En sitten millään malttanut olla paljastamatta asiaa heti otsikossa.. :D

Viime lauantaina 6.6. lähdettiin tekemään Arin ja Tuijan kanssa tarkoituksellinen kahden näyttelyn tournee, kun Muhoksen ja Haapajärven ryhmänäyttelyt osuivat samalle päivälle. Ei noita koko 5-ryhmän ryhmänäyttelyitä liiemmin tällä suunnalla ole ollut, joten asiaa pähkäiltiin ja päätettiin, että yritetään saada ne ympättyä yhteen reissuun, kun "eihän Muhos ja Haapajärvi ole edes kaukana toisistaan".

No eipä.. Tai sanotaanko, että en kuitenkaan ihan ollut varautunut, että paikkojen välillä olisi arviolta kahden tunnin ajomatka, vaan tämä selvisi torstai-iltana, kun rupesin aikatauluja tarkemmin miettimään. Eihän tuo pari tuntiakaan sinänsä ole matka eikä mikään - paitsi siinä tapauksessa, jos kehä ekassa näyttelyssä alkaa klo 10 ja toisessa paikassa pitäisi olla suunnilleen puoliltapäivin! Eli pikkuisen sai taas jännätä noita aikatauluja, mutta onneksi siihen on jo jossain määrin totuttu..

Haapaj%C3%A4rvi01.jpg

Muhoksen näyttelyssä göötit tuomaroi ruotsalainen Kurt Nilsson, joka saneli Mörköstä Erittäin Hyvän arvostelun. Kukaan kolmesta paikalla olleesta uroksesta ei saanut SA:ta, joten urosten serti jäi jakamatta kokonaan. Mörkö esiintyi hyvin, eikä ollut moksiskaan, vaikka kehässä ollut pöytä oli kyllä kaikkea muuta kuin asiallinen arvostelupöytä! Kyseessä oli nimittäin joku epämääräinen ja epävakaa pulpetin tapainen, jonka päälle ei edes levitetty mitään mattoa tai alustaa, joten lakattu puupinta oli tassujen alla melkoisen liukas..

Kurt Nilssonin arvostelu Mörköstä oli suomennettuna tällainen:
"Maskuliininen. Hieman ulkonevat silmät. Voisi olla tyypillisempi ilme. Hieman korkeajalkainen. Hyvä rintakehä. Voisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hyvä takaa."
EH AVK1

Haapaj%C3%A4rvi07.jpg

Haapaj%C3%A4rvi05.jpg

Haapajärveä kohti päästiin lähtemään muistaakseni joskus puoli yhdentoista aikaan ja Ari sujuvasti ajeli perille hieman nopeammin kuin karttaohjelma oli ajoajaksi ennustanut, joten ei meillä onneksi kiire edes tullut. Haapajärvellä göötit tuomaroi Erja Nummi, joka olikin mulle ihan uusi tuomarituttavuus. Ehdittiin näyttelypaikalla seurata hyvä tovi edeltävän rodun arvostelua ja useampikin koira taisi saada myös H:n, eli pikkuisen kyllä pisti jännittämään oma vuoro Mörkön kanssa. :D Tuomari vaikutti todella ystävälliseltä ja selitti antamansa laatuarvosanat ja sijoitukset suullisesti esittäjille.

Gööttejä oli ilmoitettu näyttelyyn neljä, kaksi urosta (Mörkö ja Mörkön veli avoimeen luokkaan) ja kaksi narttua (Tuijan Karkki veteraaneihin ja Milli avoimeen luokkaan). Mörkö tuntui olevan tosi hyvällä fiiliksellä kehään mennessä, eikä sitä edes nurmikenttä hajuineen häirinnyt. Oli tosi mukava näyttelypaikka tuo urheilukenttä, kun nurmi oli niin tasainen ja lyhyeksi ajettu! Mörkö esiintyi minun mielestä todella kauniisti ja taisipa tuomarikin tämän pistää merkille.. Tuli vaan jotenkin sellainen tunne. Kuulin sivukorvalla pätkiä arvostelusta ja enimmäkseen ne olivat positiivisia. Ehkä vähän pidätin hengitystäkin laatuarvosanaa odottaessa ja ERI:hän sieltä tuli!

Haapaj%C3%A4rvi06.jpg

"Well, hello there!"
Haapaj%C3%A4rvi01_wellhello.jpg

Seuraavaksi arvosteluvuorossa oli Mörkön velipoika, joka sai erittäin hyvän. Mörkö sijoittui siis avoimen luokan ensimmäiseksi - ja tuomari antoi kuin antoikin sille myös SA:n! Eli sen myötä Mörkö sai viimein kolmannen sertinsä ja TULI SUOMEN MUOTOVALIOKSI! Huh, nyt se siis oikeasti on totta! Vaikka välillä meinasi jo usko loppua meidän näyttelytuurin suhteen, niin näköjään se onni voi sittenkin osua kohdalle silloin, kun sitä ei oikeastaan edes odota. :D 

Haapaj%C3%A4rvi08.jpg

Jos jo tämä valioituminen oli enemmän kuin sata jänestä, niin kehän kruunasi vielä se, että tuomari tykkäsi Mörköstä sen verran paljon, että päätti valita sen myös rotunsa parhaaksi! Huisia! Päästiin siis Mörkön kanssa myös ensimmäistä kertaa ryhmäkehään. Ryhmäkehässä Mörkö kävi heiluttelemassa häntää, mutta sen kummempaa menestystä ei tullut. Vaan väliäkös hällä! Nyt on näyttelyistä saavutettu se, mitä on toivottu ja jos jotain muuta vielä joskus kohdalle osuu, niin se otetaan tietenkin kiitollisena vastaan, mutta ei revitä ressiä asiasta. :) 

Erja Nummen arvostelu Mörköstä oli tällainen:
"Oikea tyyppi ja mittasuhteet. Oikeat pään linjat ja ilme. Kaunis kaula ja ylälinja. Sopiva luuston vahvuus. Hyvä rintakehän pituus. Niukka eturinta. Melko etuasentoiset lavat. Paremmin kulmautunut takaosa. Sopiva raajaluusto. Vapaat sivuliikkeet, leveät edestä. Oikealaatuinen karvapeite. Ryhdikäs esiintyjä."
ERI AVK1 SA PU1 SERT ROP FI MVA

Haapaj%C3%A4rvi03.jpg

Haapaj%C3%A4rvi04.jpg

Haapajärven pystit ja rusetit. Oli mukavan erinäköisiä palkintoja vaihteeksi!Haapaj%C3%A4rvi09.jpg