Viime viikon sunnuntaina (14.9.) oli jälleen agilitypäivä. Tällä kertaa suunnattiin Kokkolaan, jossa oli tarjolla 1- ja 2-luokkalaisille kolme rataa (2 x agirata ja hyppäri). Kovin aikaisin ei onneksi tarvinut herätä, koska 2-luokkien radat alkoivat vasta iltapäivän puolella ja matkasimme la-su yöksi Ylivieskaan, jolloin menomatka kisapaikalle lyheni huomattavasti. Tuomarina kisoissa toimi Hilpi Yli-Jaskari ja itse tykkäsin hänen suunnittelemistaan radoista kovasti. 

Kokkola_agikisat09_2014a-normal.jpg

Oli ihan hauska ajatus, että periaatteessa Mörkö olisi voinut nousta noissa kisoissa kolmosiin miltä radalta tahansa - vaikka siltä ensimmäiseltä, jolloin Kokkola-visiitistä olisi tullut meidän osalta varsin pikainen. Mutta kun agilitystä on kyse, niin kaikkea voi sattua.. Vaikkapa niin, että se eka hyppyrata menee muuten täydellisesti, mutta viimeisen hypyn rima tipahtaa alas! Justiinsa näinhän siinä nimittäin pääsi käymään. :D Enkä muista, onko käynyt Mörkölle koskaan aiemmin, mutta kertahan se on ensimmäinenkin.

Videolta voi jokainen koittaa katsoa, että syyllistyinkö kenties itse siihen melko klassiseen mokaan, että alan tuulettaa "nollatulosta" piirun verran liian aikaisin, jonka vuoksi koira tiputtaa riman. ;) Tuloslappuun saatiin siis merkintä 5 (jonka vieressä "komeili" ylisutattu 0.. :D). Kisojen selostaja kuulutti, että meidän aika tuolla radalla oli kuitenkin ollut ylivoimaisesti nopein. Ihanneaika alittui -11,04 sekuntia, joka tarkoitti sitä, että etenemä radalla oli ollut 4,37 m/s. Nollan tehneitä oli sen verran monta, että meidän lopullinen sijoitus oli 5/10.

Toinen rata olikin sitten agilityrata - ja jee, ei puomia! Ajattelin, että nyt jos koskaan ois paree tehdä virheetön rata, koska muutamat kehän laidalla veikkailivat, että puomi olisi todennäköisesti mukana sillä viimeisellä radalla, koskapa se kuitenkin kehän laidalta löytyi. Radan alku lähti rullaamaan varsin lupaavasti, eikä edes suht haastava putki-A-erottelu aiheuttanut ongelmia! Vaan senpä jälkeen mokasin itse, kun juoksin A:n jälkeen liian pitkälle eteenpäin varmistamatta kontaktia ja loikkahan siitä seurasi. Voi höh! :D

Loppurata meni puhtaasti, joten nolla jäi tälläkin radalla yhdestä virheestä kiinni. Mörkön aika olisi taas ollut nopein: ihanneaika alittui -9,53 sekuntia ja etenemä oli yli 4 m/s (4,06 jos tarkkoja ollaan). Tältä radalta irtosi sijoituskin, kun tultiin kahden nollatuloksen tehneen koirakon jälkeen vitosellamme sijalle 3/11!

Kolmas rata oli ehkä ohjauksellisesti näistä radoista kaikista haastavin. Ja olihan se puomikin siellä mukana, kuten oli ounasteltu. Päätin, että tämän radan "agendaksi" otan puomin ja A:n kontaktien varmistamisen, jotta nollatuloksen saaminen ei nyt jäisi ainakaan niistä kiinni. Ja sanotaanko vaikka näin, että varmistelu kannatti! Puomilla ei ehkä esitetty mitään kaikkein "oppikirjamaisinta" pysäytyskontaktia, mutta selkeä kontaktille pysähtyminen saatiin kuitenkin aikaiseksi ja se kai se on tärkein. :D A-esteellä taas varmistin juoksukontaktin kädellä selkeästi näyttämällä, joten ei virheitä niistä. 

Vaan eiköhän sitten keinulla mulla jättänyt sydän pari lyöntiä välistä, kun mun melko painokkaasta "Keinu! KEINU!!!" -vihjeestä (tai karjumisesta..) huolimatta Mörkö syöksyi esteelle kovaa vauhtia, liian kovaa. Olin ihan satavarma, että nyt menee lentokeinuksi, mutta onneksi Mörkö löysi jarrunsa viime hetkellä ja sai vauhtia himmattua sen verran, ettei syöksynyt esteeltä alas ennen kuin se osui maahan. Eihän se esteeltä poistuminen tuollaisessa tilanteessa mikään hirveän hallittu ollut, mutta tärkeintä, ettei Mörkö loukannut itseään. 

Ohjaussuunnitelmatkin meni tuon vuoksi hieman lennosta (heh heh) uusiksi. Tarkoitus oli tehdä keinun jälkeen valssi, jotta saan Mörkön varmasti käännettyä hypylle (suoraan edessä oli putkensuu), mutta enhän mie tuossa mitään valssia kerinnyt tekemään. Vaan onneksi Mörkö kääntyi hypylle ilman sitäkin.

Tällä radalla loppusuora oli melko samanlainen kuin sillä ensimmäiselläkin, joten nyt pakotin itseni keskittymään siihen, etten varmasti alkaisi hihkumaan mitään, ennen kuin aikuisten oikeasti oltiin maalissa ja olin nähnyt sen vikan riman pysyneen paikallaan. Ja pysyihän se, joten....

JATKOSSA MÖRKÖÄ JA MUA KUTSUU KOLMOSLUOKKA!

Tulokseksi siis 0, SERT ja sen lisäksi vielä sijoitus 1/11! Etenemä kontaktihidasteluista huolimatta 3,83 m/s. Aijai, kun on hieno fiilis vieläkin. Mörkö päätti näemmä seurata Jedin tassunjälkiä ja keräsi molemmat kakkosluokan LUVAt ja SERTin kolmista peräkkäisistä kisoista. :) Odotan jo innolla, että päästään Mörkön kanssa kokeilemaan kolmosluokan ratoja!

http://youtu.be/iOrkInIR654

Kokkola_agikisat09_2014b-normal.jpg

Tyhjin käsin ei tarttenut Kokkolasta lähteä kotimatkalle..Kokkola_agikisat09_2014c-normal.jpg