Mörkön kanssa käytiin 6.4. Oulun Koirakerhon agilitykisoissa, jossa oli juostavana kolme rataa. Tuomarina kisoissa toimi Ritva Herrala, joka oli mulle tuomaririntamalla uusi tuttavuus. Ykkösluokan radat olivat minun mielestäni varsin mukavia juosta: radat vaikuttivat ehkä näennäisesti helpohkoilta, mutta jokaisessa oli yksi tai useampi "ansakohta", jotka toivat ratoihin sopivasti haastavuutta ja ohjauksen kanssa piti olla tarkkana, jos halusi virheiltä välttyä. 

Ensimmäinen agirata (D) meni mun ja Mörkön osalta hyllyttelyksi, kun tein vähän tyhmän ratkaisun päätyessäni ohjaamaan muurin sen oikealta puolelta, jolloin taisin vetää omalla rintamasuunnallani Mörkön muurin jälkeisen putken väärään päähän. Kuvittelin ehtiväni tuolta puolen ohjaamalla omalla kropalla blokkaamaan tuon putken väärän pään, vaan toisin kävi. Muilta osin rata oli aika onnistunut, mitä nyt puomin alasmenokontaktista Mörkö loikkasi komealla kaarella yli.. Siinäkin olisi pitänyt vaan antaa Mörkön juosta itsekseen alas, eikä ruveta hosumaan omilla käsillä. A-esteelläkään osuma kontakille ei ollut ihan paras mahdollinen, vaan olisi voinut osua keskemmäs kontaktialuetta.

Siihen olen erityisen tyytyväinen, että sain A:n jälkeisen hypyn jälkeen ohjattua Mörkön ilman isompia ongelmia putken kauempaan päähän, vaikka muistaakseni siinä kohtaa koiran juoksulinja vietti melko suoraan kohti sitä putken lähempää, väärää, päätä! Jotain tämän radan "piilohaastavuudesta" kertonee se, että yksikään koirakko missään säkäluokassa ei tehnyt nollatulosta.

Toinen agirata (E) sujui meidän osalta varsin kivasti ja mie itseasiassa luulin radan loppuun saakka, että oltiin tultu nollatuloksella maaliin, mutta valitettavasti puomin alasmenokontaktilla oli tuomarin mukaan tullut virhe tälläkin radalla, joten lopputuloksena 5 ja sijoitus 2. Omaan sivusilmään näytti, että Mörkö olisi osunut kontaktille tosi hyvin, mutta ilmeisesti sitten ei. Videokin on pikkuisen liian takaviistosta kuvattu, jotta voisi kontaktiosumasta sanoa mitään varmaa, joten näillä mennään. :) Mörkön etenemä radalla oli mukavat 4,12m/s ja se olikin mineissä tuon radan nopein aika: ihanneajan alitusta tuli -13,05 sekuntia.

Kolmas ja viimeinen rata olikin sitten hyppyrata (F). Rata meni muuten suht mukavasti, mutta nyt kun virheitä ei voinut tulla puomilla, niin eiköhän tällä radalla töpännyt sitten vuorostaan kepit, jotka taas kahdella edeltävällä radalla olivat menneet tosi hyvin. :D Selkeästi keppien aloitus tällä viimeisellä radalla oli vaikeammassa kulmassa edeltävään putkeen nähden kuin aiemmilla radoilla. Itse tein virheen ja menin turhan lähelle keppejä vastaanottamaan Mörköä, jolloin aloitus lipsahti toiseen keppiväliin. Jälkiviisaana mun olisi pitänyt putken jälkeen suoristaa Mörkön lähestysmislinjaa kepeille enemmän, vaan ensi kerralla sitten toivottavasti fiksumpana. 

Muilta osin rata meni puhtaasti, joskin itse meinasin vielä loppuradasta sössiä ohjauksen muurin jälkeiselle putkelle, kun rupesin tekemään ennen muuria takaaleikkauksen, jolloin meinasin jälleen vetää Mörkön omalla liikkeellä väärään päähän putkea, vaan sain tilanteen sentään joten kuten korjattua ja virheiltä vältyttiin. Rataantutustumisessa en ollut tuollaista takaaleikkausta suunnitellut, joten mikälie aivopieru iski kesken radan.. :D Tällä radalla sijoituttiin Mörkön kanssa vitosen tuloksella kolmansiksi.

Tässä meidän kaikki kolme kisarataa yhteen videoon niputettuna:
http://youtu.be/5cs1pffVCmQ

Kaiken kaikkiaan olen meidän kisapäivään tyytyväinen, vaikkei sitä nollatulosta ihan saatukaan kotiinviemiseksi. Vaan ei se kaukana ollut, joten tästä on hyvä jatkaa! Virheiden osalta saan aika pitkälle tuijotella peiliin, koska Mörkö menee varsin hyvin sinne, minne meikäläinen joko tarkoituksella tai tahattomasti ohjailee. Puomin alasmenokontakti on meillä se, joka mua eniten radalla jännittää, koska ainakin vielä tässä vaiheessa se on aina vähän tuurista kiinni, että osuuko se kohdalleen vai ei. Muita isompia ongelmia meillä ei mun mielestä sitten olekaan (mutta koputellaan varmuuden vuoksi puuta :D), joten varmasti meillä on kaikki mahdollisuudet onnistua, kun vaan saan ohjauksen osumaan kohdalleen. Seuraavia kisoja odotellessa!