Lauantaina käytiin Kemissä agikisoissa kirmailemassa kolmen startin verran. Tuomarina oli meille täysin uusi tuttavuus: Janne Karstunen Helsingistä. Rataprofiilit olivat pääpiirteittäin tosi kivoja! Välillä sai baanata suoraa täysillä, mutta oli vastapainoksi sitten myös vähän tiukempia paikkoja. Näemmä teemana oli ainakin näissä kisoissa, että jokainen rata päättyi okseriin. Se, josta en itse pitänyt, oli kahdella radalla muuri ennen sitä okseria. Ei siinä mitään, jos linja olisi ollut suora, mutta kun muurilta piti kääntyä okserille melko tiukasti.. Siinä monella koiralla kolisi joko muurin palikat tai okserin rimat.

Ekalla agiradalla (A) muuri oli heti alussa ja mulla oli tarkoituksena ohjata se tuolta vasemmalta puolen, jotta Mörkö saisi hypättyä mahdollisimman suorin vartaloin, eikä tiputtaisi palikoita. No ei ne palikat tippuneet, mutta mie jäin jälkeen, jonka seurauksena muurin jälkeen Mörkö teki hiiiiiirmu ison koukkauksen ennen kuin sain sen ohjattua seuraavalle hypylle. No, ei tullut virheitä, mutta aikaa meni. Mutta sitten harmillisesti 4. hypyn rima tipahti alas.. Ja tottakai se sitten jäi ainoaksi virheeksi tuolla radalla. Voi saakelsson sentään! Puomin kontakti oli hidas, mutta nyt Mörköllä onneksi oli sentään ajatus pysähtymisestä - ja ihanneajan sisällä silti pysyttiin. Lopputuloksena siis 5.

Toisella agiradalla (B) alku meni hyvin (jee, Mörkö ei syöksynyt puomin jälkeen putkeen, vaan kääntyi hypylle!). Suoralla putkella olin itse myöhässä, kun tarkoitus oli tehdä siihen pakkovalssi tuollaisen epämääräisen takaaleikkauksen sijaan.. Mie kun yritän aina pyrkiä siihen, että ohjaan koiran - varsinkin tuollaisissa tiukemmissa kohdissa - putkeen siltä puolelta, jonne matka putken jälkeen jatkuu. Ja heti sen näki, että kun itse olin putken "väärällä" puolella Mörkön mennessä sisään, se kääntyi putkesta ulos myös sinne väärälle puolen ja teki siellä ylimääräisen mutkan (ei näy videolla). Olin oikeasti vähän yllättynyt, ettei se sen mutkan jälkeen pyörähtänyt vielä takaisin sinne putkeen. Olisi ollut meille aika tyypillinen virhe. :D 

A-esteellä taskuraketti pääsi sitten kunnolla irti ja Mörkö sinkosikin hypylle kääntymisen sijaan suoraan edessä olevalle muurille! Eli hylly siitä ja sen jälkeen meni vielä hetki, että sain ohjauksen taas oikeille urille. Keppien jälkeen alkoi melkoisen pitkä suora, jossa en itse älynnyt juosta täysillä, joten Mörkölle iski pituuden jälkeen pieni epävarmuus (alkoi hidastaa ja pälyilemään mua), että ollaanko tässä kääntymässä johonkin vai mitäkä se kartturi himmailee.. Ja sitten lopussa tuli vielä muurin palikka alas, kuten vähän pelkäsinkin. Liian aikaisin vedin käden pois ja rupesin itse kääntymään..

Videot radoilta A ja B:
http://youtu.be/UsZqyQUdzPM

Sitten olikin enää hyppyrata jäljellä. Profiililtaan se oli osittain samanlainen kuin edeltävä agiratakin ja mie olin siihen aika tyytyväinen. Pääsin nimittäin nyt kokeilemaan uusiksi niitä kohtia, jotka sillä aiemmalla radalla sössin - eli suoran putken pakkovalssi ja oma vauhti sillä pitkällä suoralla. Ja muutenkin koitin ottaa hyppärille vähän erilaisen asenteen. Eli ei isompaa varmistelua, vaan pyritään tekemään vauhdikas, mutta tarkka suoritus. Ehkä se sitten jossain myös näkyi, kun paukutettiin kohtuullisen vauhdikas nollarata tulokseksi! :D

Muutamat ohjauskuviot meni lennosta uusiksi, kun Mörkö ei vaihteeksi hypännytkään suorin vartaloin, vaan kiersi ennemmin ympyrän siivekkeen ympäri (9. hyppy ja 18. hyppy), joten niillä mentiin. Ja kaikki rimat pysyi ylhäällä kuin myös muurin palikat! Joten olipa aika hieno fiilis radasta, vaikka ei tuolla hyppynollalla sinällään mitään tehdäkään. Etenemä meillä oli 4,2 m/s ja sijoitus 5/21. Muistaakseni ero etenemässä toiseksi tulleeseen koiraan (joka sai hyppysertin) ei ollut kovin kummoinen. Että vähän kun olisi saanut vielä ajasta nipistettyä niin..

Vaan tämän viimeisen radan fiiliksen kun saisi taltioitua jonnekin takaraivoon seuraavia kisoja varten, niin avot! :)

http://youtu.be/pWcnBbBsAjs