Nyt on tällekin vuodelle polkaistu agilityt käyntiin sekä treenien, että kisojen muodossa. Viime keskiviikon treeneistä selvisin hengissä, vaikka kahden koiran kanssa juoksinkin. Tosin välillä otettiin niin, että Jedin ja Mörkön välissä kävi harjoitukset tekemässä yksi medi-koira, ettei mulla menisi hommat aivan puuskuttamiseksi pidempien radanpätkien osalta. :D 

Mun ja Mörkön osalta vuoden ekat kisat olivat OKK:lla viikonloppuna, minikolmosten kolme rataa sunnuntaina 18.1. Tuomarina kahdella ekalla radalla (agi) toimi Ritva Herrala ja kolmannella (hyppäri) Timo Teileri. Ritva Herralan radoilla olen (näköjään) käynyt Mörkön kanssa kerran ykkösluokassa, mutta niistä radoista mulla ei ole mitään muistikuvaa. Teileri taas oli ihan uusi tuttavuus. Molemmilla tuomareilla oli minun makuun mukavat radat, jotka eivät tuntuneet kolmosluokan radoiksi olevan ihan sieltä vaikeimmasta päästä (vaan mikä kenellekin koirakolle passaa). Nämä oli sellaiset aika mentävät ja vauhdikkaat radat ilman turhia ja väkisin väännettyjä takaakiertoja takaakiertojen perään.

Eka rata meni hyvin puomille asti, mutta siinä näytti hetken aikaa siltä, että Mörkö meinasi mun "alas"-käskyn jälkeen hypätä puomilta pois ennen kontaktia, joten rupesin kädellä varmistelemaan loppuosaa.. Ja jäin siinä sen verran jumiin, etten ehtinyt enää ohjaamaan puomin jälkeistä takaahyppyä, joten hylkäyksen puolelle mentiin. Loppurata menikin sitten taas hyvin, mutta A:n kontaktilla tuli tosi ruma loikka! ONNEKSI oli jo HYL alla, niin ei jäänyt ainakaan tuosta kontaktivirheestä nollatulos kiinni. Olisi voinut pikkusen harmittaa. :D

Video D-radalta tässä:

http://youtu.be/XNKU5sXdj20

Seuraava rata oli melko pitkälle eka rata toisin päin juostuna. Muutamaa kohtaa oli hieman muutettu, mutta pääpiirteittäin mentiin samalla ratapiirroksella. Minusta tämmöiset on mielenkiintoisia, kun on hauska nähdä, miten erilaiselta rata voi tuntua kun sitä lähestytään "toisesta kulmasta". Lisäksi noissa säästää aikaa, kun ei tarvitse esteitä juuri siirrellä ratojen välillä. Äkkiseltään tämä kakkosversio vaikutti meille jopa vähän ensimmäistä haastavammalta, vaikka nyt ei puomin jälkeen tarvinutkaan takaakiertoa miettiä. Tällä radalla oli kuitenkin muutama pikkuisen jännä paikka irtoavalle koiralle: Esim. ekalta putkelta ja sen jälkeiseltä hypyltä oli suora linja puomille (jonne ekalla radalla mentiin), mutta nyt koira piti saada kääntymään A:lle. Ja renkaan jälkeen oli suoraan edessä putkensuu, mutta koira pitikin saada kääntymään suht jyrkästi hypylle. 

A:lle kääntymisessä ei ollut ongelmaa ja ekalta radalta viisastuneena varmistin alasmenokontaktin kunnolla. Renkaan jälkeen Mörkö näyttäisi videolla vilkaisevan putken suuntaan, mutta ei onneksi lukinnut sitä (kuten sillä toisinaan on tapana), vaan seurasi mun ohjausta ja tuli hypylle! Puomilla käytin "alas"-käskyn lisäksi vielä juuri ennen kontaktia "seis"-käskyä ja sillä sain Mörkön ottamaan sen viimeisen loikan kontaktille, eikä sen yli.

Siihen asti siis virheetön rata alla. Mutta ennen muuria olevaan hyppyyn Mörkö onnistui jotenkin osittain törmäämään.. Mie kuulin vain metallin rämähtävän ja olin ihan satavarma, että rima tuli alas. Jatkettiin rata normaalisti loppuun ja samalla koitin sivusilmällä vilkuilla taaksepäin ja mun yllätykseksi rima olikin paikallaan!? Ehti jo käydä sekin mielessä, että kerkesikö joku ratahenkilöistä käydä sen tuossa välissä nostamassa.. Mutta ei sentään, vaan kyllä se rima oli jollain hullun tuurilla pysynyt ylhäällä koko ajan! Huuuuh. Eli nollatulos se sitten oli, meidän kolmas sellainen. :) Kymmenen kastiinkin päästiin, kun Mörkön sijoitus (3,97 m/s etenemällä) oli 9/36

Video E-radalta:

http://youtu.be/n6Dh0sLtxHA

Sitten olikin enää hyppäri jäljellä. Mutta sehän ei sitten mennyt ihan putkeen - ihan siis kirjaimellisestikaan. No, jos jotain positiivista, niin tämän radan mokat saan kyllä ottaa ihan vaan omalle kontolle. Ensin olin Mörkön tiellä hypyllä, joten se ei saanut kunnolla hypättyä ja rima kolisi alas. Kepeillä tungin liian pitkälle ja lähelle käteni kanssa huitomaan, joten Mörkö ei löytänyt oikeaan väliin, vaan lähti kiertämään ekan kepin väärälle puolelle (testasin tätä ohjausta harjoitusesteillä ennen rataa ja silloin se onnistui hyvin, kun vaan annoin Mörkön itse tehdä). Kepeiltä tuli toinenkin virhe, kun Mörköllä meni ihan lopussa rytmi sekaisin ja se onnistui tökkäämään nenänsä toiseksi viimeiseen keppiin. Raukka. :'D Ja sainhan mie sen hyllynkin lopulta aikaiseksi, kun lähetin Mörkön viimeiseen putkeen huonosti, joten eihän se sinne irronnut (vaikka mie niin luulinkin..). Kiirehdin liikaa, että ehtisin paremmin ohjaamaan viimeiset hypyt, mutta ei sekään ihan kunnolla onnistunut. 

Vaan oli siellä radalla paljon hyvääkin: okseri meni hienosti, pussi meni hienosti, samoin pituuden jälkeiseen putkeen ohjaus haastavasta kulmasta huolimatta jne. Oma pää ei vaan ollut ihan kartalla koko aikaa ja se sitten noissa muutamissa kohdissa kostautui. Seuraavissa kisoissa uutta yritystä. :) 

Video hyppäriltä:

http://youtu.be/o5-Z11B370I

Huvittavaa sinänsä, että nyt kolmosissa meillä on Mörkön kanssa toistaiseksi tuntunut tulevan kisoissa tulokseksi joko hylkyjä tai sitten nollia. Viidet kisat ollaan nyt kolmosissa käyty ja ainoastaan ensimmäisistä on tullut tulokseksi jotain muutakin. Niin että mitäpä sitä suotta jottain vitosia ja kymppejä keräämään.. Kaikki tai ei mitään! x) Ei mua toki haittaisi, jos saataisiin tulevaisuudessa tuota hylkyprosenttia pikkuisen pienemmäksi.