Marraskuussa kävin Jedin ja Mörkön kanssa OKK:n Animagi Areenan "avajaisepiksissä", siis agility-sellaisissa. Tarkoitus oli käydä testaamassa, miten mun halpislenkkareissa riittää uuden hallin keinonurmella pito, kun viikkoa myöhemmin oli ne viralliset kisat tiedossa (joista kirjoittelinkin jo aiemmin tänne). Ja samalla ajattelin hyödyntää tilaisuuden käydä treenaamassa molempien gööttipoikien isoimpia ongelmakohtia, eli Mörkön kanssa puomin pysäytyskontaktia ja Jedin kanssa lähdössä odottamista.

Kaisa lähti mulle seuraksi ja otti radat myös videolle. Oli kiva saada kerrankin sellaiset videot, joissa menin Jedin ja Mörkön kanssa saman radan! Ihan mielenkiintoista tarkastella jälkeenpäin, että miten ne koirien luonne-erot oikeasti näkyy samanlaisella radalla. Menin radan molempien kanssa kahteen kertaan ja voin kertoa, että tuli muuten kivasti juoksemista! Jedi ja Mörkö olivat lähtöjärjestyksessä ihan loppupäässä ja niiden välissä taisi olla vain pari koiraa - ja ratojen uusinnat tulivat heti perään. Eli neljän radan välissä ehdin "hengähtää" juuri ja juuri sen verran, että sain koiran vaihdettua. Vaan ei onneksi loppunut kunto silti kesken. :D

061114_Jedi.jpg

Radoilta saatiin mitä haettiinkin, eli sitä treeniä. Alempana videot sekä Jedin, että Mörkön uusintayrityksestä. Näiltä radoilta HYL molemmille: Jedi karkasi kertaalleen lähdöstä ekan hypyn yli, jonka jälkeen palautin sen takaisin lähtöön (treeneissä Jedi pysyy hyvin lähdössä, joten tämä oli juuri sellaista treeniä, mitä kaivattiinkin). Mörköllä taas oli puomilla niin kaasu pohjassa, että ei se edes aikonut pysähtyä - ja lisäksi meikäläinen hidasteli - joten siitäkin HYL, kun otettiin sitä puomin alasmenoa "muutaman" kerran uusiksi. Treeneissä puomille pysähtymiset on ollut jo välillä tosi hyviä, mutta jotenkin arvasin, että muualla se ei vielä toimi samalla tavalla. Eli jatkamme harjoituksia.

Noita ongelmakohtia lukuunottamatta tämä toinen yritys meni molemmilla koirilla suht kivasti. Jedille olisi tullut yksi kielto putken ohi juoksemisesta, mutta muuten puhdas rata (ja hyvä juoksukontakti). Mörköllä taas tipahti yksi rima puoliksi (Mörkön bravuuri..) ja keinun kontakti oli vähän tulkinnanvarainen, kun Mörkö otti siinä kummallisen loikan, jollaista se ei yleensä ole tehnyt. Täytyy ottaa tuo keinun kontakti hieman tarkastelun alle, ettei vaan jäisi tavaksi tuollainen.

061114_M%C3%B6rk%C3%B6.jpg

Mutta vertailkaapa videoilta huvikseen, että miten erilaiset suoritukset Jedillä ja Mörköllä on radalla. Jedi on enemmän sellainen tulinen (ja äänekäs..) takertuja, joka kääntyy suht tiukasti ja tekee pieniä kurveja, kun taas Mörkö irtoaa (välillä liikaakin) ja suorittaa esteitä itsenäisemmin. Puolensa molemmissa.

Jedin kanssa ei ehkä niin herkästi tule hylkyjä, koska se harvemmin karkailee väärille esteille. Mutta toisaalta nopeus kärsii, kun Jedi menee radalla aika pitkälle meikäläisen tahdissa ja senhän nyt tietää, että ihminen ei koiralle pärjää nopeudessa. Ja välillä tulee turhia kieltoja, kun Jedi ei keskity etenemiseen ja esteisiin, vaan jää louskuttamaan mulle. Mörkö taas saattaa herkemmin puikahtaa väärille esteille, mutta toisaalta silloin kun virheiltä ja hylyiltä vältytään, on rata-aika pääsääntöisesti jotain ihan muuta kuin Jedin kanssa. Jedikään ei periaatteessa ole hidas koira, mutta nopeutta vaan kovasti syö tuo sen tarrautuminen. Tällä radalla selkeästi isoin ero sujuvuudessa taisi tulla kepeillä (jos Mörkön puomia ei lasketa), mikä ei toisaalta tullut yllätyksenä.

http://youtu.be/F3XO5MexqEg

http://youtu.be/h3g-lSWHHyA

Ps. Mulla lenkkarit piti koko episten ajan, eli en onneksi joutunut ottamaan perstuntumaa hallin pohjaan. :D