Meillä oli toissa viikon torstaina (11.02.10) viimeinen kerta tuota pentutokoa Jedin kanssa ja sen kunniaksi "koutsi" oli järkännyt meille leikkimielisen kilpailun, jossa testattiin muutamia noista asioista, joita ollaan tunneilla harjoiteltu. Kilpailun aikana sai kehua ja palkata koiraa jne., koska tarkoitus oli ensisijaisesti luoda pennuille positiivisia kokemuksia tuollaisesta "kilpailunomaisesta" tilanteesta, jossa ohjaajaa jännittää, hermostuttaa jne. :D

Liikkeiksi oli valittu kytkettynä seuraaminen, joka sisälsi käännökset vasemmalle ja oikealle, sekä täyskäännöksen, hyppy, merkille meno, luoksepäästävyys ja minuutin paikallamakuu. Toisin kuin "oikeissa" tokokisoissa, meillä nuo ryhmäliikkeet (luoksepäästävyys ja paikallaolo) oli tarkoitus ottaa vasta yksilöliikkeiden jälkeen, jotta pennut olisivat vähän saaneet kulutettua ylimääräisiä energioja. Nyt vain sattui käymään niin, että meidän tunnin loppupuolella toinen treeniporukka meni sopivasti pudottelemaan lumia hallin katolta, josta kuului niin hirveän iso pauke, että tuo paikallamakuu päätettiin jättää kokonaan välistä, ettei pennut säikähdä ja mene liikkeen harjoittelu pipariksi.

Luoksepäästävyys ehdittiin kuitenkin ottaa ennen paukuttelun alkamista ja se menikin Jedillä ihan mukavasti - tuloksena täysi kymppi! Mulla oli makupala kädessä, mutta palkkasin Jedin vasta sen jälkeen, kun ohjaaja oli käynyt meidän luona, ja hyvin pysyi Jedi sen ajan paikallaan perusasennossa.

Myös seuraamisesta saatiin 10 pistettä. Jedi seurasi innokkaasti koko matkan, vaikka ei ollakaan ihan noin pitkiä seuraamispätkiä vielä harjoiteltu ja vaikka palkkasin sen vasta ihan liikkeen lopussa! :) Myöskään käännöksiä ei olla vielä kauheasti ehditty reenata, mutta täyskäännöstä lukuunottamatta nekin menivät hyvin. Täyskäännöksessä oli vähän haahuilua (mulla meinasi itsellä mennä jalat solmuun, kun rupesin jahkailemaan, että kumpaan suuntaan se käännös pitää suorittaa :D). Tuo ei kuitenkaan vaikuttanut pisteisiin, koska ohjaaja otti arvostelussa huomioon, kuinka paljon ollaan noita liikkeitä ehditty harjoitella.

Hyppyä ollaan reeneissä harjoiteltu vain kerran aikaisemmin, joten jokainen koirakko sai ottaa yhden harjoituskierroksen ennen varsinaista "koesuoritusta". Jedi hyppäsi esteen yli namin avustuksella (pysyin itse esteen toisella puolella, mutta houkuttelin kädellä ja namipalalla Jedin hyppäämään ja kääntymään esteen toisella puolella minua kohti). Jedi tosin hyppäsi esteen yli aika matalalta.. Niin, että hyppy vaikutti ehkä puoliksi kiipeämiseltä. :D

Sitten oli varsinaisen koesuorituksen vuoro. Perusasennosta annoin Jedille hyppykäskyn, ojensin kättä (ja namia) eteenpäin ja otin samalla yhden apuaskeleen lähemmäs estettä. Ja Jedihän hyppäsi. Ja kääntyi käsiohjauksella esteen toisella puolella ympäri ja jäi seisomaan paikalleen, kun otin itse muutaman askelen taaksepäin. Sen jälkeen palkkaus ja koiran vapautus.

Oikeastihan tuo liike menee niin, että koiran pitää seisoa paikallaan esteen toisella puolella, kun ohjaaja kävelee sen viereen ja käskee perusasentoon, mutta meillä liikettä oli vähän lyhennetty, koska harjoittelu on kaikilla vielä niin vaiheessa. Hypystä saatiin pisteitä 7,5. Ja palautteeksi, että mie ehkä varmistelen koiran suoritusta vähän liikaa, kun Jedi olisi todennäköisesti hypännyt esteen yli myös ilman, että menin itse lähemmäs estettä (tästä suurimmaksi osaksi johtui myös nuo pistevähennykset).

Myös merkille menoa saatiin kokeilla kertaalleen ennen varsinaista suoritusta, joka olikin ihan hyvä, koska merkkinä oli tällä kertaa nurinpäin käännetty ämpäri, jollaisella ei olla liikettä aikaisemmin harjoiteltu. Mutta eipä tuo Jediä tuntunut haittaavan, samalla lailla teki liikkeen kuin muidenkin "merkkien" kanssa on tehnyt. :)

Varsinainen koesuoritus meni sitten niin, että seisoin itse n. metrin päässä ämpäristä, otin Jedin perusasentoon ja ohjaajan luvalla annoin merkki-käskyn ja näytin samalla käsimerkin, jolloin Jedi syöksähti ämpärin taakse seisomaan, jonka jälkeen syöksähdin salamana palkkaamaan sen. :D "Palkkausrefleksi" tuli niin automaattisesti, että vasta jälkeenpäin hoksasin kysyä ohjaajalta, että olisinko saanut vielä palkata, vai olisiko pitänyt malttaa odottaa ohjaajan ilmoitusta, että liike on päättynyt. Onneksi ohjaaja sanoi, että tottakai sai palkata. Ja Jedin suoritus oli kuulemma niin hyvä, että saatiin pisteitä 9,5! Puoli pistettä lähti siitä, että Jedi oli hieman koskenut merkkiin syöksyessään innoissaan sen taakse. :D Jedi on kova poika käyttelemään tassujaan, joten pitää ruveta opettamaan, että se menisi vähän kauemmas merkin taakse, ettei tule kiusausta huiskia sitä tassuilla, vaikka se kuin kiva kapistus olisikin. ;)

Kokonaisvaikutuksesta saatiin 10 pistettä, joten kokeen loppupisteiksi tuli 47/50, ja niillä irtosi sijoitus 2/4! Ei siis lainkaan pöllömpi päätös tokokurssille ja ehkä sen perusteella voisi ajatella, että ollaan me ehkä jotain opittukin. ;) Nyt sitten mietitään Jedin kanssa, jotta minne seuraavaksi suunnataan jatkamaan tokoilua.