Helatorstai tarjosi tälle viikolle pidennetyn viikonlopun, kun myöskään perjantaina ei ollut töitä, joten suunnattiin tällä kertaa hieman kauemmas kisaamaan - Iisalmeen saakka, jossa oli kolmosluokille tarjolla neljä starttia. Taka-ajatuksena tässä oli yhdistää huvi ja harrastukset, kun Iisalmesta kisojen jälkeen jatkettiin matkaa Keski-Suomeen mökkeilemään kaveriporukalla. Mikäs sen mukavampaa! :)

Säätila kisapaikalla oli aika epävakaa ja osittain saatiinkin radat mennä pienessä vesisateessa (joka onneksi kunnolla alkoi vasta loppuvaiheessa kisapäivää). Ekat kolme rataa tuomaroi Sisko Pulkkinen (meille uusi tuomarituttavuus) ja neljännen Timo Teileri (ollaan aiemmin käyty yhdellä Timon radalla). Näissä kisoissa hyppyrata oli kerrankin vuorossa heti ensimmäisenä (kun yleensä se on vasta viimeisenä) ja sen jälkeen oli vielä kolme agirataa.

Hyppyradalla tehtiin sellainen meille näköjään nykyisellään turhankin tyypillinen vitosen suoritus, että yksi pahuksen rima kolisi alas. Muilta osin ihan hyvä ja jouheva rata. Ja kiva rataprofiili! Etenemä meillä oli 4,35 m/s.

http://youtu.be/vplWsPi3ppQ

B-agiradalla me sitten tehtiin se - nimittäin nollatulos! Vieläpä varsin sujuva sellainen, kun kipitettiin itsemme 4,07 m/s etenemällä sijoitukselle 2/23, eli toistaiseksi meidän paras sijoitus kolmosluokassa! :) Agisertikin kävi jo suhteellisen lähellä, kun meidän ja ykköseksi tulleen rata-ajassa oli eroa vain n. sekunnin verran. Tämän radan jälkeen mua kyllä taas vähän harmitti se ekan radan rima, kun nyt olisi muuten ollut tuplanolla SM:iä varten plakkarissa. Ja kivat nollapaineet tuli seuraavaa rataa ajatellen, kun nolla siltä radalta olisi tarkoittanut sitä, että tuplan lisäksi meidän SM-aginollatkin olisi sitä myöten tullut täyteen..

http://youtu.be/_184BBe-_Jc

C-agiradalle lähdin kuitenkin sikäli luottavaisin mielin, että rata ei profiililtaan vaikuttanut miltään hirveän hankalalta. Päätin myös, että keskityn vaikka pikkuisen pelaamaan varman päälle ohjauksen kanssa, ettei tulisi mitään hölmöjä väärän esteen hylkyjä tms. Mutta sitä kirosin jo alkuun mielessäni, kun puomi oli sijoitettu ihan radan loppupuolelle (4. viimeinen este). Se on semmoinen asetelma, josta en yhtään tykkää, kun sitten joutuu kontaktia jännittämään ihan viime metreille saakka, eikä mulla siinä vaiheessa enää oma hermo meinaa pitää, vaikka kuinka yritän ennen starttia hokea itselleni, että otat rauhassa ja varmistat sen kontaktin tarvittaessa vaikka kädellä ohjaamalla, jos ei muuta..

Ja niinhän siinä kävi, että muuten tehtiin puhdasta rataa, mutta puomilla rupesin hätiköimään ja jäin alasmenolla liian taakse, jolloin Mörkö loikkasi alasmenokontaktin yli. Ja siihen lopahti meikäläisen ohjaus ja Mörkö kävi maalihypyn loikkaamassa takaakiertona, eli hylyksi meni koko rata. Mutta eipä sillä hylyllä enää tuossa vaiheessa ollut merkitystä, kun puomi oli jo sössitty. Enkä siinä mielentilassa tietenkään älynnyt ottaa sitä kontaktia edes uusiksi ja sehän ei koskaan tiedä hyvää seuraavia ratoja ajatellen.. -__-

http://youtu.be/u4-UY3nJLiE

D-rata jäikin meidän osalta tosi lyhyeksi, kun mulla hävisi puomin jälkeen tuntuma ohjaukseen niin totaalisesti, ettei jatkamisessa vaan olisi ollut mitään mieltä. Mörkö teki tällä radalla niin törkeän loikan kontaktilla, ettei varmaan ikinä ennen. No vahingosta viisastuneena otettiin kontakti tällä kertaa uusiksi ja sen jälkeen olisi vielä saatu jatkaa rataa (tuomari sanoi rataantutustumisessa, että kerran saa halutessaan treenata jotain estettä ja jatkaa sen jälkeen kisanomaisesti, mutta jos toistamiseen jää treenaamaan, niin sitten suoraan pois radalta).

Mutta ei me sitten jääty räpeltämään radalle kovin paljon pidempään, kun mulla ei ohjaus vaan lähtenyt toimimaan ja Mörköllä oli sokka irti = ei hyvä yhdistelmä. Video on kuitenkin tästä nysäradastakin pakko julkaista, koska siinä näkyy tuo alun putki-puomi-erottelu, josta tuli tällä radalla ihan hitosti hylkyjä. Minäpä oon nimittäin aika hemmetin ylpeä, että selvittiin siitä ilman putkeen pujahdusta! :D

http://youtu.be/JebYSdLXLRg

Vaan kyllähän tämä meidän puomiongelma alkaa olla sitä luokkaa, että tarttis jotakin keksiä sille. Pitäisi vaan repiä itseä niskasta ja lähteä treenaamaan omalla ajalla jonnekin muualle kuin tuonne tuttuun halliin, jossa kontaktiongelmia ei yleensä ole.

Noh, onneksi sentään se yksi hyvä nollarata vähän lievensi puomiharmistuksia ja mökillä pääsi vielä kunnolla nollaamaan aivotkin. Koiratkin nautti, kun saivat toimia grillauksen virallisina valvojina ja pyöriä irrallaan päivät pitkät mökin pihapiirissä meidän kaksijalkaisten lilluessa paljussa. Oli mukavan väsyneitä koiria aina iltasella levittäytyneenä lattioille.. :) Talviturkkikin mulla lähti, joskin tosi pikaisesti vaan, kun tuppas tuo järvivesi olemaan vielä turhan jäätävää! 

Multia2015_04.jpg

Multia2015_01.jpg

Multia2015_02.jpg

Jedi päätti tiputtaa talviturkin ihan kirjaimellisesti.. Mörkö bongailee irronneita karvatuppoja järvestä. :D
Multia2015_03.jpg

Notskivahdit
Multia2015_05.jpg

Multia2015_06.jpg