle "odota", vaikken yleensä sitä ikinä kisoissa tee. No Mörkö tietenkin luuli, että annoin lähtökäskyn, joten se hyppäsi ekan ja vielä tokankin hypyn ennen kuin kerkesin reagoida mitenkään, joten HYL siitä, kun toka hyppy olisi pitänyt mennä toisin päin. No, jatkettiin siitä sitten matkaa puomille asti ja treenattiin kontaktia (jonka jälkeen suoraan pois radalta). Eli semmoinen 15 euron puomitreeni oli tämä rata. Dundun.. Ohjaajan pöljäilyistä sakotetaan. :D

Hyppyratakin oli profiililtaan aika haastava, joten olinpahan aika ylpeä minusta ja Mörköstä, kun selvittiin siitä niinkin hyvin, että ainoa virhe tuli keppien aloituksesta! Keppejä lähestyttiin 90 asteen kulmasta ja Mörkö ei ihan taipunut oikeaan väliin, joten uusittiin aloitus. Aikaa siihen meni taas joitain sekunteja, mutta päästiin silti ihanneajan sisään (meidän etenemä 3,86 m/s). Sijoitus tällä vitosen tuloksella oli 7/17.

Lisäilen Tornion videot tänne myöhemmin, jos vaan onnistun saamaan ne sellaisella muodossa, että saan ne Youtubeen. Facebookissa ne mulla olisi, mutta sieltä niitä ei taida saada ladattua omalle koneelle.. :)