Juhannusviikonlopun sunnuntaina suunnistettiin Rovaniemen kansainväliseen näyttelyyn, jonne oli ilmoitettu vain 5 pemua. Harvinaisen pieni osallistujamäärä, kun katsoo noita pemujen nykyisiä osallistujamääriä yleensä. Vaan pienestä osallistujajoukosta huolimatta melko narttuvoittoisella kokoonpanolla mentiin jälleen, kun näistä viidestä osallistujasta vain yksi oli uros. :D 

Tuomarina pemuilla toimi Ricky Gouws -niminen nainen niinkin kaukaa kuin Etelä-Afrikasta. Ihan uusi tuomarituttavuus, eikä nimen googlettelukaan tehnyt oikeastaan hullua hurskaammaksi. Paitsi siinä mielessä, että selvisi tuomarin olevan tosiaan nainen.

Ennen pemuja tuomari arvostelu mm. bordercolliet ja cardiganit. Tuomari käytti kunkin koiran arvosteluun paljon aikaa ja koirien arvostelut olivat hyvin pitkiä ja perusteellisia. Kieltämättä se oli pienoinen yllätys, mutta erittäin positiivinen sellainen! :) Tuomari myös hymyili paljon, käsitteli koiria kauniisti ja jutteli niille kehässä, joten kaikin puolin jäi tuomarista hyvä kuva jo ennen oman koiran vuoroa. 

RovaniemiKV2013-2-normal.jpg

Uroksissa Nemo (Tejakes Full Of Life) keräsi potin kotiin ollen PU1 kera sertin ja cacibin. Onnea Heidi! :) Narttujen avoimessa luokassa oli 2 koiraa, joista Nala sijoittui ensimmäiseksi. Toisena avoimessa luokassa oli Kerttu (Suukkosuun Kiss Of Fire), joka oli nyt ensimmäistä kertaa näyttelyssä sitten äippälomansa ja palautunut pentujen jälkeen loistavasti! :)

Ja viimeistään tässä vaiheessa meikäläistä rupesi jännittämään oikein toden teolla.. 

Neljästä nartusta - 1 junnu, 2 avointa ja 1 valio - kaikki saivat erinomaisen ja SA:n, joten jokainen oli mukana myös paras narttu -kehässä. Valionartun (Puksipuun Tulisuudelma eli Lotta) tuomari tuli kättelemään ensimmäiselle paikalle ja myöhemmin Lotasta tuli myös ROP, onnea Mirkalle!

Hetken mietittyään tuomari tuli seuraavaksi kättelemään minua, eli Nala sijoittui nartuissa toiseksi ja mikä parasta: se kauan kaivattu kolmas ja viimeinen SERTI oli viimein tosiasia ja sen myötä Nalasta tuli Suomen muotovalio!! :) :) Kerttu sijoittui kolmanneksi kera varasertin ja junnunarttu Suukkosuun Magic Spell neljänneksi. 

RovaniemiKV2013-4-normal.jpg

Nalalla on jo olemassa oleva serti Norjasta ja Ruotsista, joten siitä tulee myös Norjan ja Ruotsin muotovalio, kunhan kyseisten maiden Kennelliitot ovat valionarvot vahvistaneet. Eikä siinäkään vielä kaikki (kuten OstosTV:ssä sanotaan) -> koska Nala on nyt kolmen eri Pohjoismaan valio, tulee se saamaan lisäksi Pohjoismaiden valio -tittelin

Tämä oli Nalan 41. näyttely Suomessa (+ siihen päälle yksi näyttely Norjassa ja kolme Ruotsissa), mutta parempi vähän myöhään kuin ei silloinkaan. Eipähän sentään "ihan" ehditty sinne veteraaniluokkaan asti valioitumaan, kuten taisin jossain toisessa blogikirjoituksessa heittää.. ;) Ja jos multa kysytään, niin kyllä tuo kiertäminen on kannattanut.

Nalan arvostelu, tuomarina Ricky Gouws (Etelä-Afrikka):

"Feminine red & white bitch. Exc. size & subtance. Good type. Feminine head. Correctly placed ears, rounded at the tips. Muzzle ratio 3:5. Well arched neck. Well angulated shoulders. Deep brisket reaching to the elbows. Level topline. Strong loin. Looking above; good waist. Sloping croup, strong loin. Fox-brush tail, correct lenght. Moving well front & rear."

ERI AVK1 SA PN2 VACACIB SERT -> FI NO SE POHJ MVA!

RovaniemiKV2013-8-normal.jpg

Myös Mörkö oli Rovaniemellä mukana ja tuomarina gööteillä Marianne Holm, joka arvosteli pemut viikkoa aikaisemmin Sotkamon ryhmiksessä. Koska tiesin nyt jo ennestään, että kyseessä oli melkoisen tiukka tuomari, joka "sakotti" keskeneräisyydestä, ei mulla ollut kummoisia odotuksia kehän suhteen. Mutta pitihän se lähteä koittamaan, kun kerran ilmomaksu oli tullut maksettua ja joku optimistin poikanen mun korvien välissä koitti hokea, että "kun eihän sitä koskaan tiedä".. :D

RovaniemiKV2013-7-normal.jpg

Mörkön esiintymiseen olin melko tyytyväinen, mutta se ei kuitenkaan tällä kertaa auttanut, vaan keltainen kortti vilahti ja Mörkö nappasi elämänsä ensimmäisen H:n eli Hyvän. :D Mörkön veli Sisu (Kopiaisen Bienoinen Yllätys) puolestaan oli ROP elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä ja Ukko (K. Bikkuinen Ukko) sai EH:n. Eli melkoisen värisuoran saivat veljekset aikaiseksi. :D Onnea vielä Sisun kotijoukoille hienosta näyttelyuran korkkauksesta! 

Junnu-uroksetRovaniemiKV2013-6-normal.jpg

Jonain toisena päivänä Mörkön H olisi voinut harmittaa vähän enemmän, mutta tällä kertaa tuo Nalan valioituminen pisti kyllä reissun kokonaisuudessaan erittäin paljon plussan puolelle. :D Ja H:sta huolimatta Mörkön arvostelu oli kuitenkin varsin hyvä, joten sen suhteen ei valittamista. Toiset tuomarit vaan rokottaa joistain asioista enemmän kuin toiset ja se näkyy sitten laatuarvosanassa. :) Mörkön kohdalla ratkaiseva asia taisi tällä kertaa olla tuo "jalkavuus".

Mörkön arvostelu, tuomari Marianne Holm:

"Urosmainen, vielä hieman ilmavan ja korkearaajaisen vaikutelman antava, hyvä vahva pää, erinomainen kaula ja eturinta. Oikea rungon tilavuus ja muoto, liikkuu hieman ulkokierteisesti, sivulta hyvin"

JUN H

RovaniemiKV2013-5-normal.jpg