Oulun Koirakerhon kisoissa pyörähdettiin tänään Mörkön kanssa kolmen radan verran. Minikolmosten radat alkoivat Markku Kaukisen hyppyradalla, joka oli aika mukava. Mulla vaan meni itellä sisu kaulaan neloshypyllä (pelkäsin, että Mörkö singahtaa putkeen), josta johtuen muutin lennosta ohjausta ei-niin-hyvään vaihtoehtoon.. Joten Mörkö loikkasi sen neloshypyn uudelleen toiselta puolen ja tästä johtuen HYL. Muilta osin tehtiin virheetön rata. :)

Agilityradat tuomaroi Timo Vertanen. Pitkiä ja suht haastavia ratoja oli jälleen tarjolla. Ensimmäinen näistä ei tuntunut hirveän pahalta - poislukien kakkoshypyltä vienti kepeille, koska siinä oli yksi väärä hyppy vähän turhan lähellä. Ja siihenhän me Mörkön kanssa sitten hyllytettiin (eikä muuten oltu lähellekään ainoat). Mutta heti perään keppien aloitus meni kerrassaan loistavasti, kun tein siihen puolivahingossa takaaleikkauksen, joka toimikin hienosti! Mörkö ei yhtään epäröinyt jatkaa pujottelua, vaikka vaihdoin sen selän takana puolta. :) 

Muutoin radalle mahtui monia hyviä kohtia: esim. suht haastavat välistävedot onnistuivat kivasti ja suurin osa takaakierroistakin! Mutta paikka paikoin ilmeni hieman hallitsematonta irtoilua, josta johtuen meidän radalle mahtui muutama ylimääräinen hyppy ja yksi putkikin.

Kolmas ja viimeinen rata vaikutti mun mielestä ihan älyttömän vaikealta ja ennen radalle menoa olin jo vähän luovuttajafiiliksellä, joka on mulle oikeasti harvinaista.. Yleensä mulla kuitenkin on sellainen olo kisoissa, että radat on vaikeista kohdista huolimatta ihan mentävissä, mutta tämän kohdalla meinasi epätoivo iskeä. Ehdottomasti yksi vaikeimmista kolmosten radoista, mitä mulle on toistaiseksi tullut vastaan - johtuen pitkälti estekulmista. Melkoista vääntämistä ja kääntämistä.. Lopulta meidän vuoron koittaessa sain onneksi sen luovuttajafiiliksen poljettua jalkoihin ja tilalle tuli semmoinen ihan hyvänlainen kiukku ("Saakelin rata, mehän ei mitään hylkyä tehdä!!").

Eikä me hylkyä tehtykään, vaan taisteltiin tulos: yksi kielto ja pari vitosta + näistä johtuva yliaika, MUTTA TULOS KUITENKIN! Jos kyseessä olisi melkeinpä mikä tahansa muu kolmosten rata, niin en tuota hirveästi hehkuttaisi, mutta tämä tuntui melkein voitolta - niin pöljältä kuin se kuulostaakin. Ja tuolla meidän tuloksella pidettiin 2. sijaa melkein loppuun saakka, mutta viimeiset koirakot muuttivat tulostilastoa niin, että oltiin lopulta Mörkön kanssa kuudensia (ja enempää tuloksia ei tuolta radalta tullutkaan). :D 

Että huhhuh.. Tästä sitten sisuuntuneena kohti ensi viikonlopun kisoja!

Videot radoista:
http://youtu.be/ktBqnSHpsNs