Tässä viime aikoina meillä onkin ollut ihan kiitettävä kisarupeama agilityn saralla, kun noiden jo menneiden kisojen lisäksi käytiin vielä Oulussa KAS:n iltakisoissa tiistaina 21.5. ja lisäksi viime viikonloppuna lauantaina 1.6. Kajaanissa ja sunnuntaina 2.6. Torniossa juoksentelemassa. Vaan nytpä meille tuleekin sitten jonkin verran kisataukoa, kun kesän viikonloput alkaa olla jo melko täyteen buukattuja ja viikolla työt puolestaan tuppaa rajoittamaan harrastamista.

KAS:n iltakisoihin ehdin sopivasti, kun sattui sille päivää töissä aamuvuoro: Otin Jedin töihin mukaan ja ajelin sieltä suoraan kisapaikalle. Aikaa jäi sopivasti lämmittelyyn ja ehdin muutamat radatkin seurata. Olimme taas Jedin kanssa liikenteessä kahdestaan, joten nämä oli nyt meidän ensimmäiset kisat, joista ei ole ollenkaan videomateriaalia. Toisaalta, eipä noissa radoissa kauheasti ollut tulosten suhteen hurraamista, joten eipä tuossa menetetty mitään. :D Tuomarina kisoissa toimi Jari Tienhaara.

Ensimmäinen rata (B) oli hyppyrata ja se meni oikeastaan ihan mukavasti. Kymppi saatiin siltä radalta tulokseksi ja ihanneaikakin alittui "huimat" -0.78 seuntia. :'D Muistaakseni eka vitonen tuli rimantiputuksesta ja toinen kepeiltä.

Tuo muuten tais olla ensimmäinen kisarata koskaan (vai pitäisikö sanoa tähän mennessä?), kun meikäläinen oli unohtaa yhden kohdan radasta. Kyseessä oli semmoinen serpentiini-hyppy-mutkittelu-kohta, jonka viimeisen hypyn meinasin ohjata takaakiertona, vaikka se olisi pitänyt hypätä suoraa edestä päin. Vaan kerrankin Jedi päätti olla välittämättä mun ohjauksesta hyvässä kohtaa - se nimittän pujahti hypylle oikein, vaikka minä seisoin melko taidokkaasti blokkina hypyn ja koiran välissä. Virheiltä siis tuossa kohti vältyttiin, harmi vain kun niitä oli jo tullut radalla aikaisemmin.

Toinen rata menikin sitten niin plörinäksi kuin olla ja voi. Suomeksi sanottuna ei päästy oikeastaan alkua pidemmälle: Jedi rysäytti nimittäin melkoisella vauhdilla päin toisena  tai kolmantena esteenä ollutta rengasta! Yks tuttu jälkeenpäin sanoi, että Jedi näytti oikeasti siltä, että oli hyppäämässä renkaan ihan oikein, mutta mikälie vetovoima sen imaisi sivuun ja suoraan renkaan laitaan.. Onneksi rengas hajosi suht herkästi kahtia, niin ei pahempaa sattunut! 

Mulla vaan tuossa meni pasmat melko lahjakkaasti sekaisin, kun ekana tuli mieleen, että pitääkö meidän nyt ottaa rengas uusiksi.. Vaan mitenpä otat uusiksi renkaan, joka on mennyt kahteen osaan? D'oh! :D

Ei kauheana yllättänyt, että rengasta seuraava hyppyrimakin tuli alas ja siitä eteenpäin räpiköitiin muistaakseni vielä muutaman esteen verran eteenpäin, kunnes Jedi alkoi kaiken sen sähläyksen johdosta käydä niin kuumana, että rupes louskuttamaan mulle ja yritti näykkäistä pohkeestakin. Siinä vaiheessa minä päätin, että nyt sai tämä rata riittää, kiitos hei! :D Eli ensimmäistä kertaa päätin kisoissa jättää radan kokonaan kesken, mutta se oli tuossa tilanteessa mun mielestä ainoa järkevä ratkaisu. Parempi lähteä hyvissä ajoin jäähdyttelemään ja vetämään henkeä kuin väkisin painaa korvat sauhuten menemään. :) Tuo rata meni siis hyllyttelyksi.

Eli ei kauhean merkittävää raportoitavaa niistä kisoista, mutta tulipahan käytyä.

 

* * * * *

 

Kajaanin ja Tornion kisat menikin sitten onneksi jo vähän paremmissa merkeissä - siis paremmissa kuin tuo KAS:n toka rata, johon ei kyllä paljoa vaadita.. :D 

Molemmissa kisoissa meillä oli mukana Jeni (Suukkosuun Pink Passion), joka oli tullut meille viikonloppuhoitoon. Jeni pääsi ensimmäistä kertaa ihmettelemään agilitykisoja, eikä ollut moksiskaan. Reipas ja varmasti maailman suloisin kisamaskotti! <3

Jeni_agikisoissa-normal.jpg

Kajaanissa lauantaina tuomarina toimi Tuomo Pajari. Nämä kisat oli sikäli meille "historialliset", että ei hyllytetty Jedin kanssa kumpaakaan rataa! :D Ekalta radalta heti 2 ensimmäistä rimaa putosi alas, mutta siitä eteenpäin mentiin virheettömästi.

Yliaikaa tuli joitain sekunteja johtuen varmaan aika pitkälle tuosta hitaasta keinusta. Jedi ei tykännyt keinun melko liukkaasta pintamateriaalista yhtään (ja sen kyllä huomas), mutta eipähän sentään jättänyt estettä kesken! Sinnikkäästi Jedi kyllä taisteli keinun loppuun saakka, vaikka puolivälissä takapää meinasikin luovuttaa ja heittäytyä alas.. :D Kepit oli  tuolla radalla (meidän tasoon nähden) mukavan sujuvat ja vaihteeksi saatiin nekin menemään virheettömästi.

 

Video A-radalta: Tulos 13,56 & sijoitus 2/4

(RV 10 + yliaikaa 3,56s)

 

Toinen rata oli ehkä hieman ensimmäistä nihkeämpi. Jotenkin siinä tuntui olevan useampia sellaisia kohtia, joihin jäätiin kupeksimaan ja aikaa meni hukkaan. Taisipa tulla toistaiseksi meidän ennätystulos sinne huonompaan suuntaan.. 2 kieltoa, 2 vitosta ja yliaika toivat meille "loisteliaan" tuloksen 27.73. :D:D Mutta jos koittaa positiivisesti ajatella, niin tuloshan se on huonokin tulos, eipähän tullu hylkyä.. x) Kehtaanko edes myöntää, että satuttiin vielä pääsemään muka palkinnoillekin tuolla tuloksella.. 

Virheitä ropisi ainakin kepeiltä, yks rima tuli taas alas ja jostain syystä Jedi päätti ensin kieltäytyä menemästä puomille, jota se ei oo kyllä tehny aikoihin. En muista onko kisoissa kertaakaan? :P

Noh, vaan oli siellä muutamia ihan hyviäkin kohtia mukana, esim. tuo hyppysetti keppien vasemmalla puolella (suoran putken jälkeen) ja käännös A-esteen jälkeen tulevalta hypyltä muuria kohti! Otin pienoisen riskin ohjaamalla Jedin oikealta puolen A-estettä radan jatkuessa A-esteen ja hypyn jälkeen vasemmalle, koska Jedille tuontyyppiset minusta poispäin kääntymiset on yleensä aika vaikeita.. Mutta kerrankin riskinotto kannatti, sillä Jedi kääntyikin erittäin sujuvasti, eikä tehnyt hypyn jälkeen edes minkäänlaista silmukkaa! :)

 

B-rata: Tulos 27.73 & sijoitus 3/4

(2 kieltoa, 2 vitosta ja yliaikaa 7.73s)

 

Pakollinen palkintopose :D
Jedi_Kajaani_agi-normal.jpg

Sitten niihin Tornion kisoihin 2.6., joissa juostavana oli 3 rataa. Tuomarina Eija Berglund, eli sama kuin OKK:n kisoissa jokunen viikko takaperin. Odotettavissa oli siis haastavia ratoja ja niitä kyllä taas saatiin. Mutta haastavahan ei automaattisesti tarkoita inhottavaa - ei ainakaan tässä tapauksessa, sillä mie oikeasti tykkäsin kaikista kolmesta radasta. :) Ja pakko erikseen mainita tuosta meidän osuvasta kilpailunumerosta - kisattiin nimittäin Jedin kanssa numerolla 112! Ennen startteja naureskelin, että toivottavasti tuo ei ole enne mistään kamalasta. :D :D Kerran on oltu myös nro 13.

Jostain syystä A-radalla meillä tökki putkiin meno (ja tutumpi tökkijä, eli kepit) oikein urakalla, joten niistä napsahti kielto jos toinenkin.. Melkein olisi kuitenkin saatu tulos aikaiseksi, mutta lopulta päädyttiin hyllyilemään kolmanneksi vikalta esteeltä (hemmetin putki!). Kukaan A-radan neljästä mini2-koirakosta ei saanut tulosta tuolta radalta.

 

Video A-radalta: Tulos HYL 

(3 x kielto = HYL, ja lisäksi siellä oli yksi rimantiputus)

 

Toisella radalla meidän eka virheetön kakkosluokan rata oli TODELLA lähellä. Puhdasta rataa tehtiin aina KOLMANNEKSI VIIMEISELLE esteelle (=putki) saakka, mutta ennen putkeen menoa Jedin keskittyminen herpaantui aivan pikkiriikkisen sen jäädessä hetkeksi ihmettelemään ?jotain? kentän laidalla ja putkeen mentiin lopulta silmukan kautta. Tästä sitten harmillinen kielto.

Vaan eipä tuolta radalta 0-tulosta olisi tullut kumminkaan, koska tuon kielto-vitosen lisäksi meille tuli radalta myös yliaikaa 5.46s, eli kokonaistulos 10.46. Noh, vaan hyvä mieli jäi radasta kuitenkin ja tuolla tuloksella kivuttiin sijalle 2. :) Tältä radalta kolme viidestä mini2-koirakosta saivat tulokset, mutta nollat antoivat yhä odottaa itseään..

 

Video B-radalta: Tulos 10.46

(kielto + yliaikaa 5.46s)

 

Viimeisellä radalla meno tökkäsi taas vaihteeksi keppeihin, joista otettiin alusta kielto ja toinen vitonen vielä kesken kaiken. Kolmas vitska tuli sitten yhdestä rimantiputuksesta. Melkein saatiin myös aikaiseksi lentokeinu, kun Jedi taisi luulla keinua epähuomiossa puomiksi. :/ Vaan onneksi ei mitään kuitenkaan sattunut. Kiellon ja kahden vitosen, sekä yliajan jälkeen saatiin tulokseksi 21.93. Taas tämmöinen "ihana" jumbo-tulos, mutta 3. sija irtosi jälleen. Tämmöistä se on, kun on vähän koiria luokassa. Vaan mieluummin sitä kuitenkin ottaisi niitä 0-tuloksia, kun ei noilla muilla oikein käytännössä tee mitään.. Paitsi kerää palkintokaappiin täytettä. :D

 

C-rata: Tulos 21.93

(kielto + 10 ratavirhettä + yliaikaa 6.93)

Hitsit, että saatiin kyllä hieno pokaali ja ruusukkeet Tornion kisoista, mii laik! :)
Jedi_Tornio_agi-normal.jpg

Summa summarum. Nyt vaikuttaisi vahvasti siltä, että kepit on tällä hetkellä meidän murheenkryyni ja hidaste numero yksi. Noiden Tornion kisojen jälkeen päätin, että aletaan Jedin kanssa treenaamaan kepit kuntoon, kun ohjatuissa agilitytreeneissä tulee meillä heinäkuussa joka tapauksessa taukoa ja elokuussa mulla alkaa kesälomakin, eli ei pitäisi toivottavasti olla ainakaan ajanpuutteesta harjoittelu kiinni.

Tarkoituksena on siis aloittaa keppien opetus ihan alusta, koska yksi iso ongelma kepeillä tuppaa olemaan se, ettei Jedi osaa kunnolla hakea ekaa keppiväliä itsenäisesti. Toinen ongelma on tuo mun kädelläohjaus, josta olisi tavoitteena päästä kokonaan eroon.

Aika näyttää, kuinka hyvin saadaan nämä tavoitteet toteutumaan.. Mutta motivaatiota ainakin on, koska - kuten tuolla Torniossakin nähtiin - me ei tällä nykymenolla meinata enää päästä ihanneaikojen sisään ja siihen on noilla meidän kepeillä varmasti paljonkin vaikutusta. Jedi kun on muuten suht nopea radalla (kunhan keskittyy rataan, eikä minun paimentamiseen), joten muualta en ala väkisin sekunteja nipistämään, kun parhaiten saataisiin menoon sujuvuutta yksinkertaisesti keppien hallinnalla.