Pari viime viikonloppua on vierähtänyt jälleen agilityn merkeissä, kun lauantaina 12.3. juostiin Oulun Koirakerhon kisoissa kaksi rataa ja sunnuntaina 20.3. olin ilmoittanut meidät Kokkolaan kaikille kolmelle radalle.

Oulussa radoista vastasi Tomas Berglund ja agiradalla aloitettiin. Siltä radalta tehtiinkin ihan mukiinmenevä nollarata, jolla napattiin myös palkintopallisijoitus 3/27! Puomin kontaktille Mörkö ei pysähtynyt, mutta nyt oli ihan oma moka, kun hätäilin vapautuskäskyn kanssa ja huusin sen heti, kun näin jalkojen osuvan kontaktille.. Oli tämä kuitenkin paremman näköinen puomi kuin mitä meillä on viime aikoina kisoissa ollut, kun ei tullut sitä hillitöntä loikkaa kontaktin yli.. 

http://youtu.be/x0ru22CGkbY

Hyppyradallakin oli nolla taas niiiiin lähellä, kun muuten tehtiin virheetön rata, mutta Mörkö-kehveli varasti lähdössä, enkä ollut tähän varautunut yhtään, joten en saanut sitä enää ohjattua kakkoshypylle. Mörkö sujahti hypystä ohi ja teki kunniakierroksen sen takana, johon tuhrautui aikaa ja tuli toki myös kieltovirhe (kuvaaja luuli, että olen aikeissa lähteä radalta pois, joten video pätkäisee tuossa kohdassa hetkellisesti :D). Harmittaa kyllä, kun tuo alku ei olisi edes ollut mikään kovin hankala ohjata vauhdistakaan, jos vaan olisin älynnyt ottaa tuon karkaamismahdollisuuden huomioon.

Kun nollamahikset meni siinä, päätin sitten kokeilla kepeille sylkkäriä aloitukseen ja se meni ihan ok (alunperin suunnittelin poispäinkäännöstä). Uskalsin myös kerrankin tehdä kisaradalla jaakotuksen ja sehän toimi just niinkuin pitikin, eli Mörkö kääntyi sujuvasti putkeen, vaikka suoraan edessä oli pituuseste! Tämä oli muutenkin tosi kivan tuntuinen rata. :)

http://youtu.be/LQFR1HgrHLQ

* * *

Kokkolassa tuomarina oli Anne Viitanen ja täytyy todeta, että siellä radat ei ollut tosiaankaan mistään helpoimmasta päästä. Mini3:sten hyppyradalla ja ekalla agiradalla ei tullut YHTÄÄN puhdasta nollatulosta: Hyppärillä ainoa tulos oli vitonen ja kaikki muut hyllyttivät, agiradalla paras tulos oli yliaikanolla. Enpä muista, että kovin monesti olisi kolmosten radoilla tuloslistat näyttäneet sellaiselta.. :D

Meillä meno tyssäsi hyppärillä jo alkupuolella rataa, kun mie jäin heti kakkos- ja kolmoshypyllä sen verran jälkeen, että oma linja veti Mörkön ohi neloshypystä (Mörkö kiersi hypyn ympäri, eli vitonen siitä). Muurin jälkeen en sitten saanutkaan Mörköä taipumaan poispäinkäännöksellä kepeille, vaan se irtosi kauempana edessä olevaan "pimeään" putkeen. Kaikkea sitä voikin sattua. x) Kaikuvassa hallissa oli aika kova meteli, kun lähtövuoroaan odottavat koirat haukkuivat isosti (ja Mörköhän haukkuu radalla itsekin), joten minusta tuntui, että se ei varmaan kuullut yhtään, että yritin käskyttää sitä kääntymään, kun en itsekään meinannut kuulla omaa ääntäni.. Kepeiltä lähtien tehtiin loppurata virheettä. Vähän ehkä kangertelevaa oli meno paikoittain, mutta ihan tyytyväinen sai olla.

Ensimmäisen agiradan kohdalla meinasi jo radan rakennusta katsoessa vähän tuskanhiki valua. Oli pimeään putkeen lähetystä, tiukkoja käännöksiä hankalien esteiden jälkeen (mm. puomi, rengas..), ansaputkia ja kontakteja maksimimäärä, kun puomi juostiin kahteen kertaan. Rimatkin oli laitettu niin, että joukossa oli siellä täällä myös maksimikorkeudessa olevia, eli 35cm hyppyjä (esim. 2. este oli tällainen).

Rataprofiiliin nähden olen oikeasti positiivisesti yllättynyt siitä, että meillä ainoat virheet tuli keppien aloituksesta! Eli Mörkö kahteen otteeseen haki väärään väliin. Mörkö hakee yleensä keppien aloitukset varsin hyvin, joten kävi mielessä, että hämääntyiköhän se nyt jostain syystä noista keppien väreistä? Eli ihan kuin se olisi lukinnut katseellaan tuon (paremmin näkyvän?) keltaisen kepin punaisen sijaan ja luullut pujottelun alkavan siitä. Tästä siis pari vitosta ja yliaikaa.

Radan eka putki mun piti alunperin ohjata pakkovalssilla, mutta kuten videolta näkyy, niin Mörkö meinasi taas "vähän" irrota, eikä mulla olisi ollut mitään mahiksia saada pakkovalssia onnistumaan (todennäköisesti sitä yrittämällä olisin vain omalla liikkeellä pukannut Mörkön edessä olevaan pujotteluun). Puomit mua jännitti ihan sikana, koska molempiin suuntiin oli suoraan edessä putkensuita houkuttelemassa viattomia pikkugööttejä.. Mutta sain kuin sainkin Mörkön pysähtymään kontaktille kumpaankin suuntaan! Ei se ihan kakkoskakkos-asentoon asti tullut, mutta jo se, että Mörkö ylipäätään malttoi pysähtyä kontaktille, tuntui vallan loistavalta! :)

http://youtu.be/43F-05uSPhU

Rataprofiili ei toisellakaan agiradalla muuttunut aikanaan yhtään helpommaksi. Puomi sentään mentiin nyt vaan kertaalleen, mutta "tilalle" tuli mm. keinulta tiukka käännös putkeen, kiva hyppy-putkisokkelo puomin jälkeen ja sitten vielä putki-puomierottelu, jossa esteet oli oikeasti tosi vierekkäin ja putki jopa hieman enemmän "tyrkyllä". Kehtaakohan tunnustaakaan, että hetken aikaa mietin jopa kotiin lähtemistä kesken kaiken.. :D No onneksi ei lähdetty, koska haasteista huolimatta onnistuttiin Mörkön kanssa taistelemaan tältä radalta nolla ja sijoitus 3/15!

http://youtu.be/kpBqaBfNYtc