Eikös sitä sanota, että joskus hetken mielijohteesta tehdyt ratkaisut on niitä parhaita? Tai emminä tiiä, että sanooko niin oikeasti kukaan - paitsi minä nyt. :D Sarjassamme sellaisiin ideoihin kuului tämä Kuopion reissu 30.4-1.5. OKK:n joukkuehakuaika agilityn SM-kisoihin lähestyi ja mulla olisi tehnyt mieli vielä muutamaa nollatulosta yrittää sitä varten metsästää. Mutta kun ei täällä suunnalla ollut enää "deadlineen" mennessä sellaisia kisoja, joihin mulla olisi ollut mahdollisuus osallistua. Toiseksi viimeisenä ilmoittautumisiltana osui sitten silmään nämä hieman kaukaisemmat ACE:n kisat Kuopiossa ja siitä se ajatus sitten lähti.. 

Väläytin tätä loistavaa ideaani ensin Arille, mutta sieltä tuli heti punaista valoa koko suunnitelmalle. Vaan en mie siitä vielä lannistunut, vaan kysyin seuraavaksi puolivitsillä Kaisa-ystäväiseltäni, että lähtisikö hän mulle kaveriksi tuolle reissulle ja Kaisa innostuikin ehdotuksesta. Semmoinen pieni irtiotto arjesta, tyttöjen (+Mörkön) reissu Kuopioon, yö hotellissa ja siinä sivussa vähän koirahommia. Ei minusta yhtään pöllömpi suunnitelma. Eipä sitten muuta kuin hotellihuone varaukseen ja ilmoittautumiset vetämään!

Ratoja oli juostavana kaikkiaan kuusi: kolme lauantaina ja kolme sunnuntaina. Lauantain minikolmosten radat tuomaroi Katarina Virkkala ja sunnuntain tuomaroinneista vastasi Esa Muotka. Aikataulut menivät meidän kannalta varsin mukavasti, kun molempina päivinä minikolmosten vuoro oli vasta iltapäivästä, joten meidän ei tarvinut lähteä Oulusta ajelemaan ihan hirvittävän aikaisin (väsytti toki silti, kun ei yöllä osannut mennä ajoissa nukkumaan) ja sunnuntaina saatiin rauhassa nukkua hotellilla ja käydä aamupalalla. Kelitkin suosivat! Aurinko paistoi ja oli mukavan lämmintä. Eipä paljon takkia tai kaulahuivia tarvinut ulkona, vaan pelkällä hupparilla pärjäsi hyvin.

Kuopiossa ollaan muutamia kertoja kisattu aiemminkin, mutta nämä vappukarkelot olivat nyt sellaisessa hallissa (Koirakeskus Metka), jossa ei olla aiemmin käyty. Oli ihan mukava paikka ja hallin pohjana ollut tekonurmi tuntui hyvältä juosta.

Lauantain ekalta radalta tehtiin melkein nolla, kun rata meni muuten virheittä, mutta lopussa tuli yksi rima alas. Toisella radalla tuli virhe keppien aloituksesta ja lopulta hylkäännyttiin, kun Mörkö valitsi (ei-niin-yllättäen) putken puomin sijaan. Kahdesti. Semmoinen pieni "déjà-vu" -olo tuli jostain syystä (ks. viime postaus OKK:n kisoista). :D Puomin kontaktin olin ottamassa uusiksi, kunnes muistin, että tuomari rataantutustumisessa sanoi, että ei jäädä treenaamaan, joten siksi en kehdannut tuossa sen kauempaa jumittaa.

Hyppyrata mun piti ihan katsoa toistamiseen videolta, kun en ensin meinannut hoksata (enkä muistanut), että missä kohtaa meillä tällä radalla tuli virhe. Mutta yksi rimahan siellä taas tipahti alas radan alkupuolella, joten semmoinen meille tyypillinen yhden virheen rata tuli tästä(kin). :)

Kaisalle kiitos kaikkien ratojen videoinnista kumpanakin päivänä!

http://youtu.be/A79TP1XL1Vk

http://youtu.be/MFZlZnSFU34

http://youtu.be/1X8FbZ0F_XU

Kisapäivän päätteeksi suunnattiin hotelli Puijonsarveen elpymään hetkeksi ja lähdettiin sitten käymään kaupungilla vähän kävelemässä, Mörkö mukana tottakai. Ruokaakin piti saada metsästettyä. Jonnekin sushipaikkaan olisimme halunneet, mutta sellaista emme Kuopion keskustasta onnistuneet löytämään. Vaan onneksi ruokakaupasta löytyi ongelmaan sentään vähän helpotusta! Ostettiin kaikki, mitä hyllyssä oli jäljellä..

Agility_vappu2016_1.jpg

Meille oli hotellissa annettu käyttöön vähän keskivertoa parempi huone, joka tarkoitti käytännössä sitä, että meillä oli siellä oma sauna! Ja varsinainen minisauna olikin, mutta kyllä sinne kaksi ihmistä mahtui ihan hyvin löylyttelemään. Eipä ole aiemmin sattunut saunallista hotellihuonetta kohdalle. :D Yllättävän myöhään jaksoimme valvoa kovasta väsymyksestä huolimatta, mutta unta ei kyllä sitten sängyssä tarvinut paljoa houkutella. 

Sunnuntaiaamun hotelliaamupala, nomnom!
Agility_vappu2016_2.jpg

Ja aamupalamahan kanssa olikin sitten hyvä lähteä iltapäivästä kirmailemaan agilityradalle.. 

Sunnuntain hyppyradasta jäi kiva fiilis. Harmi, kun keppien aloitus ei onnistunut suunnitelmien mukaan, kun muuten rata olisi taas ollut sitä vaille virheetön. Pienestä se on kiinni. Myös ekalla agiradalla keppien aloitus epäonnistui. Nämä oli jostain syystä meille hankalia keppikulmia, kun ei meillä yleensä ole pujottelun kanssa ongelmia.. Tämä rata myös hylkääntyi myöhemmin, kun otin puomin kontaktin uusiksi. Esa oli luvannut, että rataa sai jatkaa, vaikka joutuisi ottamaan jonkun kontaktin uusiksi, joten hyödynnettiin tämä tilaisuus ja mentiin rata loppuun. 

Sitten olikin jäljellä enää yksi ja viimeinen agilityrata. Viisi rataa oltiin nyt harjoiteltu ja kuudes oli vihdoin se nolla! Eli eipähän sentään ihan ilman kisakirjamerkintöjä tarvinut kotimatkalle lähteä. Ehkä mie tarvitsin pikkuisen henkistä painetta, että saatiin tulosta aikaiseksi.. :'D Olihan tuo vähän sellainen taistelunolla, jonka "kruunasi" mun nilkan muljahtaminen radan lopussa ennen toiseksi vikaa hyppyä, mutta hieno fiilis tuli silti! Meidän sijoitus oli 4,05 m/s etenemällä kuudes.

http://youtu.be/4QzPw3WMCJg

http://youtu.be/rgUGbE5oTmg

http://youtu.be/sRURtwNHgJw

Aktiivisuusrannekkeen mukaan oli kohtuullisen aktiivinen viikonloppu pitkistä automatkoista huolimatta: lauantaina askeleita kertyi likemmäs 29 000 ja päivän aktiivisuustavoitteesta täyttyi 230%. Sunnuntain askelmääräksi tuli hippasta vajaa 26 000 ja aktiivisuustavoitteesta täyttyi 203%. Olisipa mielenkiintoista tietää, että mitkä nuo lukemat olisi koiralla, joka kuitenkin agiradalla tekee vielä enemmän töitä kuin ohjaaja..

Oli kyllä mukava reissu kaikin puolin, Kaisalle iso kiitos seurasta! Ja Mörkö vaan on yhä edelleenkin ihanan helppo ja mukava reissukaveri. <3

Agility_vappu2016_3.jpg