Tänään kävimme Mörkön kanssa testaamassa Tornion uuden koiraharrastushallin osallistumalla siellä järjestettyihin avajaisagilitykilpailuihin. Halli on Pohjois-Suomen suurin ja oli se kyllä sen näköinenkin! Mukavasti tilaa sekä radalle, että koirien häkeille. Ja olipa siellä myös jokunen lämmittelyeste tarjolla. Ja pohja oli mukavan pehmeä/joustava, mutta samalla pitävä. Oikein mielellään tuolla kirmaili koiran kanssa! :) Vähän koleaa meinasi ajoittain olla radan laidalla seisoskellessa, mutta tämäkin toivottavasti korjautuu myöhemmin, kun lämmityssysteemit saadaan toimintaan.

Tuomarina kisoissa toimi Anders Virtanen, jonka radoilla Mörkö on käynyt yhden ainoan kerran I-luokassa (meidän ekoissa virallisissa kisoissa ja sai silloin heti ekalta radalta LUVAn). Jedi puolestaan on ehtinyt kisata Andersin radoilla enemmänkin I- ja II-luokassa, mutta kolmosten kisoissa Anders ei ole vielä kertaakaan ennen tätä sattunut meille tuomariksi. Joten mielenkiinnolla odotin, että millaisilta ne kolmosluokan radat tuntuvat!

Ja mukavia ratoja ne kyllä oli, kuten alempien luokkienkin radat. Sellaisia, että melko paljon pääsi baanaamaan täysiä, mutta kuitenkin oli myös tarkkuutta vaativia kohtia. Hyppäriltä mulla ei valitettavasti ole videota, kun en älynnyt pyytää ketään kuvaamaan, mutta ratapiirros on nähtävillä Andersin kotisivuilla. Tulokseksi saatiin 5, kun yhdellä putkella (8. este) Mörkö juoksi mun jalkoihin pahki ennen kuin taipui sinne putkeen. Muuten hyvä ja muistaakseni myös varsin vauhdikas rata. :)

Toinen rata meni muuten kivasti, mutta Mörkö varasti lähdössä ja keinu oli tällä kertaa niin hirveää räpellystä, että taidettiin ottaa alasmenolta peräti kaksi virhettä! Tai en mie ainakaan keksi, että mistä muustakaan tuo toinen virhe olisi voinut tulla, kun ei siinä keinun jälkeen muistaakseni tapahtunut mitään virheen arvoista, kun seuraavan hypyn rimakin pysyi ylhäällä jne. Eli keinulla taisi vaan käydä niin, että Mörkö ponnisti alasmenolta kontaktin yli ja niin hyvissä ajoin, ettei keinu ollut vielä ehtinyt osua maahan = kaksi erillistä virhettä. Vähän harmi sinänsä, koska puhtaalla radalla meidän aika olisi todennäköisesti riittänyt 2. sijaan ja olisi saatu serti.. Mutta ei voi mitään. Hyvä vaan välillä muistuttaa itselleen, että miten pienestä asiat voi joskus olla kiinni. :D

Video B-radalta:
http://youtu.be/Py5ilF1d_K0

Viimeiseen rataan olin meidän osalta tyytyväinen muuten, mutta taas Mörkö varasti lähdössä ja mun tekemä takaaleikkaus 3. hypylle ei kääntänytkään sitä riittävän tiukasti, joten Mörkö irtosi ylimääräiselle hypylle. Sitä lukuunottamatta puhdas rata, eli niin sanotusti ihan hyvä hylly. :) Uskaltauduin hylkäyksen jälkeen kokeilemaan radalla vähän uskaliaampia ohjauksia kuin mitä olin suunnitellut (esim. kepeille vientiä en varmistellut niin paljon kuin ensin aioin ja ennen puomia olevalle hypylle tein persjätön) ja hyvinhän ne onnistui. Eli uskallusta vaan itselle lisää ja luottoa koiraan ja vastaavia ohjauksia käyttöön ihan normaalitilanteissakin!

Video A-radalta:
http://youtu.be/vzhlbQAgGAE

Ratojen videoinnista ja matkaseurasta kiitos Tuijalle! :) Hyvä mieli jäi noista Tornion radoista, vaikkei kaikki planeetat tänään meidän puolella ollutkaan. Parasta kuitenkin on, kun mukana on tällainen aina iloinen ja innokas kisakaveri. <3

Tornio_171015.jpg