Blogi laahaa osittain vähän jäljessä päivitysten osalta, joten otetaanpa ainakin agilitykuulumiset nyt kiinni. Tosin eipä tässä muista harrastuksista pahemmin päiviteltävää olekaan - viime vuoden loppupuolelta puuttuu vissiin muutama tokokoeraportti ja yksi rallytokokisa, mutta ei kai muistaakseni muuta? Nekin tulee kyllä aikanaan..

Agikisoja täältä blogin puolelta taitaa puuttua kolmet ja niistä kaukaisin marraskuulta (olivat meidän osalta vuoden 2015 viimeiset agikisat). Tarkka päivämäärä 22.11. ja kisat oli kotikisat, eli OKK:n järkkäämät. Olin ilmoittanut Mörkön vain kahdelle radalle, eli juoksenneltiin Tomas Berglundin tuomaroima agirata ja Eija Berglundin hyppäri (videolta jäänyt Eijan nimi pois).

Agiradalla meno tyssäsi jostain syystä keinulle, kun Mörkö pariinkin otteeseen hyppäsi keinulta sivuun? Ihan omituinen virhe ja saman teki useampikin koira noissa kisoissa. Muistan, että mietittiin radan ulkopuolella, että saattoiko tuossa keinussa olla jotain sellaista, etteivät monet koirat halunneet suorittaa sitä mielellään loppuun saakka? Joku esimerkiksi heitti ilmaan ajatuksen, että tuo keinun pinta olisi ollut "uutuuttaan" niin karhea, että se tuntuu epämukavalta koiran tassuissa.. Mistäpä noista tietää? Kuitenkaan sama homma ei ole Mörköllä enää toistunut, vaikka sama keinu on kaiketi ollut kisoissa tuonkin jälkeen, eli todellinen syy jäänee mysteeriksi. Menee varmaan nippuun "näitä sattuu".

Hyppyradalla tehtiin mukavan tuntuista nollarataa ihan loppumetreille saakka, mutta kolmanneksi viimeisellä esteellä jäin vähän liian pitkäksi aikaa jahkaamaan, että kummalta puolen siivekettä ohjaan takaakierron jälkeen, joten Mörkö teki omat ratkaisunsa ja hyppäsi hypyn takaisin päin, eli HYL tulokseksi. 

http://youtu.be/XuY2wEmui84

* * *

Helmikuun alkupuolella oli jälleen kotikisat OKK:lla ja nyt tuomarina Anders Virtanen. Kaksi rataa juostiin ja kaksi hylkyä kotiinviemiseksi. Hyppyradalla tehtiin TAAS puhdasta rataa lähes kolmanneksi viimeiselle esteelle saakka, mutta tällä kertaa Mörkö päätti pikkuisen irrota ja kävi kiertämässä ylimääräisen hypyn takaakiertona. :D Melkein arvasin rataan tutustumisessa, että noin saattaisi käydä, mutta en silti osannut ohjata niin, että olisin saanut Mörkön kääntymään aiemmin. Olisi ehkä pitänyt uskaltaa tehdä tuohon jaakotus, mutta jostain syystä mulla on hirveä epävarmuus tehdä niitä kisoissa. Ehkä mää vielä opin..

Agilityradalla Mörkö teki tosi ruman loikan puomin kontaktilla, joten palautin sen kontaktille ja jätettiin rata siihen. Sen jälkeen vähän harmitti, kun en ollut ilmoittanut meitä sille viimeiselle agiradalle, kun olisi ollut kiva nähdä, että olisiko tuo radan keskeytys vaikuttanut mitenkään Mörkön puomin suoritukseen seuraavalla radalla.

http://youtu.be/5inYINYJ520

* * *

Maaliskuun alussa matkattiin vaihteen vuoksi pois Oulusta kisaamaan, kun vuorossa oli TORKK:in kisat Torniossa. Nyt kun ajomatkaa oli vähän enemmän, olin ilmoittanut meidät kaikille kolmelle radalle (loogista, eh?). Torniossa tuomarina oli Rauno Virta. Ekana olleella hyppyradalla tehtiin taas yhtä estettä vaille nolla, mutta ei sentään tällä kertaa hyllytetty, vaan saatiin vitonen keppien aloituksesta. Keppien alun uusimisessa meni varmaan useampi sekunti aikaa hukkaan, mutta silti meidän etenemä oli ihan mukava 4,15 m/s.

Myös eka agirata meni "yhden virheen taktiikalla", mutta nyt päädyttiin hylkäyksen puolelle, kun Mörkö päätti kolmoshypyn sijaan singahtaa putkeen (ja singahtikin muuten kunnolla, kun koko putki lähti liikenteeseen ja tuomari komensi ratahenkilöt kasaamaan siihen lisää painoja Mörkön suorituksen jälkeen). :D Tällä radalla olin ihan hitsin tyytyväinen tuohon Mörkön A-esteen juoksukontaktiin! Sivusilmällä näin jo radan aikana, että nyt Mörkö taisi osua kontaktille tosi hyvin ja video vielä vahvisti tämän "näkemyksen" oikeasti. Aijai, tuollaisen kun saisi ihan vakiovarusteeksi, niin oispa kiva.. ^^

Toisella agiradalla treenattiin jälleen puomia, kun taas tuli alasmenolle kunnon loikka, joten palautus kontaktille ja pois radalta.. Huoh! Vaan ei auta nyt muu kuin yrittää olla tiukkana tämän asian kanssa. Kyllähän nämä "15 euron kontaktitreenit" vähän pännii, mutta treeneissä Mörkö tekee hyviä kontakteja puomilla, joten ei mulla taida nyt olla muuta mahdollisuutta kuin treenata noita kontakteja siellä, missä ongelma esiintyy, eli kisoissa.

Nyt maaliskuussa meillä onkin tiedossa useammat kisat, joten päästään harjoittelemaan puomiakin kisatilanteessa toivottavasti melkein viikottain. :D Tavoitteena on, että se kesän SM-kisoihin mennessä olisi vähän vakaammalla pohjalla..

http://youtu.be/TgkDaWO_53g